BMW'nin içindekiler yorum yazıyor konu altına herhalde
BMW'nin içindekiler yorum yazıyor konu altına herhalde
Motorcu cocuk hakli veya sucluda olsa bir baskasi gelipte size fiziksel temasta bulunamaz hatta hakaret dahi edemez ki burda sahis seni kursun manyagi yaparim diyerek oldurmeyle tehtit ediyor. Bu cocuk en fazla trafik cezasi yer ama magandanin cezasi cok agir olmali
ve süleyman bey bir şeyi eksik yazdınız onuda ben ekleyeyim, o silahı çeken polis ve polisler orada çocuğu darp etmediler ve tehdit yağmuruna da tutmadılar. hatta kural dışı motor sürdüğü için ceza bile yazdırabilirlerdi ama yapmadılar.
polise saygı hiç yok arkadaş, olacak iş değil.
Adamın 30 ile gitmediği apaçık ortada, ayrıca videodan gördüğünüz gibi sağındaki arabaları geçiyor yani sollama yapıyor. Sa tarafı boş iken sol şeridi işgal etmiyor. Senin mantığınla biz de bisikletlileri indirip dövelim.
Kardeşim kural kuraldır buna herkes uymak zorunda. He sen keşke frenleyip sağa geçseymiş, yol verseymiş öküze dersen amenna, haklısın ben de öyle yaparım. Ama böyle yaparsan dayağı da yersin şeklinde yorum yaparsan ayıp etmiş olursun, orada bir motorcudan önce insan haksız yere dayak yemiş,kimsenin senin yaptığın şekilde yorum yapmaya hakkı yok.
Senin mantaliten yüzünden zaten motorcular halen böcek muamelesi görüyor...
Ben bu seni kurşun manyağı yaparım kafasında gezen 3 kişi tek başına olan motorcu cucuğa girişerek kendince erkekliğini gösteren adamların
silahsız ve teke tek kavgada madam gibi kaçacağına kimseye götü yemeyeceğine eminim. Bir gün insaşallah tek yumrukta cenesini kıracak bi kişiye horozlanırda bu çocugun ahı çıkar, ve ya kendisi kurşun manyağı olur.
Zümer kardeş te resmen adamları haklı çıkarmış. kendisi bu güne kadar dayak yememiş ve bu öküzlerin iyice arttığı menlekette bunun kendisine hiç olmayacağını hep böyle çocukların başına geleceğini zannedecek kadar akıl tutulması yaşıyor, Helal olsun...
Şahsen haklı olduğunuz hususlar olsa da totalde yazınızı doğru bulmuyorum. Bu olay için vurgulanması gereken şey insan hayatına saygı duymayan bmw nin içindeki gibi öküzlerin gereken cezayı almaları olmalı. Çünkü Motosiklet de sürsen tır da sürsen araçların içinde insanlar olduğu unutulmamalı ve ona göre davranılmalı.
Hiçbir neden ve gerekçe bir insandan daha değerli olamaz.Herkes düzene uymayı bırakıp kendi kapısının önünü süpürse bu dağdan inmiş hayvanlar, barınacak yer bulamazdı.
Onun için genç kardeşimiz hata yapmış olabilir, ama kendinden küçük ve güçsüz insana zarar vermek ne kadar adamlık.
Bu zihniyete destek veren insanların, bu genç kardeşin dayak yemesini haklı bulan arkadaşların, tez zamanda yaptığı ufak bir hatasında, eli silahlı bir maganda tarafından dövülmesinde bir sakınca görmüyorum ne de olsa haksızsın hakediyorsun..
Şunu da ekleyeyim, orada kardesimizin yerinde az buçuk kavgadan anlayan biri, gardını açıp çenesini göstererek gelen hayvanı çok güzel yere sererdi, iyi de olurdu.
2006 dan beri otomobil 2016 nın ilk çeyreğinden beri de Yracer900 kullanıyorum. Motosiklet kullanmaya başladıktan sonra otomobilimle trafikte rastladığım motosikletlilere çok farklı davranmaya başladım. Çünkü muhtemel tehlikelerin farkındayım. İki farklı aracı da kullanmayanlar , buna düşük/yüksek cc motosikletler de dahil , muhtemel tehlikelerden bihaber olacakları için nasıl davranmaları gerektiğini bilemezler.
O çocuk yoğun trafikte sağ şeritte ilerliyor olsa ve arkasında da bu bmwli tipler olsa emin ol gene aynı hareketi yaparlardı. Bizzat başıma geldi. Yoğun trafikte araçların arasından geçmek yerine Tracer900 motorumla sağ şeriti ortalayıp konforlu bir şekilde ilerlerken arkama apaçi/kro artık ne derseniz bir araç 0 yanaştı. Dağı tırmanırken ( Muğla Sakar Geçidi) En ufak fren hareketimde garanti bana çarpar, düşürür , üstümden geçerlerdi... Tek çarem vardı gazı açıp araçların arasından uzamak... Bende öyle yaptım, yapmak zorunda bırakıldım.
Bir araç isterse yolun ortasında dursun, isterse ters şeritten gelsin ... Sen kim oluyorsun da o insana zarar vermeye kalkıyorsun ! Bu hakkı nereden buluyorsun ? O dayağı yiyen çocuk, trafiği tehlikeye atan hareketlerde bulunuyorsa ararsın "155" i güzergah ve eşkalini verirsin en yakındaki trafik ekibini oraya yönlendirirler.
İnsan hayatına saygı göstermeyen bu İT lere hukuki yaptırımlarda bulunulmadığı sürece bu sıkıntılar bitmez.
her ne olursa olsun 3 kisi 1 kisiyi dövup aracina zarar veremez/vermemeli videonun oncesinde ne oldu ne bitti bilmem ama 3 kisi 1 kisiyi dövmesi ne insanliga sıgar nede medeniyete memleketimde bu tarz insanin bol olmasi sebebiyle yanimda biber gazi olmadan yola cikmam gerekirse kullanmaktanda cekinmem
Başlığı "Dayak yiyen motorcu röportaj ( video )" yerine "Darp edilen motorcuyla röportaj (video)" yaparsak sanırım daha iyi olur. "Dayak yiyen" kaba ve rencide edici bir ifade olarak duruyor.
Valla hayvan hayvandır trafikde embesil gibi yaşarlar başkalarına asla saygı göstermezler.Eşim aracı ile eve gelirken arkasından uzunları yakıp taciz eden bu gibi piçolar bu memlekette olduğu sürece bu meleket düzelmez.Bunlar gibi ne örnekleri var trafikde.Hatta bilerek motorluya çarpıp düşüren o.ç ler yokmu var.Alayının köküne kirbit çakacaksın.Ne yani bekle sabrına noldu deyus.Ben 10 dk sol şeridi işgal etmiş araç takip ettim motormla değil arabam ile.Durdurup dövdümmü.Yada taciz edip yolun dışınamı çıkardım veyahut arkasından uzunları yakıp hiçbirşey görememsinimi sağladım.İbnelik adamın kanında var o çocuk sağdanda gitse bunlar yapacaklarını yine yapacaklardı.
bayılıyorum böyle laf sokmalarınıza hakkını yememek lazım ama bu çeşit bir artislik çeşitli avrupa ülkelerinde polislerin tepkisi daha feci oluyor bunu8 unutmayın. yani o polis kaba davranmış olabilir çocuğa ama amerika yada rusyada falan olsa o çocuğu vurmuşlardı belkide. gerçi orada motorcu kaçardı.
bak ben kibarlığımı bozmadan ve laf sokmadan yazıverdim bir güzel. gungenir umarım bundan sonra laf sokmadan cevap yazarsın, en azından bana karşı.
ve gungenir'in yorumunu beğenen artisler, sıra benim yorumumda. benimkinide beğenin şimdi. ben haklıyım.
Ya arkadaşlar hepimiz motosiklet kullanıyoruz değil mi? Peki motosiklet ile otomobil bir midir? değildir. Tamponumuz bedenimiz olduğu için can havli diye bir durum söz konusudur. Hava karanlık, sağdan trafik akıyor, arkadan uzunlar patlayıp duruyor aynaları kör ediyor. Sırf arkadaki dallama geçecek diye çocuk uygun anı yakalamadan nasıl sağa geçsin helede acemiyse? Bu nasıl bir cesarettir ki sen benzinlikte adam dövüyorsun aracına zarar veriyorsun? Bir kere gücünü nereden alıyorsun? Önündeki araç motosiklet olduğu için ezikliyorsun ama tutki dövdüğün genç bakan çocuğu çıktı o zaman ne b*k yiyeceksin?
Haklı da olsak ne olursa olsun. Hiç bir şey sağlığımızdan değerli değil.
Böyle olaylarda her zaman elimle özür dilerim. Yol veririm. Diğer araçta tek korna ile selam verip devam eder. Herkes mutlu. He onun selam vermesi umurumda mı? Değil. Önemli olan sağ sağlim evime ulaşabilmek..
Bende arabada olduğum sürece aynı hassasiyeti gösteriyorum ama anlamadığınız nokta şu,değil motosiklet araba bile olsa İstanbul'da kurallara göre davranayım derseniz ne şerit değiştirebilirsiniz nede bir kavşak sonrası yola bağlanabilirsiniz.Arabanın burnunu sokmadan kaç kişi yol veriyor mesela?Yol vermelerini beklersen arkadan çalan kornaların haddi hesabı? Sağ şeridi sol şeridimi kalmış sağ şeridin bile soldan hızlı aktığı zamanlar oluyor.
Böyle bi yerde motosiklet üzerinde sorun yaşamamak için herşeyden önce eğitim dahil,şımarıklığı evde bırakmak gerekiyor. Çakarları yakmış siyah passata emniyet şeridinde uzun uzun korna çalan motorcular var,sağanak yağmurda durmuş trafikte emniyet şeridinde 50km/s ile seyir ederken g.t kadar yerde 3-5cm mesafe ile sollama yapan motorcular var.Orta şeridin en solunda seyir edip sol şeritteki adam mecburen yakınından geçti diye el kol yapan motorcular var,kamerasına birşeyler takılsın diye aranan bir sürü motorcu var,kafada kamera olunca yanından geçtiği köpek saldırmadı diye üzülen motorcularda var.
Arkanda senden hızlı gelen adam varsa ya yol vereceksin yada uzayıp gideceksin hız sınırı falan boş işler.
Birde dikkat ederseniz bu tip sorun yaşayanların geneli gençler.Bakıyorsun gs1200lü adamlar scooterlara yol veriyor neden düşündünüz mü?
kesinlikle, yani ben birine kızsam en fazla kornaya basarım onuda çok sorun eden olmaz. zaten bu zamana dek pek olmadı da.
bir haberde gördüm tam hatırlamıyorum, "kazada ölmeyen adam kaza sonrası tartışmada öldü" benzeri bir haber hatırlıyorum. kazayı atlatıyorlar ve kavgaya tutuşuyorlar, kazada olmayan şey kavga ederken oluyor. akıl işi değil.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)