Motsiklet ve Bel Fıtığı ilişkisi
-
Herkese merhaba arkadaşlar ,
Supersport motosikletlerin sürüş pozisyonu doğrultusunda beli zorladığı bel fıtığını tetiklediği doğru bi yargımıdır ?
Bende bel fıtığı başlangıcı var Supersport bi motor alsam iletletir mi , Naked mi dahan uygun bel için
Siz de düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim..
Saygılar
Reklamlar
-
Bel fıtığı varsa motor işine hiç girme panpa.
-
Bel fıtığı kaçtıkça kovalar. Onu halletmek için bol bol yüzeceksin. Hangi doktora sorsan da en iyi tedavi olarak bunu söyler. Arabaya binsen çukuru görmez ve arabanın içinde hoplarsın. Arabanın süspansiyonuna güvenirsin. Ama motorda çukuru veya tümsegi görünce pegde hafif ayağa kalkıp yaylanırsın. Bu da arabaya nazaran bir avantajdır. Yani araba bel fıtığı yapar. Sen en iyisi bir motosiklet al. Bir de yüzmeye git. Bir şeyin kalmaz kardeşim.
-
Dikine darbe aldığın herşey bel fıtığını olumsuz etkiler. Bu açıdan supersport oturuşu, naked oturuşuna göre bel fıtığı açısından daha güvenlidir.
-
Sayin arkadasim oncelikle gecmis olsun diyorum.bende bel fitigindan muzdaripim ama motosiklet surerken kisin yun bel korsesi yazin da nefes alabilen yazlik bel korsesi takiyorum.bu sekilde motosikletle uzun yolda yapsam agrim asla olmadigi gibi bu bel destegi ve sicaklik hissi ve bel destegi hem yorgunlugumu azaltiyor hemde belimi rahatlatiyor.haftada birkac gun hafif bel egzersizi ile bel kaslarimi kuvvetli tutmaya gayret ediyorum.birde uzun sure ayakta dikilme ve uzun sure oturma yapmayinca fitik ile motor birarada gayet iyi gidiyor.tekrar gecmis olsun saygilar dilerim.
-
Bel fıtığı illetiyle ben de cebelleşiyorum. Yakın zamanda fizik tedavi görmeye başlayacağım. Doktorumun tavsiyesi tedavi süresince motosiklet kullanmamam ve fizik tedavi bittikten sonra bol bol yüzerek beli güçlendirip daha sonra motosiklet kullanabileceğim yönündeydi. Doktorlar hangi tip motor olursa olsun bel fıtığı sahibi olan kişilere motosiklet önermiyorlar.
-
temurlenk10 adlı üyeden alıntı
Sayin arkadasim oncelikle gecmis olsun diyorum.bende bel fitigindan muzdaripim ama motosiklet surerken kisin yun bel korsesi yazin da nefes alabilen yazlik bel korsesi takiyorum.bu sekilde motosikletle uzun yolda yapsam agrim asla olmadigi gibi bu bel destegi ve sicaklik hissi ve bel destegi hem yorgunlugumu azaltiyor hemde belimi rahatlatiyor.haftada birkac gun hafif bel egzersizi ile bel kaslarimi kuvvetli tutmaya gayret ediyorum.birde uzun sure ayakta dikilme ve uzun sure oturma yapmayinca fitik ile motor birarada gayet iyi gidiyor.tekrar gecmis olsun saygilar dilerim.
Hocam sanada geçmiş olsun çok...
Peki ne tür bi korse kullanıyorsun internette örneğini bulacağım bi link ya da isim var mı acaba ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:47 ----------
ernaltnts adlı üyeden alıntı
Bel fıtığı illetiyle ben de cebelleşiyorum. Yakın zamanda fizik tedavi görmeye başlayacağım. Doktorumun tavsiyesi tedavi süresince motosiklet kullanmamam ve fizik tedavi bittikten sonra bol bol yüzerek beli güçlendirip daha sonra motosiklet kullanabileceğim yönündeydi. Doktorlar hangi tip motor olursa olsun bel fıtığı sahibi olan kişilere motosiklet önermiyorlar.
Çok geçmiş olsun size de...
Bu zehri aldım artık ben 10 yıldır araba kullanan biri olarak artık hiç ilgimi çekmiyor Varsa yoksa motor
-
Mersin İl Temsilcisi
Hafif ve dik oturuslu, süspansiyonu güçlü motosiklet kullanmalısınız tedaviden sonra(!)
Bu özelliklerdeki bir motor da cup, commuter, cross tarzı olur.
-
Beyin cerrahı abimiz der ki, bel ağrısı ayrı şeydir, bel fıtığı ayrı şeydir. Bel fıtığı soğuk moğuk dinlemez, varsa vardır. Bel ağrısı, hele de soğukla azıyorsa gerçekte kas ağrısıdır. Sıcak da ona iyi gelir. Öyle bir şey işte.
-
13 Aralık 2016, 20:58
Kardesim yazin kullandigim korse sungerli bir bel korsesi direkt medikalden aldim cok cesidi var bel destek korsesi diye sorunuz motorcularin kullandigi budur diyerek medikalci arkadas verdi yerli mali bir urun.kisin ise tum camasircilarda bulunan klasik yün bel korsesi takiyorum yalniz kancali degil lastikli olani aliniz kancalar bir muddet sonra acitmaya basliyor.benim fitigim ameliyatsiz hayatimi devam ettirebildigim seviyede ama daha ileri durumlarda yinede motosiklet konusunu fizik tedavi uzmaniyla gorusmekte fayda var.
-
13 Aralık 2016, 21:03
bende 6 yıldır var , 2 doktor amelıyat dedı fakat yaptırmadım.Bu sene nısan ayı sonlarından ıtıbaren ekım basına kadar her gun ortalama 4 saat motor ustundeydım sıkıntı olmadı.Spor yaparım ( bol sınav mekık barfıx agırlık ) ve yurume ( 5-6 km gunde).Moturum r25 , kullanırken cukur vs engebelerde her zaman kalcamı seleden hafıf kaldırdım,gormedıgım atladıgım durumlar cok cok az oldu,o anlarda bıraz acıdı.Herkesın fıtık durumu aynı mıdır degıl mıdır bılmıyorum,kendı durumum ıcın soyledım,yanı kaıde kural genelleme yapmıyorum.Saatlerce uzun yol yaptım ( 600 km tek gun yarımsar saatten 4 molalı).Motorum r25.Insallah yenı sezonda r6 yı denıcem bakalım onun fıtıkla arası nasıl
-
13 Aralık 2016, 21:35
Süper Moderatör
Her gün egzersiz yapın, sabahları 3 dk ayırın. Fıtık olanlar için yaşam kalitesi kesinlikle artar.
Motora gelince, ayaklar ilerde pozisyon olan scooter ve chopper tiplerin bele rahatsızlık vermesi normal.
Diğerlerini bilemedim, fakat ayakların bel ve sırt ile orantılı durulan modeller daha avantajlıdır.
-
13 Aralık 2016, 21:40
Düzenli egzersiz işe yarar. Yürümek, bisiklete binmek, yüzmek çok rahatlatıyor.
Kilo vermek çok rahatlatıyor.
Fıtığın yerine göre bazısı ss tarzı öne oturunca daha rahat ediyorsa da, bel fıtığı olanların çoğuna dik oturmak daha iyi geliyor.
Beld esteği çok işe yarıyor.
Bu derdi çok çektim. Motor sürmek değil de ışıklarda tek ayak yerde beklemek beni mahfederdi. Bir de geri manevra... bu sebeple motorun ağırlığı da önemli bir detaydır.
Geçmiş olsun.
-
13 Aralık 2016, 22:41
Bel fıtığı rahatsızlığım uzun zamandır var.Hangi doktora gittiysem ameliyat diyor. Şimdilik fizik tedavi ile idare ediyorum.Motosiklet arabadan daha rahat oluyor.Hayret valla.Paşalar gibi binin
-
13 Aralık 2016, 23:31
Otomobil konforunda süper aktif süspansiyonlu çinli motorumu bir günde 8 saat sürsem bile en ufak bel ağrısı olmuyor. Bu süper aktif süspansiyon olayını kamera ile gözlemledim gerçekten de hareketinin, salınımının kaliteli bir otomobilden farkı yok. Diğer motorumun süspansiyonu çok sert, 2-3 saat bile binsem ertesi gün bel fıtığı varmış gibi hissettiriyor. Yumuşak süspansiyonlu bir commuter motor alıp çukurlardan da kaçınırsanız bel fıtığı sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.
-
13 Aralık 2016, 23:31
Beyin cerrahı abimiz derdi ki, insanlar isme, doktorlar filme takılıyor. İnsanların çoğunda az çok bel fıtığı vardır, bunların çoğu da hastalık sayılmaz. Ama adama, belinde fıtık var dedin mi o adam ondan sonra zorlanma ağrısı da olsa, yel ağrısı da olsa bel fıtığından biliyor derdi. Benzer şekilde doktorlar da hastaya değil, filme bakıyor derdi. Adamın filminde kocaman fıtık var, film olarak ameliyatlık. Ama adam rahat, şikayeti azıcık ağrı, başka da bir şeyi yok. Sapasağlam adamı niye ameliyat ederler ki derdi. Bekle, fıtık dursun durduğu yerde, fıtık kaçmıyor, doktor da kaçmıyor. Bırak adam rahat yaşayabildiği kadar yaşasın, baktın artık idare edemiyor o zaman yap ameliyatı derdi. Tabii bu beyin cerrahı abimiz geleni geçeni doğrayan cerrahlardan olmadığı için iyi para kazanamıyordu ama para için yapmıyorum mesleği derdi. Yukarıda Allah var, üç beş kuruş fazla kazanacağım diye kesilmeyecek adamı kesmem derdi. Şimdi nerede Allah bilir.
Banro, sizin durumunuz ikinci tipe giriyor olabilir. Yani filmde fıtık var ama siz rahatsınız. Ki şimdiye kadar ameliyatsız idare edebilmiş olmanız da ameliyatın şu ana kadar çok da gerekli olmadığını gösteriyor bir bakıma.
-
13 Aralık 2016, 23:39
Herkesin tıp diploması var sanırım
-
14 Aralık 2016, 01:38
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Otomobil konforunda süper aktif süspansiyonlu çinli motorumu bir günde 8 saat sürsem bile en ufak bel ağrısı olmuyor. Bu süper aktif süspansiyon olayını kamera ile gözlemledim gerçekten de hareketinin, salınımının kaliteli bir otomobilden farkı yok. Diğer motorumun süspansiyonu çok sert, 2-3 saat bile binsem ertesi gün bel fıtığı varmış gibi hissettiriyor. Yumuşak süspansiyonlu bir commuter motor alıp çukurlardan da kaçınırsanız bel fıtığı sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.
Süper aktif süspansiyon nedir hoca ya anlatsana biraz benim de motor beni fıtık edecek :D
-
14 Aralık 2016, 02:01
CT.ATC adlı üyeden alıntı
Süper aktif süspansiyon nedir hoca ya anlatsana biraz benim de motor beni fıtık edecek :D
Ankara'nın yollarında süspansiyon iyice gevşedi. Orjinalinde bu kadar değildi. Kameradan motorun gölgesine bakıyorum kasislerden geçişlerde yola o kadar güzel uyum sağlıyor ki videoyu geri sarıp sarıp izleyesim var Virajda da motor gayet stabil, sert süspansiyonlu motorların zıplayıp yoldan çıkarmasının aksine sadece hafifçe kafa sallıyor motor.
-
14 Aralık 2016, 02:14
Banada bel fıtığ ı başlangıcı demişlerdi banada fizik tedavi vermişlerde ama daha kötü olmuştum yarı topal olmuştum resmen , tanıdık bir prof aracılığıyla ameliyat olmuştum anca morfin bu ağrıları alır diyorlardı.Ameliyattan 1 ay sonra iyileştim 3.ay ağırlık çalışmalarına başlamıştım hala da devam ederim 1 sene oldu neredeyse
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)