Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Diyetisyenlik Okuyan Kardeşinizden Kısacık Bir Bilgi/Öneri

REKLAM ALANI
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında genel olarak spor yapmayan herkes kamburluğa meyillidir Örneğin motosiklet sürerken sırt, omuz, bel ağrılarının sebebide kas dengesizliğidir. Güçlü postüre sahip birinde ağrı olmaz. Kamburluk dediğim budur. 2. olarak, sıkılaşma diye birşey de yoktur, düşük yağ oranı vardır.
    Bir de halk dili var onu atlıyorsun, sıkılaşma deniyor burası akademik forum değil Düşük yağ oranı diyorsun adam arkadan bakınca zayıf, yandan bakınca bildiğin göbekli emekli yahu.

Ama şöyle bir çözüm daha var şuraya koyuyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de halk dili var onu atlıyorsun, sıkılaşma deniyor burası akademik forum değil Düşük yağ oranı diyorsun adam arkadan bakınca zayıf, yandan bakınca bildiğin göbekli emekli yahu.
    http://i.hizliresim.com/0lnZR8.jpg

Ama şöyle bir çözüm daha var şuraya koyuyorum.

http://i.hizliresim.com/GPRJGZ.png
    Önden göbekli, arkadan zayıf biz ona "skinny fat" diyoruz araştırabilirsin hocam
    SAZMAN bunu beğendi.

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geleceğin mesleği..
    Bizim avradıda bağladı sizin meslektaş.. Haftalık haraç kesiyor. Gidip tartılmaya 50 TL para veriyor.
    "Hmmm..
    540gr çok iyi ama yağlardan giden olmamış
    felanca diyetin filanca programını uygulayacağız süreç 3 hafta.."

Bu 2 haftalar 3 haftalar hiç bir zaman bitmez.

"Oooovv çok hızlı kilo veriyorsun."
    Böyle giderse benim gelirler düşecek
    "Biz bu diyeti değiştirip şunu uygulayalım yoksa ......."
    anlamsız latince kelimeler..

Tezgah süper..
    Valla siz çok para vemişiniz hocam ben 97'den 69'a düştüm 5 kuruş para da vermedim. Üstüne bir de telefonla randevuya çağrılıyorduk.

Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Gelen mesajlara toplu bilimsel bir cevap verip bana sorusu olan birisi olmadıkça daha yazmayacağım çünkü benim konuyu açma amacımdan epey sapmış malesef.

Gün içinde aldığınız enerji harcadığınız enerjiden fazla çıkarsa bu yağ olarak depolanır (uyurken bile enerji harcarsınız sadece spor olarak düşünmeyin). Motosiklet kullanırken adrenalin salgılarsınız ve duyularınız üst düzeyde çalışır, bu duyuların çalışması neredeyse tamamen glikoz ile sağlanır. Koşu yaparkenki gibi kaslarınızı çalıştırmaz ancak duyuların üst düzeyde çalışması için enerji harcanır. Bu enerji de gün sonunda o gün aldığınız enerjiden biraz azalmasına neden olur. Yürüyüş ile aynı konusuna gelirsek onu da şöyle açıklayayım; 30dk yürüyüş ortalama 170 kalori yakarken 30dk motosiklet kullanmak 150 yaktırır, zaten ilk mesajımda da neredeyse diyerek bunu açıklamıştım.

Şunu da belirtmek isterim günümüz diyetisyenliğinin en önemli sorunu, diyetisyen eğitimi almadan bizim işimizi yapmaya çalışan insanlardır. Onu da bu konuda net bir şekilde görebilirsiniz. Bkz: Beden eğitimi hocaları, vücut geliştiriciler, doktorlar, bazı sağlıkçılar vb.

ufukt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aga sen naaptın yaaa

Yayılırsa bu ben bir kaç aya büyük beden motorcu kıyafet ve ekipmanları satmaya başlarım

Alıntı Crenox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gelen mesajlara toplu bilimsel bir cevap verip bana sorusu olan birisi olmadıkça daha yazmayacağım çünkü benim konuyu açma amacımdan epey sapmış malesef.

Gün içinde aldığınız enerji harcadığınız enerjiden fazla çıkarsa bu yağ olarak depolanır (uyurken bile enerji harcarsınız sadece spor olarak düşünmeyin). Motosiklet kullanırken adrenalin salgılarsınız ve duyularınız üst düzeyde çalışır, bu duyuların çalışması neredeyse tamamen glikoz ile sağlanır. Koşu yaparkenki gibi kaslarınızı çalıştırmaz ancak duyuların üst düzeyde çalışması için enerji harcanır. Bu enerji de gün sonunda o gün aldığınız enerjiden biraz azalmasına neden olur. Yürüyüş ile aynı konusuna gelirsek onu da şöyle açıklayayım; 30dk yürüyüş ortalama 170 kalori yakarken 30dk motosiklet kullanmak 150 yaktırır, zaten ilk mesajımda da neredeyse diyerek bunu açıklamıştım.

Şunu da belirtmek isterim günümüz diyetisyenliğinin en önemli sorunu, diyetisyen eğitimi almadan bizim işimizi yapmaya çalışan insanlardır. Onu da bu konuda net bir şekilde görebilirsiniz. Bkz: Beden eğitimi hocaları, vücut geliştiriciler, doktorlar, bazı sağlıkçılar vb.
    Hocam kim ne derse desin, diyetisyenler candır can! Ben bilirim kiloluyken ne çektiğimi.

Kilo vereceksen diyetisyeni dinleyecen aga, gerisi boş. Millet çok biliyor zaten, bak dışarıya iki-üç kişiden biri göbekli.
    Crenox ve SAZMAN bunu beğendiler.

"Motosiklet kullanırken adrenalin salgılarsınız ve duyularınız üst düzeyde çalışır"
    ve kana hareket için gerekli malzemeler yollanır.
    hareket etmediğimiz için bunlar damarda kalırmış.
    damar sağlığı için; böyle durumlardan sonra, adrenalinsiz örn: tempolu yürüyüş yaparak damarları temizlemeliymişiz
    SAZMAN bunu beğendi.

SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz

BKZ kısmındaki meslek grubundan olmadığım için üzerime alınmıyorum fakat, bu konu diyetisyenleri konusu mu? Kardiyo konusu da var, ayrıca hormonal hususlar da var. İyi bir diyetisyen candır kabul edilmelidir. Ama diyetisyen kişi bazlı doğru beslenme önerileri getirir ve sağlıklı kiloda tutunmak için süreçleri belirler. Yemek konusu 7 den 70 e herkesin yorum yapabildiği ve herkesin biraz anladığı bir konu olduğundan yazılanlar normal. İnsanlara kızmak yerine doğru bilgiler vermek daha yararlı olur diye değerlendiriyorum. Burası sonuçta bilgi forumu...

BKZ kısmındaki meslek grubundan olmadığım için üzerime alınmıyorum fakat, bu konu diyetisyenleri konusu mu? Kardiyo konusu da var, ayrıca hormonal hususlar da var. İyi bir diyetisyen candır kabul edilmelidir. Ama diyetisyen kişi bazlı doğru beslenme önerileri getirir ve sağlıklı kiloda tutunmak için süreçleri belirler. Yemek konusu 7 den 70 e herkesin yorum yapabildiği ve herkesin biraz anladığı bir konu olduğundan yazılanlar normal. İnsanlara kızmak yerine doğru bilgiler vermek daha yararlı olur diye değerlendiriyorum. Burası sonuçta bilgi forumu...
    Katılıyorum. Diyetisyen asla birine estetik atletik fizik elde etmesinde yardımcı olamaz. Laf bana gelmiş, ben Vücut geliştirmeci değilim, Powerlifter'ım. Sporcu gibi beslenmem gerekir, eğer ki sporcu ile çalışmamış bir diyetisyen iseniz yardımcı olamazsınız, onu tecrübe edip bilmeniz gerekir. (Örneğin; paul chek) Fiziksel görünümü ve fiziksel iş kapatisemizi arttırmanın tek ve en etkili yolu ağırlık kaldırmaktır. diyet tek başına bizim yaşam kalitemizi yukarı çekmek için yeterli olmaz.
    SAZMAN bunu beğendi.

Crenox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Katılıyorum. Diyetisyen asla birine estetik atletik fizik elde etmesinde yardımcı olamaz. Laf bana gelmiş, ben Vücut geliştirmeci değilim, Powerlifter'ım. Sporcu gibi beslenmem gerekir, eğer ki sporcu ile çalışmamış bir diyetisyen iseniz yardımcı olamazsınız, onu tecrübe edip bilmeniz gerekir. (Örneğin; paul chek) Fiziksel görünümü ve fiziksel iş kapatisemizi arttırmanın tek ve en etkili yolu ağırlık kaldırmaktır. diyet tek başına bizim yaşam kalitemizi yukarı çekmek için yeterli olmaz.
    O zaman şöyle söyleyeyim sana yanlışını; diyetisyenin görevi toplumu maksimum sağlık, minimum hastalık ile yaşatmaktır, zaten vücut yaptırmak değildir ama fit görünmeni de sağlayabilir. Teşekkürler yorumların için.

O zaman şöyle söyleyeyim sana yanlışını; diyetisyenin görevi toplumu maksimum sağlık, minimum hastalık ile yaşatmaktır, zaten vücut yaptırmak değildir. Teşekkürler yorumların için.
    Onu diyorum bende işte, ağırlık kaldıran herkes hollywood fiziği için yapmaz. Kaldı ki postürü düzgün olmayan, hareket etmesini bilmeyen herkes sağlıksızdır. Örneğin 5. katta ki dairenize merdivenlerden çıkarken yoruluyorsanız o kadarda sağlıklı değilsiniz demektir. Genç kadın veya erkek, o merdivenleri yorulmadan yüksek tempoda çıkabilmelidir, iş kapasitesi dediğim budur. Aynı zamanda sırt bel ağrısı çeken biride sağlıklı değildir. Diyetisyenleri görevi "Maksimum sağlık" ise başarılı olamazlar. Bana göre diyetisyenlik okuyan kişilere bunlarda öğretilmelidir, gerektiği yerde müdahale edebilmelidir.
    Tanıdğım yerli yabancı bir çok diyetisyen var, bunların bilincinde olup onlardan yardım isteyen hastalara daha iyi hizmet verebiliyorlar.
    Yoksa sizin okulunuza diplomanıza kimse laf edemez, yanlış anlamayın. Ama insanların algısı yanlış yere gidiyor, spor salonları sadece kas yapıp kızlara hava atılan bir yer değildir.

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Motosiklet kullanırken su kaybetmenin verdiği etkinin yanında kullanırken kalp ritminizin sürekli yüksek olması başka bir etken kilo vermeye.. Ben pek sakin kullanmadığım için bazen nefes nefese kaldığım oluyor ışıklarda durunca fark ediyorum
    Crenox bunu beğendi.

Abur cubur yemeyin, motor sürün, diyetisyene uyun

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

diyet tek başına bizim yaşam kalitemizi yukarı çekmek için yeterli olmaz.
    Katılmıyorum, en basitinden yeterince lifli besin yemeyen bir kişi her tuvalete gittiğinde...

Yani tek başına diyet yaşam kalitesini artırır. Hareketsiz yaşam ise kaliteyi dibe vurdurur.
    Crenox bunu beğendi.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Komik gelebilir ama diyetimizin yanında günlük 1 adet greyfurt zayıflamamıza ek bir desteği olur mu ?

mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çk mantıklı bi fikir diyorum.
    Sonra benzinin litre fiyatı aklıma geliyo koş lan fakir diyo iç sesim.
    Hergün yarım saat motor senin neyine

Alıntı mrt20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çk mantıklı bi fikir diyorum.
    Sonra benzinin litre fiyatı aklıma geliyo koş lan fakir diyo iç sesim.
    Hergün yarım saat motor senin neyine
    Sürecen tabii, sürmeyeceksen niye motor alasın ki? Motor çok yakıyorsa çözümü belli, bisiklet

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    ne yediğime asla dikkat etmem öğrenci adamım hazır yemekler asla spor yapmam bildim bileli 73 kiloyum motorun etkisimi var acaba :D

Aquaium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07 MOTOCAGE
    Merhaba,

İşin uzmanı olarak belirteyim; kalori yakmanız, kilo vermeniz ile tam olarak doğru orantılı değildir. Ayrıca, sıkılaşma konusuna çalışılmalıdır. Örneğin erkeklerde kilo sorunu değil, göbek sorunu vardır. Bunun da çözümü motor sürmek ile değil yağlı bölgeye odaklı sıkılaşma çalışmasının yapılmasıdır. (Gerçi ben 21 yıldır motor sürüyorum hep 62/65 kg arasında dolanırım.)
    Göbek eritmek isteyenlere tavsiye: Evde tv izlerken, telefonunuza indirebileceğiniz videolu abs workout uygulamaları ile uzandığınız yerde sıkılaşabilirsiniz. Kesinlikle önemli olan kilo vermek değil, ideal kiloda sabit ve bağışıklık sisteminiz güçlü şekilde kalabilmektir.

Bu diyet ve kilo verme işi biraz karışık, aslında her bireyin kendi metabolizmasına göre yeme alışkanlığını düzenlemesi gereklidir. Önemli olan depoyu (mide) ufaltmaktır.

Sağlıcakla.
    Hocam bu iştahı nasıl bastırcaz ya?
    Mideyi küçültmek için sanıyorum bir müsdet az yemek gerekiyor sonra otomatikman uyum sağlanır.
    O bir süre geçmiyor tutamıyorum kendimi.
    İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın.

- BOB MARLEY

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)