"Motosiklette Sırt Çantası Kullanmayın" !!
-
13 Aralık 2016, 10:39
Ben sirt cantasi kullaniyorum ve cok pratik buluyorum. Motor icin ayri bir cantam var icinde disk kilidim motorla ilgili belgelerim tasinabilir sarj aleti fener fln ufak tefek seylerimi koyuyorum. Acikcasi cebimdeki seyler daha cok rahatsiz ediyor beni. Canta genelde cok bos oluyor alisveris vs yaptigimda atiyorum cantaya devam ediyorum. Canta rahat ve hem gogus bolgesinden hemde belden klipsleri var onlari takiyorum saga sola oynamiyor. Ayrica cantanin sirt bolumunde boydan boya bir plastik var asil amaci havalandirma saglamak. Motosiklet sirtligi gorevi gormez ama cantadaki ivir sivirin sirta batma olasiligini azaltir. Kaza yaptigimda canta sirtimdaydi ve sirt ustu suruklendim sirtimda hicbir sorun olmadi. Barkin abinin dediklerine katiliyorum cantamizdaki seyler yaralanmamiza yol acabilir. Ancak ben cantamla bi sorun yasamadim kullanmaya da devam ederim.
Reklamlar
-
13 Aralık 2016, 11:21
Bende kaza sonrası sırt çantasının sıkıntı olacağını düşünüyorum depo üstü çanta veya top case kullanmak daha mantılı
-
13 Aralık 2016, 11:21
HoodlumHavoc adlı üyeden alıntı
Ben sirt cantasi kullaniyorum ve cok pratik buluyorum. Motor icin ayri bir cantam var icinde disk kilidim motorla ilgili belgelerim tasinabilir sarj aleti fener fln ufak tefek seylerimi koyuyorum. Acikcasi cebimdeki seyler daha cok rahatsiz ediyor beni. Canta genelde cok bos oluyor alisveris vs yaptigimda atiyorum cantaya devam ediyorum. Canta rahat ve hem gogus bolgesinden hemde belden klipsleri var onlari takiyorum saga sola oynamiyor. Ayrica cantanin sirt bolumunde boydan boya bir plastik var asil amaci havalandirma saglamak. Motosiklet sirtligi gorevi gormez ama cantadaki ivir sivirin sirta batma olasiligini azaltir. Kaza yaptigimda canta sirtimdaydi ve sirt ustu suruklendim sirtimda hicbir sorun olmadi. Barkin abinin dediklerine katiliyorum cantamizdaki seyler yaralanmamiza yol acabilir. Ancak ben cantamla bi sorun yasamadim kullanmaya da devam ederim.
Hep düşünürüm şimdi ben düşersem çantamdaki maden suyu şişesi bir yerime girer mi diye? Onun için genelde plastik şişeli içecekler almaya çalışırım. En güzeli heybe çanta. Kullanışı daha kolay ve tehlike oluşturmaz. Tek sıkıntısı iyi sabitlemek için zaman gerekiyor.
-
13 Aralık 2016, 11:53
en son abimin yapmış olduğu kazada bizde oturup uzun uzun düşünmüştük bu konuları.
Barkın abi haklı.
Yukarıda bir arkadaş bozuk para ve anahtar olayına da değinmiş. çok güzel bir tespit.
Öncelikle sırt çantasına gelecek olursak; üzerimizde fazladan olan herşey vücudun dengesini bozuyor ve refleks olarak kendini toparlama çalışan vücdun toparlayamamasına neden oluyor. hani diyoruz ya gaz actıkça motor kendini zaten toparlayacak ama bizim hatamız korkudan başka şeyler yaptırmak oluyor diye. işte aynı olay.
abimin kazasında aldığı hasarın büyük bölümünü cebindeki anahtarın ayağına batması, sürüklenirken intercom ve kameranın yere daha fazla sürterek kaskın toparlanması ve kaymasını engellemesi gibi nedenlerden kaynaklandı.
ama maalesef cantasız, kamerasız bir yerlere gidemez olduk. gerek güvenlik gerekse ekipman nedeniyle.
Bu açıdan baktıgımızda bende topcase e karsı biriyim. motorun üzerinden kendimi atıp kurtulabileceğim bir sürüklenmeli kazada; çantaya takılarak sürüeklenme mesafemi artırdım.
bu konular muallak;
Temennin kimsenin bu konular hakkında tecrübesi olacak kadar olaya maruz kalmamasıdır.
Tekerinize taş değmesin.
-
13 Aralık 2016, 11:59
Hayret halbuki insan sırtımda bir kalın katman var düşersem sırtımı, omurumu korur diye düşünüyor. Çanta olduğu için kontrolsüzce savruldum diyen Aea ya acıyla tecrübe ettiği için inanıyorum.
-
13 Aralık 2016, 12:17
herşeyi ciddi bi şekilde didik didik incelemenin bi faydası yok.çantanın yararları zararlarından kat kat fazladır.Asıl önemli olan pant,mont,ceket vs. cebinde metal veya sert bir cisim bulundurmamak.Sırtüstü düşüşlerde gayette koruyucudur. Sürüklenirkende mesafe uzatmaz,mesafenin uzayıp kısalması gibi şiddetli bir durumda sırtta durmaz zaten belden bağlama aparatı yoksa.
-
13 Aralık 2016, 12:23
bizzat yaşadığım olay.
sırtımda çanta varken kaza yaptım, sürüklenme falan yok. bel omurum kırıldı; sakat kalıyodum yani nerdeyse.
-
13 Aralık 2016, 12:47
banane ben kullanıcam çünkü ben bir kekoyum
-
13 Aralık 2016, 13:56
şimdi ben kocaman bir dağcı çantası yaptım içine oltalarımı kamışları felan koyup hafta sonu yallah balığa gidiyorum, kafama tilki soktunuz şimdi kaza felan ne yapsak bilemedim o kamışlar sonra mazallah
-
13 Aralık 2016, 14:12
kyagmur adlı üyeden alıntı
şimdi ben kocaman bir dağcı çantası yaptım içine oltalarımı kamışları felan koyup hafta sonu yallah balığa gidiyorum, kafama tilki soktunuz şimdi kaza felan ne yapsak bilemedim o kamışlar sonra mazallah
Risk büyük
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)