Shamy adlı üyeden alıntı
Bence haklılar, 10 lira gibi bir para verip Çin malı motosiklet alman, Acemiliğin, yeni başladığının ve tecrübesizliğinin göstergesi. Alınma ama bu zevk işi falan değildir, keyifte değildir, her malın bir bedeli vardır, altındaki motosiklet bedelinin 3/1 i malesef. Japondan şaşmayacaksın, küçük hacim olsun, başka tarz olsun ama illa ki japon olsun. motosikleti japonlar yapar, gerisi hikayedir.
Yıllar geçsin hem yaşın büyüsün hem motosiklet konusunda tecrüben artsın, o zaman söylediklerimi daha iyi anlarsın şimdi sadece kızarsın bana.
Çünkü aldığın motosiklette, güvenlik desen yok, sağlamlık desen yok, görüntü desen yok, distribitör servis desen ne olduğu belli olamayan kıyı köşe dükkanlar o da yok. Parasının motorumu desen o hiç yok. O yüzden külliyen yanlış bir motosiklet almışşsın. Hondadın en dandik modeli Cb125 ace bile, mondialin en kaliteli 400 lük modelinden bile kat kat iyidir. Hatta Benellinin 4 silindir motorlarından bile iyidir.
Japon, japondur, şaşmayın, ha bütçeniz yok 1-2 liraya cup alıcam cg alıcam derseniz eyvallah sözümüz olmaz, ama vereceğiniz para bir honda 125 commuter parası ise orada dur. Ben zaten insanların mantığını kesinlikle anlamıyorum çinli motor niye alınır? bütçen düşükse alınır. Aynı bütçeye Japon motoru dururken çin, kore, hindistan taiwan..vs motor almak abesle iştikaldir, parayı sokağa atmaktır.