Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Aliekspress ten gelmeyen ürünler ( PTT ciler mi haciliyor )

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı rebeka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana şöyle bir mesaj attı Çinli satıcı -
    dear,sorry to take your trouble ,this is the right tracking no: or for the order:88639659754943,you can check it in:http://global.cainiao.com/?spm=5261.8168187.0.0.Cb5h2u,any questions contact us first thanks.

Takip numarası diye bu da sitesi kontrol etmi diyor ne diyor anlamadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Bu da eski takip numarası bunu iptal etti 08025491190 __ zaten 5 tllik bir şeydi peşine düşmedim. Ama adam arasıra mesaj atıyor sen malı aldın diye bende aldım diye tartışıyoruz şimdilik.
    "this is the right tracking no:" dedikten sonra bir numara yok ki? nerde bu yeni numara. Sen ona sorsana "what is the updated tracking nr?" i did not find it in your message. 082025491190 numarasını iptal etmiş o anlaşılıyor ama buna benzer bir numara vermiş olması lazım. Tabi sen yanlışlıkla teslim almış olduğunu işaretledin o da haklı olarak aldın diyor. Anlaşmazlığın çıkış noktası sizin hatanız, önemsiz bir şey ise uğraşmaya değmez. Ama çinlinin bir kabahati yok görünüyor. ya ptt de kayboldu ya da biri sokaktan iç etti sizin paketi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    R25
    Benimde küçük miktarlı 5-6 siparişim var, adreste sokak değişikliği olmuş eski sokağı yazmışım bölgeye bakan kuryenin telini aldım 2-3 kez aradım açmadı, sonra engellemiş beni. Arkadaşımın telinden aradım açtı, ben müşteriyim kargom gelecekti abi vs onun için aradım dedim engellemişsin dedim. Ben şahsi numaramdan cevap vermek zorunda değilim dedi. Ptt ye gittim kuryeyi gördüm, dedim abi böyle böyle sokak yanlış olmuş, kargo gelince sen dağıtıma çıkarma ben gelir alırım dedim. Adam yok diyor yanlışsa geri gider diyor. Doğruysa zaten ben dağıtıma çıkarrım diyor. Daha öncede 4-5 kargomu biriktirmişler en son cepten aramışlardı kargonuz var gelin alın yoksa iade olacak diye, onları öyle kurtarmıştım. Şimdi bazı arkadaşlar yemek ısmarlayın arayı iyi tutun vs diyor, aldığım toplam 40-50 tl lik ürün ve zaten ucuz diye Çin’den alıyoruz kalkıpta kuryeye 20-30 liraya yemek ısmarladıktan sonra bi anlamı kalmıyor bu işin. Ehliyet ve kimlikte ev adresime gelecekti farklı zamanlarda ikiside gelmedi geldik evde bulamadık dediler. Kuryeler tamamen işgüzarlık yapıyor ve şikayet edebileceğimiz bir yerde yok. Adreste de sokak yanlış sadece işyeri adresimi verdim bide, Ülker fabrikası diyorum adama adres yanlışsa iade olur diyor hala. Satıcı ile görüşsem düzeltebilirmi acaba siparişler yola çıkmış.

Exectus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R25
    İstisnasız bütün ürünlerim geliyordu fakat son zamanda teşefon kapları vs olsun takipsiz olanlar gelmiyor takipliler geliyor.

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    Evet son 6 aydır biseyler oluyo gelmiyolar.

Motosikleti
    xv250
    60 gün içerisinde gelmezse para iadesi var ama gariptir ki kaç ürünüm tam 60 günde geldi tam dispute açacakken postacı kapıyı çaldı birkaç kez

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

bu arada hacılamak ne demek argo mu ?

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı allegromod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    60 gün içerisinde gelmezse para iadesi var ama gariptir ki kaç ürünüm tam 60 günde geldi tam dispute açacakken postacı kapıyı çaldı birkaç kez

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

bu arada hacılamak ne demek argo mu ?
    hacılamak = cebe indirmek, cebellezi etmek, kendine almak demek

Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    Hiç sipariş etmedim ama bi bilgisayar sipariş etmeyi düşündüm ama hacılama mesajlarını okuyunca tırstım.

rebeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "this is the right tracking no:" dedikten sonra bir numara yok ki? nerde bu yeni numara. Sen ona sorsana "what is the updated tracking nr?" i did not find it in your message. 082025491190 numarasını iptal etmiş o anlaşılıyor ama buna benzer bir numara vermiş olması lazım. Tabi sen yanlışlıkla teslim almış olduğunu işaretledin o da haklı olarak aldın diyor. Anlaşmazlığın çıkış noktası sizin hatanız, önemsiz bir şey ise uğraşmaya değmez. Ama çinlinin bir kabahati yok görünüyor. ya ptt de kayboldu ya da biri sokaktan iç etti sizin paketi.
    Sordum ona kaç kere sana ürünü gönderdim diyor yerel postahaneye bak diyor.
    Tamam benim ilk siparişimdi hata yaptım aldığımı onayladım. Sonra bir baktım kargo takibe aliexpressteki bölüme gönderi iptal edilmiştir yazıyor. Yani satıcı göndermedi yada adam o karışıklıkta gönderdim zannediyor. Bizim burası gece kondu ptt görevlisi herkesi tanır ayrıca getirir evde kimse yoksa bile beni bulur söyler arkadaş gibiyiz o yönden şanslıyım neyse ya 5 tllik şey zaten peşinden koşmaya değmez en azından bana güzel bir tecrübe oldu sonraki aldığım ürünlerde hiç sorun yaşamadım

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    La 1 dolarlık mal için koca şirketi bokluyonuz burası eksisözlük mü alo

Ptt rezilliği .s .s

1 dolar daha ver takipli al hayırdır gardaş derrsin

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)