Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aliekspress ten gelmeyen ürünler ( PTT ciler mi haciliyor )

REKLAM ALANI
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    ptt dağıtıcısı ile biraz samimi olabilirseniz sıkıntı yaşamazsınız.ben gelen ürünlerimden kendisine hediye etiiğimde oldu,yemeğini çayını ısmarladığımda oldu.

sonuç:ürünler gelince arardı abi nerdesin ne zaman getireyim diye
    zonta bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ptt dağıtıcısı ile biraz samimi olabilirseniz sıkıntı yaşamazsınız.ben gelen ürünlerimden kendisine hediye etiiğimde oldu,yemeğini çayını ısmarladığımda oldu.

yaptığınız iyi hoş ama işte bu ülkedeki bu düzen sona ermedikçe bir çok hak kaybı yaşanmaya da devam edecek.
    çok yazık..

mertky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 500 Cruiser
    Bugüne kadar 2000 dolar a yakın alışverişim oldu çinden, hiç bir zaman mağdur olmadım. Paketlerimin gelmediği yada çook uzun sürede geldiği oldu. Satıcı ile doğru iletişim kurduğunuz takdirde hiç sıkıntı yaşamazsınız. Merak ettiğiniz ,sormak istediğiniz bir şey varsa memnuniyetle cevap veririm

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    @mertky

30 dolarlık urun aldım . Suresi dolmak uzereyken satici sureyi uzatti, 2 kere uzatti hemde. Para iadesi almak icin dispute acsam. Satici bana oneri olarak beklememi soylese. Bu noktada para iadesi tikaniyor ekranda tiklayacak secenek kalmiyor. Ne yapmam lazim para iadesi icin?

zonta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250RR

aynen katılıyorum.benim semte bakan postacıda kargom geldiği zaman arar beni.evde değilsen geçerken yengeye bırakayım der.Hanımın işyerinide biliyor.
    bu aralar malum noel yaklaşıyor büyük oranda talep var.Birde hava domuz çoğu uçakla değil kargo gemileriyle gelir.gecikme olması normal.2005 den beri aliexpresi kullanırım.yukarda arkadaşlarında değindiği gibi 3ay sonra gelen paketim bile oldu.illaki gelir.gelmesede paranızı geri öderler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaptığınız iyi hoş ama işte bu ülkedeki bu düzen sona ermedikçe bir çok hak kaybı yaşanmaya da devam edecek.
    çok yazık..
    Hocam biz TÜRK'üz bizden alman mantığı bekleme
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Motosikleti
    Alıntı zonta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen katılıyorum.benim semte bakan postacıda kargom geldiği zaman arar beni.evde değilsen geçerken yengeye bırakayım der.Hanımın işyerinide biliyor.
    bu aralar malum noel yaklaşıyor büyük oranda talep var.Birde hava domuz çoğu uçakla değil kargo gemileriyle gelir.gecikme olması normal.2005 den beri aliexpresi kullanırım.yukarda arkadaşlarında değindiği gibi 3ay sonra gelen paketim bile oldu.illaki gelir.gelmesede paranızı geri öderler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Hocam biz TÜRK'üz bizden alman mantığı bekleme
    işte böyle diye diye bu duruma geldik.
    ne demişler, karanlığa sövmek yerine kalkın bi mum yakın.

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    kayıtsız postaları biriktirip fırına etli pide karşılığı yakmak için veren postacı zihniyetinde ise hacılar valla. sonra uygun fiyata gider okutur. Postanede bu işi savsaklayan üç kuruş maaşla beş kuruşluk iş yaptırtmaya çalışılan bir dünya taşeron postacı var.

Motosikleti
    Comet
    çok yazık..
    doğru diyorsunuz..4 ay önce işten ayrıldım..yeni adresi eve verdim...sonuç...hiç bir şey gelmedi...

eşimin çalıştığı işyeri evimle aynı postacıya ait,adresi değiştirdim...ürünler geliyor

kayıtlı olmadığından hiç bir şey yapamazsınız,kimseyi suçlayamıyorum.

ürünleri gelmeyen arkadaşlar,dağıtıcının telefonunu alsın.bir arayın tanışın hatta yüzyüze görüşün.yine gelmezse para iade istersiniz aliexpressten.harama el uzatan varsada ahirette hesaplaşırız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------

Alıntı mustafav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kayıtsız postaları biriktirip fırına etli pide karşılığı yakmak için veren postacı zihniyetinde ise hacılar valla. sonra uygun fiyata gider okutur. Postanede bu işi savsaklayan üç kuruş maaşla beş kuruşluk iş yaptırtmaya çalışılan bir dünya taşeron postacı var.
    aynen adam giriyor bakıyo iş zor ..postaları dereye atıp atıp işten ayrılıyor.kahvehanelere sonra alıcam deyip çuvalla evrak bırakanı bilirim.
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Arkadaşlar, eBay aliexpress vs sitelerden alım konusu ilgili bakanlık tarafından takip edilmektedir. Bu sene çok yüksek hacimde alım yapıldığı için belki gelecek bir düzenlemeye gidilebilir. Bu düzenlemenin vergilendirme olarak gerçekleşebilmesi muhtemeldir.

Motosikleti
    Comet
    Alıntı МОТОRCU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, eBay aliexpress vs sitelerden alım konusu ilgili bakanlık tarafından takip edilmektedir. Bu sene çok yüksek hacimde alım yapıldığı için belki gelecek bir düzenlemeye gidilebilir. Bu düzenlemenin vergilendirme olarak gerçekleşebilmesi muhtemeldir.
    2016 yılına kadar zaten yılda 5 paket sınırı vardı,2016 da kaldırdılar.

o takibi nasıl yapıcak onuda merak ediyorum doğrusu,tc no yok.tamamen gümrük memurunun o anki ruh haline göre değişiyor ürünün gümrüğe takılıp takılmaması.
    f.makinasına lens siparişi verdi arkadaşım 8 dolarlık set gümrüğe takıldı.aynı makinadan bende de vardı,iki set sipariş ettim ikiside sorunsuz geldi bende bir seti arkadaşa hediye ettim.
    ürün çok kaba ise veya ağır ise dikkat çekiyor ve takılıyor...daha sonra takılan ürünleri tasiş mağazasında ne olduğunu bile bilmeden haraç mezat satıyorlar.
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Xavosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Kesinlikle 1-2 dolarlik urun aldiginizda 1-2 dolar daha vererek takiplo kargoyla satin alin, aksi takdirde ptt nin insafina kaliyorsunuz. Bugune kadar takipli kargolarim dahi sube tarafindan sms atilarak cagirildim ancak takipsizler 60 gune yakin bir sure oldu haber yok.

Takip olayina cok dikkat edip track17 uzerinden surekli kontrol etmeniz gerekir. Bunlar yapildigi surece sorun yok. Dizlik, ayna, sticker, elcik vs aldigim ne varsa sorunsuz elime ulasti.

Motosikleti
    genelde iş yerlerine hemen her gün posta geldiği için, onları getirirken sizin ürünleri de getiriyorlar.
    ama ev adresi ya da karışık bi adres olunca pek uğraşmak istemiyor olabilirler.
    geçenlerde bizim apartmanın önünde bi paket buldum, iki arka sokağın adresiydi, yazan isim de bizim apartmandan değil.
    gittim iki sokak arkadaki apartmanı buldum, ilgili kişinin isminin yazılı olduğu posta kutusunun oraya bıraktım.

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Xavosa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Takip olayina cok dikkat edip track17 uzerinden surekli kontrol etmeniz gerekir.
    Nedir bu "track17" açar mısın?
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    https://www.17track.net/
    global kargo takibi için kullanılan bir site .

ayrıca sipariş verilen eşya için ptt çalışanı ile samimi olma gereksinimi olsa olsa tez konusu olur.
    kaybolan bir şeyiniz var ise cimere bimere zimere yazın gitsin.

son siparişlerimin takip açıklamasında yola çıktı olarak görünmesine rağmen elime ulaşanlar oldu.
    takip bilgileri de sisteme kayıt edilmiyor.
    beklemekten gayrı bir seçenek kalmıyor.

Motosikleti
    Comet
    genelde iş yerlerine hemen her gün posta geldiği için, onları getirirken sizin ürünleri de getiriyorlar.
    ama ev adresi ya da karışık bi adres olunca pek uğraşmak istemiyor olabilirler.
    geçenlerde bizim apartmanın önünde bi paket buldum, iki arka sokağın adresiydi, yazan isim de bizim apartmandan değil.
    gittim iki sokak arkadaki apartmanı buldum, ilgili kişinin isminin yazılı olduğu posta kutusunun oraya bıraktım.
    işte bu yüzden postacıya kendimizi tanıtıyoruz

Beklenen oldu ve yurt dışından alışverişin üst limiti düşürüldü. Haydi hayırlı olsun.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    2016 yılına kadar zaten yılda 5 paket sınırı vardı,2016 da kaldırdılar.

o takibi nasıl yapıcak onuda merak ediyorum doğrusu,tc no yok.tamamen gümrük memurunun o anki ruh haline göre değişiyor ürünün gümrüğe takılıp takılmaması.
    f.makinasına lens siparişi verdi arkadaşım 8 dolarlık set gümrüğe takıldı.aynı makinadan bende de vardı,iki set sipariş ettim ikiside sorunsuz geldi bende bir seti arkadaşa hediye ettim.
    ürün çok kaba ise veya ağır ise dikkat çekiyor ve takılıyor...daha sonra takılan ürünleri tasiş mağazasında ne olduğunu bile bilmeden haraç mezat satıyorlar.
    hocam ürünleri zaten xraydan geçiriyorlar

ufukt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bulunduğun bölgedeki ptt ile alakalı bir sorun bu. Ptt dağıtım işlerinde
    Şubede bölgelere göre dağıtılacak malzeme alınır
    Kim hangi bölgeye gidecekse o ürünü , belgeyi alır çıkar yola
    Dağıttığını dağıtır dağıtamadığını şubeye geri getirir
    Getirilen ürün ya şubededir ya da uzun süre alıcıya ulaşılmazsa göndericiye teslim edilir (öyle olması zorunludur)
    Eğer ki senin adına bir ürün varsa muhakkak ki görünür. Hacılandığını düşünüyorsan bölgedeki ptt şubesine gidip adınıza gelen bütün gönderilerin listesini iste. Belki dağıtıcı teslim ettim diye senin adına imza atmış olabilir.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlk kez bir siparişim bu kadar gecikti, bu gün son gün. Gelmezse 3-4 gün daha bekleyip öyle open dispute yapacağım. Hava şartlarından ötürü falan gecikmiş olabilir, adamın parasını hacılamayalım. Daha önce henüz Çin den çıkmamış gözüken siparişim 11. günde elimdeydi, yani kargo işleri de tam çin işi.

Bir de şu var, Çin den 22 günde gelen kargo PTT den 9 günde bana gelemedi, gittim 2 saat aradıktan sonra PTT den kendim aldım.

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Aliexpress'e giriş yapamıyorum bu sorunu yaşayan var mı şu sıralar veya nasıl çözerim? Id şifre girdikten sonra tekrar aliexpress ana sayfası çıkıyor hesabım gözükmüyor giriş yap kaydol normal anasayfa açılıyor.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)