İade ederken mecburen PTT den ödeme yapıyorsunuz
Ben bir çift intercom almıştım, bir tanesi çok kısa sürede bir kulaklığından ses vermemeye başladı. Satıcıya kargo ile uğraşmayalım gönderebilirsen içindeki devreyi gönder ben değiştiririm dedim, fabrika kabul etmiyor gönderin yenisini yollayalım dedi.
El mecbur PTT ile gönderdik, 17-18 TL bi ücret tutmuştu sanırım. Kargo ile yollarsanız pahalı, normal posta yolu ile yollayın.
Takip numarasını satıcıya iletince bozuk ürünü beklemeden bana yenisini gönderdi.
Başka bir satıcıdan da aracımın modeline uygun sis farı çerçevesi almıştım, ilandaki ürün benim aracıma uygun iken gelen ürün farklı model yılına göreydi. Yanlış ürün geldi diye dispute açtım, iade istedi satıcı.
25 TL ye aldığım ürünü geri gönderirken 18 TL ödedim
Bana ders olsun, bir daha yanlış ürün gönderen satıcı olursa posta gelmedi der çöpe atarım.
Çoğu zaman da ürün zamanında gelmediği için para iadesi alıyorum, ama ürün daha sonra geliyor. Satıcı ile irtibata geçip ödeme yapıyorum.
Lütfen siz de (burayı her okuyan) ürün gelmedi diye para iadesi alırsanız ve de sonradan ürün gelirse satıcıya parasını ödeyin. Bu zaten yapmamız gereken bir şey ama, 3-5 centlik bir şey ile ne uğraşıcam demeyin. Çin halkının gözünde millet olarak güvenimizi arttırmak tüm milletimize faydalı olur.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Yakında ali'den TR ye ürün gönderimi biter.. Ticaret ahlakımız yok.. Biryerden açık bulunca pirana gibi saldırıp iliğine kadar sömürüyoruz.. Facebookta birkaç satış sayfasına üyeyim. Adamlar sürekli birbirlerini dolandırıyor sonra ''falanca dolandırıcıdır,işte telefon numarası, buda yazışmalarımızın ekran görüntüsü'' diye paylaşımlar yapıp birbirlerinin sülalerine küfrediyorlar =)
Şimdilik tadını çıkarın =) inanıyorum ki bir gün TR yi komple banlayacaklar =)
Bana her ay mutlaka 3-5 dolarlıkta olsa bi paket gelir, ptt ci amca her getirdiğinde , bi cay kola parası fişekleki bende getirim esprisini mutlak suretle yapıyor. Simdiye dek 12 dolarlık bi ürünüm gelmedi, onuda tek msj ile para iadesi alarak hallettim. Çinden ürünler en gec 1 haftada kargolanıyor, ama Türkiye'de dolaşımları masallah 2 ay sürüyor.
0.80b dolarlık batman sticker 3 aydır yok galiba hacıladı ama postacı onu napıcak neresine yapıştırıcak
Ben tüm siparişlerimi işyerine veririm.
Postacı senelerin postacısı olduğundan tanıdık.
Geçen iki tane paket bıraktı, 1 hafta önce sipariş vermiştim ne çabuk geldi diye düşünürken bir baktım adres bizim iki yan dükkan.
Yakaladım verdim geri, abi bunlar yan tarafın diye.
Bu tamamen işini hakkıyla yapan insan ile yapmayan insan farkından kaynaklanıyor.
Postacı bana güvenmese imza bile almadan gitmezdi, ben postacıya güvenmesem ptt şubesinde kargomu hergün takip etmek zorunda kalırdım.
Ufak şehirde yaşamanın lüksü de diyebiliriz buna.
İstanbul'da yaşanırmı bee
11.11 tarihinde bir kaç sipariş vermiştim ve onun için ptt'ye gidip sordum durumlarını. Takip numarası ile baktı ve daha türkiye'ye giriş yapmamış ürünler dedi. Bir ürün için tarih doluyor bir kaç gün sonra, sanırım dispute açıcam. Benim aklıma başka bir şu geldi şimdi. Güzel indirim yaptıkları için belki de işlerine gelmiyor bu fiyatla vermek ve ondan dolayı ayak sürtüp müşterinin kendisine iptal ettirmek istiyorlar belki. Yani belki de hiç gönderilmedi bunlar ve tepkiye göre hareket edecekler.
Önceki sayfada yazmıştım, satıcı 9 gün daha bekleyiver kargoda takılmıştır falan demişti malumunuz.. 15 gün geçti bu mesajı atalı ve ürünü satın aldığım günden beri 83 gün geçti..
3 ay önceki kur üzerinden istedim parayı, bakalım gönderecek mi
Benim kargolar çok gecikti süreler bitti ek sure yaptilar. Dispute actiktan sonra karsi taraf bekleyin diye oneride bulununca biz napcaz beyler her konuya soruyorum bilen yok mu iade istedigimde bekleyin diyorlar mevzu tikaniyor ordan sonra ne yapiliyor bekle bekle malzeme yok
Ptt calisanlari taseron oldugu icin oluyor bunlar. Eskiden Postacilar devlet memuru idi, hepsini tanirdik, ayni postaci 20 sene boyunca bize gelir, hal hatir sorardi. Simdi calisanların haklari yok, insan yerine bile konmuyorlar. Butun taseronlar gibi lanet ederek yapiyorlar islerini. Fazla bir sey beklememek lazim. Kozyatagi'ndaki paket postanesine gidip ara sira konusuyorum oradakilerle. Hayatindan bezmis hepsi. 2013 yılunda bir grev yapalim demislerdi, hic bir destek ya da getrisi olmamisti hatta zarari bile olmus olabilir.
Haberi surada:
ANKARA - Posta çalışanları yarın ülke çapında tüm PTT işyerlerinde bir gün süreyle iş bırakacak. PTT A.Ş. Kanun Tasarısı’nın geri çekilmesi amacıyla düzenlenecek eyleme binlerce posta çalışanı destek verecek.
Posta çalışanları PTT A.Ş. Kanun Tasarısı’nın geri çekilmesi amacıyla yarın ülke genelinde bir gün süreyle iş bırakacak. Eyleme daha önce dört büyük memur konfederasyonun “haberleşme, kağıt ve basın yayın hizmet kolu”nda görevli sendikalarının destek vereceği açıklanırken, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen bugün konuya ilişkin olarak Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısına katılmadı. Ancak daha sonra telefonla ulaşılan Birlik Haber-Sen yetkilileri yarınki eyleme destek vereceklerini ve konuyla ilgili olarak gün içerisinde yazılı bir açıklama yapacaklarını söylediler.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin katıldı. Grup adına konuşma yapan Resul Akay, 173 yıldır Türkiye’nin en ücra yerlerine her köy, belde, mahalle, ilçe ve ilindeki halka sürekli, kaliteli, etkin ve ucuz hizmet sunan PTT’nin Meclis’e sunulan bir yasa tasarısı ile şirket yapılmak istendiğini ifade ederek, “Bu tasarı kanunlaşırsa diğer özelleştirmelerde yaşandığı gibi PTT’nin sunduğu bu hizmetler piyasalaşarak şirketin insafına bırakılacak, halk parası kadar itibar görüp ucuza aldığı bu hizmetleri pahalıya alacak ve her ödeme için türlü isimler altında bir bedel ödemek zorunda kalacak” dedi.
Ayrıca kurum personelinin hiçbir kanuna tabi olmaksızın güvencesiz olarak çalışmaya mahkum edilirken, unvan yükselmelerinin de güvencesizliğe geçmeleri halinde gerçekleşeceğini ve bununla da yetinilmeyip emeklilik ve türlü sebeplerle boşalan kadrolara da çocukların yine güvencesiz olarak alınıp hiçbir kanuna tabi olmaksızın çalıştırılacaklarını söyledi.
Eyleme destek istendi
PTT kurumunda örgütlü üç sendika olarak bu şartlarda halihazırda kurumda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ve Mecliste bulunan bu tasarının geri çekilmesi için tasarının görüşüleceği 27 Mart Çarşamba günü hep birlikte bir gün süreyle iş bırakacaklarını söyleyen Akay, Bağımsız Haber-Sen, Türk Haber-Sen ve Haber-Sen olarak ayrım gözetmeksizin tüm PTT emekçilerini ve bu hizmeti alan halkı eyleme destek vermeye davet etti.
http://www.dunya.com/gundem/tum-ptt-...-haberi-205731
11 11 de 98$lık cantayı 48$a aldıydım göndermemiş şerrolar. Parayı çekemedik diye hikaye yapıp iptal ettiler ürünün üstüne yattılar kekolar çok hüzünlüyüm.
Benimde siparişlerin çoğu geldi fakat eve hiç gelmedi hep ptt den takipsiz paketlerden aldım sende bi bak en yakın ptt ye
dün takipsiz gönderim işyerime geldi zaten ptt den hep genç bi arkadaş var o getiriyo sagolsun gel git baya muhabbetimizde oldu dün bi çay ısmarladım senin bu konuyu çıtlattım hacılıyorlarmış vs abi öyle birşey olamaz dedi yapamazlar dedi genelde evlerde oluyor adam geliyor bakıyor evde yok bırakıp gidiyor ama buda çalışana bağlı ben bırakmıyorum etiket bırakıyorum ki gelip ptt den alsın diye dedi hatta benim çok uzun süre gelen siparıişimdede abi şubede bekleyen paketlerin arasında gördüm aldım getirdim dedi işyeri adresi vermek daha sağlıklı ve ptt ye gidip sordurmak
İşte mevzu bu kadar alengirli olunca insan siparişte psikolojik olarak 20 liranın üstüne çıkamıyor. Geçenlerde, gerçi 7-8 ay olmuştur, bir rapala sipariş verdim, aksiyonlu oynak felan aynı canlı gibi, 9 liraydı, geçti üstünden 2 ay mal yok, anlaşmazlık açtım, yok gelecek dedi çinli bekle parayı bloke etme gelmezse de tekrar atarım dedi kapattırdı bana anlaşmazlığı, işyeri adresimi de vermiştim gelmedi iyi niyetimin kurbanı mı oldum ptt de çürüyor mu benim rapalacık artık bilemiyorum.
Riski çok, pahalı ürün alınmaz bu Ali den...
satıcının ne dediğinin bir önemi yokki aliexpreste şimdi şöyle anlatayım sen bir ürün aldığında sana teslima günü kadar süre verir 40-50 gün vs o gün bitmeye yakın dıspute bölümünden anlaşmazlık açmak istemiyorsan satıcıdan ek süre istemen sana tanınan süre bitmeden baktın ek süre talebini onaylamıyor anlaşmazlık açarsın 5 gün süresi oluyor eğer satıcı yanaşmazsa aliexpres olaya müdahil oluyor ürün sende değil ise yada nakliyede vs ise sana para iadesi yapıyor satıcıya kanma he satıcı derse yolda bekle ek süre talep et kimseye zararı olmadığı gibi senide korur o süre biterse hak talep edemezsin 11 de aldıysan hala teslimat süren olması lazım 20 gün falan ek süre iste süreyi uzat
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
İşte ben o kadar uğraşamadım, süre iste, uzat bekle vs. Kapattım gelirse gelir dedim, Gelmedi..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)