Bilgilendirme amaçlı bir yazıdır
Arkadaşlar A tipi ehliyet almaya karar verdikten sonra kurs araştırmalarına başladım. Yine bu forumda bir arkadaşın önerisi üzerine Kadıköy Özel Gelişim Sürücü Kursuna gidip görüştüm.Gayet ilgili bir yetkili ile anlaştık.Kaydımı oldum.Gereken belgeleri What's up üzerinden göndererek tamamladım.Ödeme kısmı kredi kartına taksit yapılabildiği için rahattı benim için. Haftasonu kurs başladı. Kurs binasında yaklaşık 4 saat süre boyunca teorik bilgilendirme aldık. Zaten o anda doğru bir karar verdiğimi anladım.Teorik bilgilendirmeden sonra iş artık pratiğe kalmıştı.
Ben şimdiye kadar motora hiç binmediğim için endişe duymadım değil.Kursta benim gibi ilk defa motora binecek olan arkadaşlarda vardı.Kurs yeri Göztepe metroya çok yakın bir alan. İlk olarak ekipmanlarımızı giydirdiler.Kask,Mont,Eldiven,Dizlik...Daha sonra 125cc motorlarla başladık. Kursta 4-5 adet 125cc (YBR,Honda Ace)vardı.Daha sonra sırasıyla Pulsar 150,Pulsar 200 ,Honda cbf 500 dü sanırım bindik.Tabii bu süreç 3 haftaya yayıldı.İlk günden 500cc motora binmedik.Ben sınava 500 cc motorla gireceğim için extra bu motora yoğunlaştım. 1 adette Yamaha mt 07 vardı ama ben açıkçası biraz ürktüğüm için binmedim ama binen arkadaşlar oldu.Sürekli gözetmen kontrolünde alanda sürüş eğitimi aldık.Ve sonunda sınava girdiğimizde de gördüm ki bu 3 haftalık sürüş eğitimi sınavı geçebilmek için fazlasıyla yeterliymiş.(Tabii dolu dolu geçti)Netice olarak sınavı kazandım. Sınavda kalan bir sınıf arkadaşımda olmadı.Sonuç olarak ben bu kurstan çok memnun kaldım. Benim gibi ehliyet almayı düşünen arkadaşlara yol gösterebilmek için bu yazıyı yazıyorum.Umarım yardımcı olmuşumdur.Sormak istediğiniz bir şey olursa buradan seve seve yanıtlarım.Herkeze iyi forumlar.