Motordan hiç düşmememin sebebi umursamaz olmam mı?
Reklamlar
-
10 yil motor kullandim fakat cok az, babamin motosikletini kullandim. Son 2 yildirda kendi motorumu kullaniyorum, 60 bin km yol yaptim ortalama. Bu surede 2 motor degistirdim. Bu zamana kadar bir kere bile yeri opmedim.
Kaza yaptim ama bir kac kez. 80 km hizla gidiyordum önüme ters yonden şarjliyla suriyeli geliyordu duracagimi sandi ama durmadim, sadece gazi biraktim hafif arka frene bastim, on frene bassam tepetaklak gidecektim, 50-60 km hizla yapistirdim buna, allahtan bana bisey olmadi cocuk tepetaklak yere dustu yasiyor mu diye kontrol ettim yasiyodu, kufur edip yoluma devam ettim.
Bir kac defada önüme araba cikti hic frene basmadim arabaya girdim girdigim gibi kaldim ne yere dustum ne bana bisey oldu.
Kisaca sikca yeri openler abs li bi motosiklete gecsinler yada on freni gevsetsinler hic bi halta yaramior on fren
Reklamlar
-
takintili adlı üyeden alıntı
Kisaca sikca yeri openler abs li bi motosiklete gecsinler yada on freni gevsetsinler hic bi halta yaramior on fren
Birazdan buralar karışır.
-
Bence paraşüt tak çarpma anından önce açar durursun zaten dediğin gibi ön fren bi işe yaramıyor arka desen allaha emanet kaydırır kitler ne gerek var paraşüt iyidir açar kurtulursun hatta rüzgara göre havalanabilirsinde..
-
bence komple aldırsınlar ön freni. fazlalık motora da ekstra yük binmemiş olur
dostum bence sen yılda birkaç aracın zar zor görülebildiği sibiryanın steplerinde yaşıyorsun. yada çölde bir yerde. yoksa gerçekten bu söylediklerini şehir içinde düşündüm sırtım ürperdi.
allah kaza bela vermesin.
ufak bir tavsiye, arka freni de çıkart, arada ayağını arka tekerle çatal arasına koyarak durabilirsin. bizikletle öyle yapardık
-
Koca koca TIR'larda, otobüslerde, harfiyat kamyonlarında,otomobillerde tek fren var da motosiklet ve hatta bisiklette niçin 2 fren var diye hiç düşündün mü?
Hangi akla hizmetle (yada hangi bilimsel bir tespitle) ön frenin bir işe yaramadığına karar verdin? Umarım cevabın "10 senedir düşmedim" demek değildir!
-
Adam yerine koyup cevap vermeyin trol işte
-
İnsanın en zayıf ani kendisine en güvendiği andır işte bu sebepten yakında dusebilirsin yinede dikkatli ol allah kaza bela vermesin.
-
Ben harbi-harbi site ile alakalı komple teorilerine inanır oldum. Bu trol mesajları yönetim fake hesap ile gönderip, sitenin tıklanma veya site de kalma süresini uzatmak maksatıyla yaptığını düşünüyorum. İlginç ayrıntı ise, bu tür mesajları yazanların üyelik tarihi hep o gün oluyor.
-
Moderatör
Düşmek mi maharet anlamadım
-
09 Aralık 2016, 12:41
-
09 Aralık 2016, 12:41
Her saçma cümlenin bir doğruluk payı olabilir. Bunun da var. Ama yanlışı da var.
- ABS kazaları azaltır. Doğru.
- Kaçınılmaz bir çarpışmadan kaçınmak için çabalayıp düşmek yerine gelen yavaşlayarak çarpmak da birçok "bir bilen" tarafından tavsiye ediliyor. Doğru.
- Ters yönden araçla gelene 50 km ile çarparsan o olur 100 km. yamulursun. yeri de öpersin. Yanlış.
- 60000 km yapan yeri öpmez mi? öper. yanlış.
- Trole cevap verilmez mi? Verilmez. Yanlış.
-
09 Aralık 2016, 12:45
ön freni umursamıyorum vede düşmüyorum ama arka frenlede duramadığım için önüme çıkana giriyorum demiş anlayamamışsınız
-
09 Aralık 2016, 12:46
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Düşmek mi maharet anlamadım
Yaman motorcular tartışıyor. Senin, benim aklımızın ermeyeceği konular bunlar.
-
09 Aralık 2016, 12:47
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
ön freni umursamıyorum vede düşmüyorum ama arka frenlede duramadığım için önüme çıkana giriyorum demiş
anlayamamışsınız
Güzel tespit fakat girdikten sonra da düşmemeyi nası başarıyor? Bu gece bana uyku yok
-
09 Aralık 2016, 12:51
ÇILDIRIRSIIN VOHOOOO
Ekleme yapıyorum izninizle.
Evladım sen salak mısın? Araba çıkıyor önüne frene basmıyosun fren işe yaramıyo diyosun. Lan dangalak bi bas bakalım işe yaricak mı yaramicak mı? Beyimiz diyo ki ön frene bassam takla atarım. Vay arkadaş nası bi asfalt nası bi lastik nası bi gren tekniğin var senin? Pardon fren tekniğin yok.
Peki durmak için napiyosun ayaklarını yere mi sürtüyosun yoksa ayağını arka tekere mi sıkıştırıyosun?
Nasıl bir iq ya sahipsiniz siz? Allah akıl fikir dağıtırken şemsiye mi açtınız?
-
09 Aralık 2016, 13:12
"Motordan hiç düşmememin sebebi umursamaz olmam mı?"
galiba (aklına gelmemesi)
"önce beyin düşer. ardından bedenin"
kötü örnek olmasan
-
09 Aralık 2016, 13:22
-
09 Aralık 2016, 14:05
10 yil motor kullandim fakat cok az, babamin motosikletini kullandim. Son 2 yildirda kendi motorumu kullaniyorum, 60 bin km yol yaptim ortalama. Bu surede 2 motor degistirdim. Bu zamana kadar bir kere bile yeri opmedim.
Kaza yaptim ama bir kac kez. 80 km hizla gidiyordum önüme ters yonden şarjliyla suriyeli geliyordu duracagimi sandi ama durmadim, sadece gazi biraktim hafif arka frene bastim, on frene bassam tepetaklak gidecektim, 50-60 km hizla yapistirdim buna, allahtan bana bisey olmadi cocuk tepetaklak yere dustu yasiyor mu diye kontrol ettim yasiyodu, kufur edip yoluma devam ettim.
Bir kac defada önüme araba cikti hic frene basmadim arabaya girdim girdigim gibi kaldim ne yere dustum ne bana bisey oldu.
Büyüklenme padişahım. Senden büyük Allah var.
Abi bir gün düşebilirsin. Ha şurası kesin. 10 yıldır düşmüyorsan, mutlaka akıllı, bilgili ve öngörülü şekilde kullanıyorsun o bir gerçek. Ancak "henüz düşmemiş" motorcu statüsünde olduğunu unutma
-
09 Aralık 2016, 14:21
Motordan düşülmez zaten motorla beraber düşülür. Motordan düştüm demek için sizin yeri öpmeniz motorun kendi kendine dengede durması gerekir ��
-
09 Aralık 2016, 14:26
Acele etme ve kaşınmayan yerini bu şekilde ulu orta kaşıma derim.
Bu özgüven patlamasının akibeti pek iyi değil.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)