merhabalar wd40 yerine manetleri ve ayaklik basamaklarini zincir spreyi ile yaglasam sorun olurmu acaba ? boyaya zarar veririmi ?
merhabalar wd40 yerine manetleri ve ayaklik basamaklarini zincir spreyi ile yaglasam sorun olurmu acaba ? boyaya zarar veririmi ?
Buralar genelde zincir yağı yerine WD40 sorusuna alışık.
Çalışmadığımız yerden çıktı
zincir yağları yoğun ve çok fazla tutunma gücü var. bir ara azıcık kapıdın diline sıkmıştım, kapıyı açmakta baya zorlandım
bence manetler için uygun değil.
Zarar vermez abi herhalde.
zarar vermez ilk başta ama, zincir yağı yoğun ve yapışkan olduğu için zamanla toz tutup macunlaşacaktır uyguladığınız bölgede.
wd40 iyidir, bulamadıysanız, imkan yoksa onun yerine makina yağı kullanın gerekiyorsa fakat zincir yağı önermem.
hocam arkadaşın dediği gibi macun kıvamında olur. örneğin yan ayaklığa falan sıkarsan ilk zaman sıkıntı olmuyor gibi olur ama 1-2 gün sonra ayaklık yapışkan gibi olur. sıkma kesinlikle.
Ben kullanıyorum gayet sağlıklı ve kalıcı oluyor.Sürtünmeyi azaltmak için kalın tabaka oluşturuyor ve kolay kolay erimiyor gitmiyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------
Wd 40 gaz yağı ayarındadır mazot gibi.Uçar gider kısa süre içerisindeki yağ kalıcı oluyor wd 40 da çözücü be aşındırıcı madde vardır.
Arkadaşlar biraz karıştırmışsınız.
Wd-40 Yağlama özelliği olan bir çözücüdür.
Yani kullandığınız yerdeki, pası-kiri oksiti
söker atar, bileşeni de yağlı olduğundan
insanlar bunu yağ sanıyorlar.
Yağın ise, asıl amacı hareketli parçalarda
sürtünmeyi en aza indirecek şekilde bir katman oluşturmak ve korumaktır.
Fakat manetler açıkta kaldığı için, yoldaki bütün tozu kiri
pası toplarlarlar. Hatta wd 40 sıktığınızda bile bir süre sonra
baktığınızda kara bir tabaka görürsünüz pislik yapışmış.
Zincir yağı kullanırsanız bu durum daha çabuk oluşur.
Bunun dışında herhangi bir zararı olmaz.
Carrefourda 5TL WD-40 var bu arada..
;)
Tespitin kralı :D
Ayaklık yavaş kapanır,maneti bırakınca şılaks diye ses çıkmaz lıp diye ses çıkar. İyi değil yani, ses çıkartmak lazım
Zincir yağıyla yağlarsan 3 gün işin rast gitmez...fazla yağı silersen 3 gün içinde evin yanar...wd 40 kullanırsan olmaz...yani o kadar gereksik ve muhalefet olsun diye cevap yazanlar olmuşki...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)