Az kaldı benzin döküp yakıcam motoru
Reklamlar
-
06 Aralık 2016, 21:13
S3cond adlı üyeden alıntı
Sigorta sorunun cözüm basit aslında sistemde bir bug mevcut ;D
Kısaca özetliyim;
Yüksek sigorta fiyatı nedeniyle sigorta yaptırmayan arkadaşlar öncelikle sigortam.net sirketin bir uygulaması mevcut 7/24 müsteri destek hattı ;)
Kısaca özetliyim iyi dinleyin!!!!!
Sigortasız motorla geziyorsunuz,cevirmeye girdiniz yada bir kazaya karıştınız hemen telefonla sigortam.net acil durum hattını arıyorsunuz.
2 dk da sigortası yapıyor ve mail olarak anında gönderiyor cevirmelerine polis abilere ;) telefondan gösteriyorsun direk ceza felan yok.sonra mutlu mesut evine gidiyorsun eve gidince sigortam.net'i arayıp yasadan yararlanıp (7günlük cayma hakkı) kullanıyorsunuz paranız kredi kartına direk geri yatıyor.kesinti olmadan.
(Bu acil durum hattı sadece polis cevirmelerine Sigortasız giren yada Sigortasız sekilde kaza geçiren kişilere 2 dk da sigorta yapılması için kurulmuş bir hizmet.)
Ben de sigortam.netten yaptım. 7-8 dakika gibi birşey sürdü. Çevirme anında riskli durum bence bunu denemek 😃
Reklamlar
-
06 Aralık 2016, 21:38
Satarken ne yapacaksınız peki?
Satmayi dusunmuyorum.
Bug falan demissiniz de, bu sigortanin kendisi bug zaten.
Benim aklima baska bir sey geldi simdi:
Biz sendika gibi bir sigorta sirketi kursak mesela. Sadece motorcular arasinda. Rekabeti bozabiliriz.
Yardimlasmali sigorta. Kimse birbirini kaziklamayacak. Mecbur kalmadikca sigorta kullanilmayacak. Pirimler eskisi gibi ucuz olacak.
Ne dersiniz?
-
06 Aralık 2016, 22:06
Pahalı bir arabaya çarparsanız görürsünüz bug mug beyler dikkat edin, ya sigortanızı yaptırın sigortasız gezmeyin ya da trafiğe çıkmayın. Yanlışlıkla birini ezseniz yani yaya olan birini, size tazminat davası açsa 100-200.000 TL tazminat verebilecek misiniz ?
Sigorta bunları karşılıyor. Ne kadar beğenmesekte mecbur gibiyiz malesef. Fiyatları protesto etmek lazım ama nasıl yapmalıyız bilemedim.
-
06 Aralık 2016, 22:17
S3cond adlı üyeden alıntı
Sigorta sorunun cözüm basit aslında sistemde bir bug mevcut ;D
Kısaca özetliyim;
Yüksek sigorta fiyatı nedeniyle sigorta yaptırmayan arkadaşlar öncelikle sigortam.net sirketin bir uygulaması mevcut 7/24 müsteri destek hattı ;)
Kısaca özetliyim iyi dinleyin!!!!!
Sigortasız motorla geziyorsunuz,cevirmeye girdiniz yada bir kazaya karıştınız hemen telefonla sigortam.net acil durum hattını arıyorsunuz.
2 dk da sigortası yapıyor ve mail olarak anında gönderiyor cevirmelerine polis abilere ;) telefondan gösteriyorsun direk ceza felan yok.sonra mutlu mesut evine gidiyorsun eve gidince sigortam.net'i arayıp yasadan yararlanıp (7günlük cayma hakkı) kullanıyorsunuz paranız kredi kartına direk geri yatıyor.kesinti olmadan.
(Bu acil durum hattı sadece polis cevirmelerine Sigortasız giren yada Sigortasız sekilde kaza geçiren kişilere 2 dk da sigorta yapılması için kurulmuş bir hizmet.)
Cayma hakkınıda hemen iptal etsinler diye uzatmışlar herhalde :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
fazil adlı üyeden alıntı
Satmayi dusunmuyorum.
Bug falan demissiniz de, bu sigortanin kendisi bug zaten.
Benim aklima baska bir sey geldi simdi:
Biz sendika gibi bir sigorta sirketi kursak mesela. Sadece motorcular arasinda. Rekabeti bozabiliriz.
Yardimlasmali sigorta. Kimse birbirini kaziklamayacak. Mecbur kalmadikca sigorta kullanilmayacak. Pirimler eskisi gibi ucuz olacak.
Ne dersiniz?
Rekabet kurulu mu ne var.Yani dediğiniz iş yaş olmaz gibi görünüyor.
-
07 Aralık 2016, 01:37
Otobüse bininiz; sigortasız binmeyiniz...
Ki zaten kaçarınız yok; seneye yaptırsanız bu seneyi tümden pas geçmiş olmuyorsunuz; cezasını ödüyorsunuz... Satarken de karşınıza çıkacaktır...
En iyisi, yaptırınız sigortasını, öyle bininiz...
İlanihayetinde, toplu taşıma da bir çözümdür...
-
07 Aralık 2016, 02:31
blue4XL adlı üyeden alıntı
Satarken ne yapacaksınız peki?
Noter satışında sigortanın olması zorunlu değil.
07
-
07 Aralık 2016, 04:56
Bune adlı üyeden alıntı
Bende motor bloğu patladı distribütör iade kabul etmiyor tarzı bi başlık zannettim gaza bastım radar cezası yedim motoru yakıcam diyorsanız 7 yılda bi kere ohooo oh işimiz var.
Allah başka dert vermesin ne diyeyim.
Valla bu maliyet bana yansımış olsa eğer ödemelerim aksar,hapise bile girebilirim.Babamın adına çektiğim kredide aksayıp onunda başını ağrıtır.Herkes maddi yönden rahat değil benim gibi sınırlarda dönen çok kişi var.
-
07 Aralık 2016, 10:54
Bune adlı üyeden alıntı
Bende motor bloğu patladı distribütör iade kabul etmiyor tarzı bi başlık zannettim gaza bastım radar cezası yedim motoru yakıcam diyorsanız 7 yılda bi kere ohooo oh işimiz var.
Allah başka dert vermesin ne diyeyim.
1 haftada motordan kaynaklı 1460TL masraf benim canımı sıkıyor, başkasına dert gelmeyebilir, bilemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------
R3dBull adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsunda sigortasizmi kullaniyorsun motoru
yok dostum haftasonu motordan kaynaklı bu masraflardan sonra bir de sigortacının araması tesadüf oldu, aralık olmasından mütevellit. yoksa var sigortam
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:47 ----------
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
bende motosiklette problemler bitmiyor sanarak girdim öncelikle o hızı arabayla yapsaydınız yine ceza gelicekti camın üstünden arabayla geçseydiniz yine lastiğiniz patlayacaktı sigorta yine yapacaktınız bunları motora neden bağlıyorsunuzki
dostum arabam olsaydı kaza olduktan saniyeler sonra panik yapıp hemen iki arabanın arasına giremezdim. böylelikle lastiğim parçalanmaz ve geç kaldığım için gaza basmak zorunda kalmazdım. ben 112 ararken daha kanlar akmaya başlamamıştı. (2 ambulans gelip zamanında müdahele etti bu arada)
-
07 Aralık 2016, 11:10
emiliosantos adlı üyeden alıntı
1 haftada motordan kaynaklı 1460TL masraf benim canımı sıkıyor, başkasına dert gelmeyebilir, bilemem.[COLOR="Silver"]
İşte buradaki hata hala motordan kaynaklı masraf diye bakmanız, arabanızla radara girseydiniz ya da arabanın sigortası gelseydi veyahutta arabanın lastiği patlasa masraf olmayacak mıydı?
Bana göre bunlar sizin hatalarınız, lastiğin patlamaması için slime uygulayabilirdiniz lastiklere, veya daha başından tedbir alıp kaza alanına sokmazdınız motoru, hız sınırını aşacaksanız plakanızı kapatabilirdiniz veya hız sınırını aşmadan sürebilirdiniz. Geç kalmamak için evden 1 saat daha erken çıkabilirdiniz vs. vs. böyle uzar gider.
Tekrar ediyorum bunlar öyle benzin döküp yakmalık sebepler değil bunlar tecrübedir acı yoldan kazanılır tecrübeler, geçmiş olsun tekrar yaşamamanız dileğiyle.
-
07 Aralık 2016, 11:11
Fiyatlar kazık, ok. Ama sigortasız binin diye akıl verenler, umarım bir gün bunun cezasını acı bir şekilde çekmezler. Sigortasız binen bir arkadaşımız, bir İnfiniti jipe sol taraftan dokundurdu. Masraf mı; yaklaşık 21.000 TL aracın masrafı,artı ikame araç parası. İmkanın yoksa trafiğe çıkma arkadaşım, git dağda bayırda bin.
-
07 Aralık 2016, 11:57
Şimdi baktım da trafik sigortası yaptırmamanın cezası 92 TL imiş. 15 gün içinde ödersen indirimli ödüyorsun 69 TL oluyor. Kaba taslak bir hesap yapacak olursak diyelim ki yıllık 700 TL sigorta ödüyorsun. Yani yılda 10 kere trafik çevirmesine girsen 10 kere ceza yazsalar aynı hesaba geliyor. Yılda 10 kere trafik çevirmesine denk gelmezsin muhtemelen. hadi iki üç kere olsun. Üç kere ceza ödesen 210 TL yapar. Her türlü sigorta yaptırmaktan daha karlı. (hesaba katmadığım ya da yanlış hesapladığım bir konu varsa lütfen düzeltin)
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
Sigortası olmayan aracı trafikten men ediyorlarmış :D yani hesap güme gitti :D
-
07 Aralık 2016, 12:05
sigortayı hesaplanamayan şeylere karşı yaparız
-
07 Aralık 2016, 12:06
Belkide birden fazla hayat kurtardın erken müdahele ile. Bunu sevinci paha biçilemez. Çalışır kazanırsın üzülme.
-
07 Aralık 2016, 12:27
Sigortasız motosiklet satışı yapılamaz evet ama satılacağı gün sigorta yaptırıp satıldıktan sonra sigorta iptal edilirse cebinizden 50 lira ya çıkar ya çıkmaz.
Not: Tavsiye etmiyorum ama bu sigorta fiyatlarıyla insanı buna teşvik ediyor bu yamyamlar.
-
07 Aralık 2016, 13:28
Araç kullanmak çok sıkıntılı bir hal almaya başladı, 2 motosikletim 1 arabam var, yakıt ve sigorta fiyatları can sıkmaya başladı. Tasarruf tedbirlerini artırmam gerekiyor.
-
07 Aralık 2016, 13:36
benzin bulsam tedavi olucam
-
07 Aralık 2016, 14:04
-
07 Aralık 2016, 15:16
şu anda 1300 küsür sigorta çıkıyor bana, yaptırmıyorum. zaten kullanmasını bildikten sonra kaza riski küçük oluyor.
başkası beni ezer ise durum farklı tabi. ama bu durumda sogorta yaptıramam.
-
07 Aralık 2016, 15:28
660 TL sigorta yaptırdığımın ertesi günü önümde aniden duran clio marka araca arkadan çarptım. Kaza sonrası gayet rahat ve sakindim
-
09 Aralık 2016, 20:35
emiliosantos adlı üyeden alıntı
Hadi motor kışın istanbul'da yatmasın diye fethiye'ye götürdüm bir de gereksiz otopark masrafından kurtulmak için.
Kaş-Fethiye kavşağında gözümün önünde çok ağır bir kaza oldu. çok acelem olmasına rağmen hemen aralarına dalıp yardım koştum. 112 aradım, sakinleştirdim, aptalca müdaheleleri önledim, ambulans gelince de yoluma devam ettim.
Derken kendim yoldan çıkıyordum çünkü lastiğim patlamış kaldım yol kenarında. aradım lastikçi geldi dedi bu paramparça olmuş içinde cam ve metal parçaları var (kaza sağolsun) neyse masrafı yap artık usta dedim uçağım var. yapılır yapılmaz da gazladım.
Lastikçi maliyet=300 lira
Hızlandığım için gelen trafik cezası=420 lira
Şimdi de sağolsun sigortacım aradı dedi çıkan en uygun fiyat=740 lira.
7 yıldır motosiklet kullanıyorum, 1 tane kazam yok, üzerime 2 motor var ama artık yeter dayanamıyorum.
250 cc motosikletin deposunu 55 liraya dolduruyorum ya. teşvik edin lan insanları motosikletten neden soğutuyosunuz böyle yeter be.
Hocam aman sakin ol. Sen insanlık vazifeni yerine getirmişsin, yapman gerekeni yapmışsın.
Sigorta konusu hallolur, firmadan firmaya acayip fiyat farkı çıkıyor. Aynı şirket için acenteden acenteye de büyük fiyat farkı çıkıyor. Çözüm: mümkün olan bütün sigortacılardan fiyat almak.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)