Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Hava soğutma sistemi kullanışsız mıdır?

REKLAM ALANI

Beyler bayanlar iyi günler öncelikle kısa bir süre önce başlangıç için supersport tarzı almayı düşünürken ekipmanlarıma daha fazla para harcamam gerektiğini düşünüp honda cbf 150 modelini almaya karar verdim artan parama çantasıdır kaskıdır vesaire şeylerime harcayacağım
    Asıl derdime gelirsem bu modelin hava soğutmalı olduğunu öğrendim sizce bu büyük bir dezavantaj mıdır yoksa günlük kullanımda önemsenmesi gerekir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Hava soğutma veya su soğutma arasındaki farkı günlük güzergâhınızda pek anlamazsınız. Ama karbüratör ve enjeksiyon farkı kendini belli eder. En basitinden soğuk havalarda karbüratörlü motorlar biraz zor çalışabilir. Jikle ayarı vs iyi yapılmalı.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Hava soğutmalı 210cc motorla 1 günde 540km yol yaptım herhangi bir ısınma olmuyor. 100-110km arası hızda kullandım.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    hayır. (on karakter)

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Hava soğutmanın zaten uzun yolda bir zararı olmaz. Hava soğutmanın sorun yapabileceği durumlar, hava akımının azaldığı, sık dur kalk yapılan şehir içi trafiğidir. En azından eskiden öyleydi. Hala öyle midir, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ben de.

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    şöyle düşünün hava soğutma bir eksiklik olarak değil motorun ihtiyac duyduğu soğumaya hava yeterli geliyor.Çok aşırı sıcaklarda ve tam gaz yol alırsanız şişebilir çok sıcak havalarda saatte bir mola verecek şekilde yol alırsanız hiçbir problem yaşamazsınız.

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hava soğutmanın zaten uzun yolda bir zararı olmaz. Hava soğutmanın sorun yapabileceği durumlar, hava akımının azaldığı, sık dur kalk yapılan şehir içi trafiğidir. En azından eskiden öyleydi. Hala öyle midir, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ben de.
    Teknoloji gelisiyor diyorsun.

Yok bu konuda biraz yavas gelisiyor en iyi sogutma hep hava olacak gibi. Aslinda butun motorlar hava sogutmalidir, bazilari sadece hava sogutmali degildir su/yag ile destek alir. Destek alanlar buyuk hacimli cok yakan-kacan-isinan motorlardir. Senin almayi dusundugune tek hava yeter. ;)
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

mustafa_325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar RS 200 - Thriumph TİGER 800
    Hava soğutmalı motorların soğuma kapasitesi kısıtlı olduğu için mühendisler tarafından daha az ısınacak şekilde tasarlanırlar. Dolayısıyla gücü aynı hacimdeki su soğutmalı motorlara göre daha az olur.

Hava soğutmalı motorları uzun süre zorlayarak sürersen fazla büyük bir sıkıntı çıkmaz. Piston silindir genleşir gücün biraz düşer ve kenardan yağ yakmaya başlar. Ama motor kitlenmez yinede yoluna devam edersin. Zaten motor bu şekilde zorlanacağı ihtimali düşünülerek tedbiri alınarak üretilmiştir.

Sonuç olarak dezavantajı zorlayınca yağ yakması ve gücünün düşük olması. Avantajı fiyatının ucuz olması.

Motosikleti
    YAMAHA XJ6N 2014 - HONDA CRF250L 2013
    Alıntı Zabitatak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler bayanlar iyi günler öncelikle kısa bir süre önce başlangıç için supersport tarzı almayı düşünürken ekipmanlarıma daha fazla para harcamam gerektiğini düşünüp honda cbf 150 modelini almaya karar verdim artan parama çantasıdır kaskıdır vesaire şeylerime harcayacağım
    Asıl derdime gelirsem bu modelin hava soğutmalı olduğunu öğrendim sizce bu büyük bir dezavantaj mıdır yoksa günlük kullanımda önemsenmesi gerekir mi?
    Hava soğutma sorunuza arkadaşlar yeterli cevabı vermiş. Ben şuna takıldım. Spor motor almıyorsam o kadar da kaliteli ya da daha koruyucu ekipmana ihtiyacım yok diye düşünüyorsunuz galiba. Bu düşünce size pahalıya patlayabilir aman dikkat. Ölmek için inanın düşündüğünüz kadar yüksek hızlara gerek yok. En basitinden 30 km/s hızla giderken düşüp kafanızı vursanız kötü kask yüzünden ölebilirsiniz. Elbette herkesin bir bütçesi vardır ama bu bütçeyi önce, ne motor kullanırsanız kullanın kendinizi korumaya ayırın. Sonra motosiklet gelsin. Sağ kalın.
    yolda...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şu saatte bir mola verme hikayelerini artık bırakalım. Şişecek motor zaten trafik içerisinde şişer. Orada şişmemişse on saat de gitseniz uzun yolda şişmez. Yazın kullanırken ne zaman size sıcaktan ateş basıyorsa işte motora da o zamanlarda basar.

CBF 150 için hava soğutma yeterlidir. Sadece çok sıcak günlerde çok sıkışık bir trafikte kalırsanız sesi biraz değişiyor ama sorun olmuyor.
    COMTAN bunu beğendi.

yayan-bay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    aprilla pegaso 650
    Cbf 150 can dir can.
    Hava sogutma sikintisizdir.

12 bin lira bütçenin iki binini değil de 6 binini ayırmayı düşünüyorum hocam

Motosikleti
    XT 660z Tenere
    Cbf 150 ile iki gunde urfadan sakaryaya gitmistim gecen yaz.isindigi zaman bayilma yapar ama saglam bir motordur

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Çin malı hava soğutmalı motorlarda bile şişme olmuyor

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Ybr cbf de kullandım sürekli dip gaz gidince 2 saatin sonunda yokuş aşağı bile 80 i geçmemeye başlıyor.
    Şişme midir değil midir bilmem ama durum bu.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Su soğutma iyidir motor şişdi performans düşdü derdi yok radyatör var fan var bırak o düşünsün

Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa Kymco
    Sen öyle san

Scooter da hava soğutmada motor şişmesi falan olmaz

Uzun yolda da olmaz trafikte de olmaz. Sen yorulur motor kullanamaz hale gelirsin o yine şişmez.

Şişiyorsa sorun hava soğutmada değildir aksine motorda arıza var demektir.

Gelelim su soğutmaya

Ay bu sene antifirizi değiştirsem mi geçen sene de değiştirmedim acaba donar mı ?

Usta vallahi anlamadım giderken birden sular sağdan soldan akmaya başladı tam da yarın motosiklet turumuz vardı sabaha yetişir mi ?

Abi fan peteği tıkanmış galiba ? Yoksa termostat tan mı dersin ? Şimdi bunu değiştirmek lazım daha düşük dereceli si var mıdır bunun ?

Yahu biz termostat tan sanıyorduk boşuna değiştirmişiz sorun ayarı kaçan fan müşürüymüş 😅

Usta tam şuradan kaçırıyor ama şimdi değil motorun daha da ısınması lazım ama soğukken de bak hortumu tam şöyle yana doğru çekersen kaçırıyor kelepçeden mi dersin yoksa hortum mu yarılmış dersin napcez şimdi 😭

Hiç su soğutma kullanmadık hayatına eder yeri geldiğinde su soğutma adamın be nefret edersin ☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------

Devirdaim pompası dişli kırmış motor inecek
    Abi antifrizsiz kullanmışsın su kanalların çürümüş (moku yedin)

Uzar gider ☺

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Hava soğutma candır. :D su soğutma daha sıkıntılı iş.

TUTITO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Enduro
    Öncelik sırası :
    1. Hava
    2. Hava+yağ
    3. Hava+su

Her nedense su soğutmalı motorların aslında dizayn hatalarını gideremeyen muhendislerin kolay yolu seçip motorlarına su soğutma eklediklerini düşünmüşümdür.
    Muhtemelen hatalı düşünüyorum ama genede; hava ile yeterince soğuyan motor her zaman tercih edilmeli bence.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)