Cümleten selam arkadaşlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum mesaj yazmak bugüne nasip oldu. Bu konumda benim için çok önemli bir soruyu gündeme getireceğim. Yardımınıza ihtiyacım var.
21 yaşında, Ankara'lı bir gencim. Motor tutkusu bende uzun zaman önce başladı. Çocukken zehir alanlardanım bende, yaklaşık 15 yaşımdan beri motosiklet tutkusu hep içimde var. Hep derdim bi işe gireyim para biriktirip bi motor alıcam kendime diye. Sonunda istediğim oldu ve elime mesleğimi aldıktan sonra (memurum) yaklaşık 2 yıldır para biriktire biriktire istediğim meblaya ulaştım. E yıllardır forumlar olsun, youtube'da altın elbiseli adam olsun başlangıç motoru ile ilgili de bilgili olduğumu düşünüyorum. Yaklaşık 30 bin lira para biriktirdim, başlangıç olarak temiz bi cbr250 buldum fiyatı aşağı yukarı 15.000 lira kadar. Geriye kalan paraylada ekipman almayı planladım fakat içime bir korku düştü. Motor olayı bende uzun zamandır olmasına ve onca kaza izlememe rağmen geçenlerde izlediğim ve mutlaka hepinizin malumu olan kaza benim kanımı dondurdu. (kazaya burdan ulaşabilirsiniz)Yıllardır içimde olan tutku o kaza anını gördükten sonra içimi inanılmaz bir acıya bıraktı ve düşünmeme sebep oldu. Benim geride bakmakla sorumlu olduğum bir ailem var. Dediğim gibi uzun zamandır bu işle ilgili olduğum için Türkiye şartlarında motosiklet kullanan insanlara trafikte veya trafik dışında nasıl davranıldığına şahidim sıkıştırılmalar, sinyal vermeden dönmeler, dibinden geçmeler vs. Velhasıl inanılmaz derecede korkuyorum şuan motosiklet almaktan. Bu forumda mutlaka yıllardır motosiklet kullanan ve söylediklerime şahit olan yüzlerce insan vardır. Benim gibi motosiklete yeni başlayacak ve yukarıda bahsettiğim korkuyu yaşayan insanlara önerileriniz neler? Yerine daha az riskli olan arabayı mı tercih etmeliyim? Yoksa yıllardır içimde olan o tutkuyu artık gerçeğe mi dökmeliyim? Yıllardır motosiklet kullanan abilerim, ablalarım ve kardeşlerim. Türkiye'de motosiklet kullanmak ne kadar güvenli? Sizin tecrübeleriniz neler? Teşekkürler.