Ailem dediğiniz anda olay bitmişti zaten
Konuyla bir alakası yok gibi gelebilir ama düşünürseniz bulabilirsiniz diye umuyorum.
Çocukluk arkadaşım aynı mahallede can ciğer, yediğimiz içtiğimiz bir olan kardeşim gibi birisi, motosiklet kazasında sırtına aldığı darbeden dolayı belden altı felç.
Yaklaşık 3 sene önce oldu kaza.Psikolojisini kardeş kadar yakın olmamıza rağmen ben bile kestiremiyorum ama, 2 sene önce felan sordum baş başa sohbet ederken, pismanmisin dedim.
"Kanka bilmiyorum. Yürüyebilmek paha biçilemez bişey, ama ben motor sürmeyi özledim. Rüyamda motor sürdüğümü görünce uyandığımda ağlamakla sevinmek arasında kalıyorum.
Kapıdan kulak s*ken bi scooter geçse, Felç değilken ana avrat söverdim, şimdi ellerimle asılıp pencereye kalkmaya çalışıyorum.
Yürüdüğüm günleri düşününce hüzünlenirim, ama motor sürdüğüm günleri düşününce boğazıma bişey oturuyo.
Sana yanıma motorla gel diye yalvarıyorum, ama sen ayıp olur diye gelmiyosun, Bizimkiler, motorla ilgili herşeyi çöpe attı, şuan kask görmek, egzos dumanı kokan eldiven görmek beni mutluluktan çocuk gibi ağlatır.
Ayaklarımı özledim illaki, ama ben o ayakların toprakta yanlarken yere sürtüp yerden çamuru kazimasını özledim."dedi.
O anlatırken gülerek ağladı, ben dinlerken yardım edemediğim için ağladım.
Acitasyon olsun diye yazmadım, ki tanısanız yavşağı, benden sizden 10 kat yaşama sevinci yüksek birisi.
Bunu anlatmamın sebebi, fırsatınız varken tutkularınızı heveslerinizi yaşayın, sadece motosiklet için söylemiyorum, doyasıya ölümüne yaşayın, tedbir sınırından çıkmadan b*kunu çıkarana kadar hevesinizi alın.
Dünyada yerimizde olmak isteyen, sayısız insan var.Hakkinizda hayırlısı olsun.
Eğer alırsanız, kazasız belasız sürüşler, tekeriniz düz bassın.
Sevgili kardeşim motosiklet kimisi için bir tutku kimisi için ekonomik, mantıklı bir ulaşım aracıdır.
280 km ile otoyolda gazlamak sonucu belli bir oyunun uzatma anlarıdır..
İnsanın başına ne geleceği nerden başına taş düşüp öleceği de belli değil en azından bilerek bunu yaşamak mümkün değil.
Korkular yok mu ? zaman zaman tehlikeler hepimiz atlatıyoruz bunu bilerek ve bu sorumluluğu alarak trafiğe çıkıyoruz.
Motosikleti tehlikeli yapan şey sorumsuzca ve en önemlisi şuursuzca, korkusuz binmektir. Ukalalık olmasın ama kendine güvenmiyorsan trafik ortamında mutlaka öncelikle kapalı alan eğitimi, tecrübeli bir hoca ile yol eğitimi almaya bak. Bu dediklerim ekipman kadar önemlidir.
Son söz olarak hayatlarımız çok kısa yapmak istediklerini bilinçli olarak yaparsan hayatından keyif alırsın.
Ne demek istediğini çok iyi anladım. Bilmiyorum umut varmı ama inşallah arkadaşın sağlığına biran önce kavuşur, yeniden özlediği motosiklete doya doya biner. Duygu sömürüsü için olmadığını biliyorum, bende sana öyle bişey söyleyeyim. Yaşım henüz genç ama babam vefat edeli 3 sene oluyor. Ailemin bütün yükü benim omuzlarımda. 2 senedir didine didine adam gibi harcama yapmadan bu parayı biriktirdim motor için ama önüme böyle bir engel çıktı. Bende istiyorum kesinlikli tutkumu sonuna kadar yaşamayı ama arkadaşının durumu sanırım benimkinden biraz farklı. Eğer Allah korusun başıma benzer bi felaket gelirse işler bizim için çok fena olur. Aslında bu yazıyı yazarken bile kararım belirlendi. Motosiklet benim için tutku olarak kalmaya devam edecek gibi. Tekrar arkadaşına acil şifalar dilerim, yorum için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
Ne desem bilemedim. Haklısın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
Katılıyorum, zaten motor almak konusunda emin olabilirsem kesinlikle çok sağlam eğitim almayı planlıyordum. Dediğiniz gibi sorumluluğu o hızı yaparken alıyor insan zaten. Tutupta otobanda 299 yaparken bi kaza olduktan sonra suçu motora bulmamak gerek. Başka bir forumda okumuştum "efendi sürmek" değimini, ne kadar efendi sürersen o riskler o kadar azalır. Elimde motor almayada almamaya da yetecek kadar sebep var. Bilemiyorum ne yapsam... İlginiz için teşekkür ederim.
Bende seninle aynı şehirde ve aynı durumdaydım sıkı bir otomobil sevdalısı olarak motora olan bağlılığımın geçmişi 6 ay kadar oldu.İlk önce senin yaptığın gibi ön bilgi,video,makale vlog tecrübeli kişilerle sohbet vs.. yaladım yuttum motoru mantığını anlamaya çalıştım.İlk aktif adımım ehliyet oldu mt07'ye ilk bindiğimde acaba yapmasam mı dedim en kötü ihtimalle alır kullanmam dedim biraz alıştırma pratik yaptıktan ve sınava konsantre olduktan sonra baktımki zevki gelmeye başladı ve park ederken bile oynamaktan kontağı kapatamadım.Sonrasında ekipmanları topladım yaklaşık 4 ayımı aldı araştır araştır uygun fiyata bul yorumlara bak derya deniz bilgi git dene sor alma vs şuan ayakkabıdan motor kilidime kadar aldım ama motor yok tabi en son honda'cı olmamında vermiş olduğu güven ile cbf 150 aldım ama eve nasıl getirdim bana sor indiğimde her yanım ağrıyodu sanki izmire gittim 10 km yol geldim ve tabiki eğitim şart olmassa olmaz şuan ankaradaki hava nedeniyle durdum bekliyorum binmiyorum binemiyorum bu ayazda
6 ay önce motor alakta binek nedir yani derken nerelere geldik sanki yeni bir dil öğreniyorum gibi çoğunlukla mutluluk duyuyorum, kaza haberlerinde ise her zaman aklımda bi noktasında hazır bekletiyorum kendime 'eğer olması gerektiği gibi kullanmazsan sorumsuzca ve bencilce kullanırsan sonun böyle olabilir' diyorum Kendimi frenliyorum tutuyorum çoğu zaman ve araba kullanırkende böyle..tut kendini frenle düşük cc vitesli motorla başla ki ara sokaklarda hızlanamayasın durmadan için gereken fren mesafen çok kısa dahada kısalmasın,hele bi motor selesine otur üstündeyken tarzını belirle zamana bırak kendini yavaş yavaş sindirerek allah hepimizi kazadan beladan korusun
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
İnanır mısın şu motorla olan hikayen bile heyecanlandırıyor beni. Böyle uzaklardan geçen bi 4 silindir sesi duydum mu arkadaşlarım bilir "yine biri şiir yazıyor" derim. O kadar seviyorum motoru. Şunu açıklayayım ki olaylara "sen motoru al, olacağı varsa olur o kaza zaten" diye bakanlardan değilim ben. Tamam eyvallah kaderimizde var ama kader senin seçimlerinle şekilleniyor, buna inanırım ben. Benim tabirimle efendi sürmek, senin tabirinle 'eğer olması gerektiği gibi kullanmazsan sorumsuzca ve bencilce kullanırsan sonun böyle olabilir' durumu herşeyin belirleyicisi. Gerekli eğitimleri alıp dikkatli olursak sanırım sağ salim kullanabiliriz bu aleti. Allah hepimizi kaza beladan korusun dostum. Yorum için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------
Biz yinede duamızı edelim, Allahtan umut kesilmez. Yorum için teşekkürler, tekrar geçmiş olsun...
"yine biri şiir yazıyor"
dans etmelisin
eksozdan uzak
Saplantili manyaklar gibi yaziyorum ama, bu da dogru degil. Asil tehlike siz degilsiniz. Asil tehlike baskalari. Motosiklet kazalarinin buyuk cogunlugu (Amerika'da %70) bir arabanin sizi gormeyip onunuze kirmasi sonucu oluyormus (egitimde anlatildi.)
Daha gecenlerde gencecik bir bayan ogretmen muhtemelen boyle bir olayla kavsakta hayatini kaybetti. Aynisi 4 saatlik bir yolculuk sonunda benim basima geliyordu az kalsin. Son anda farketti adam. Farketmese yapacak birsey yok. ABS, egitim, ekipman, hepsi hikaye oyle bir olay karsisinda. Ama arabada olsaniz, celik bir kafes icerisindesiniz, koltuga baglisiniz, her tarafinizda hava yastiklari var. Zaten karsidaki de gorur, onunuze kirmaz. Insanlarin nispeten bilincli ve egitimli, trafigin duzenli oldugu Amerika ve AB'de bile 25-35 kat daha fazla olum riski tasiyor motosiklet, sebebi de bu.
Sacmasapan olaylar oluyor. Ama:
1. O olaylarin olma ihtimali motosiklette daha fazla.
2. Motosiklette zarar gorme ihtimaliniz cok daha fazla
Ben 5-6 sene motosiklete ara verdim. Birkac olay basima geldikten sonra:
1. Onde SUV'de giden okuzun teki otoyola yarim bardak milk shake atti, ve 110 km hizla dizime carpti. Hayatimda o kadar sinirlendigim sayilidir. Aciyi hissettirmedi, o cinsten.
2. Full face kaskin icine sinek girdi. Cevap: basiniza gelirse yutun sinegi. diger tum alternatifler daha tehlikeli.
3. Gece arabayla giderken otoyolda viraj cikisi geyik olusu vardi, araba uzerinden atladi. O anda motosiklette de olabilirdim. Hasbelkader arabayi almistim o gun...
Esim de yeni hamileydi, ve sattim motosikleti. Aradan vakit gecti. Ufaklik buyudu. Bir ara canim cekti aldim yine. Ama hala temkinliyim motosiklete. Kesinlikle, ama kesinlikle cok tehlikeli bir sey. Ulasim degil, hobi amacli kullanilmali, kucuk koy, mezra, yazlik tipi yerler haricinde.
Kardeş özel mesaj attım. Ankara'dayım tanışırız motorunu almadan.
Maalesef anlayamadığım ikinci mesajınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------
Allah analı babalı büyütsün öncelikle. Söylediklerinizde haklısınız fakat benim burada aklıma takılan soru başka bişey oldu. Motosikletten nefret eder gibisiniz de bi yandan da vazgeçemiyor gibisiniz aynı zamanda. Büyük aşklar nefretle başlıyor sanırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
İlgileniyorum hemen.
https://youtu.be/C2mKhB54tWE
Telden attım urlyi biri çevirirse daha iyi olur
Tesekkurler.
Motosikleti cok seviyorum. Yagmur yagmadigi muddetce de gunluk kullaniyorum.
Ben nefret ettigim, insanin hayati gibi onemli bir mevzuda gosterilen vurdumduymazlik ve bosvermiscilik.
Motosiklet tehlikelidir. Nokta.
Niye bu kadar zor bunu kabullenmek anlamak mumkun degil...
Neymis, "motosiklet hayat felsefesiymis." Bunu diyenin daha isi yok, esi yok, babasinin evinde yasiyor. E hele bi hayat sahibi ol, sonra da felsefesini yap, biz de oturup dinleyelim, vay canina diyelim...
[QUOTE=Lâ edri;4054080]İnanır mısın şu motorla olan hikayen bile heyecanlandırıyor beni. Böyle uzaklardan geçen bi 4 silindir sesi duydum mu arkadaşlarım bilir "yine biri şiir yazıyor" derim. O kadar seviyorum motoru. Şunu açıklayayım ki olaylara "sen motoru al, olacağı varsa olur o kaza zaten" diye bakanlardan değilim ben. Tamam eyvallah kaderimizde var ama kader senin seçimlerinle şekilleniyor, buna inanırım ben. Benim tabirimle efendi sürmek, senin tabirinle 'eğer olması gerektiği gibi kullanmazsan sorumsuzca ve bencilce kullanırsan sonun böyle olabilir' durumu herşeyin belirleyicisi. Gerekli eğitimleri alıp dikkatli olursak sanırım sağ salim kullanabiliriz bu aleti. Allah hepimizi kaza beladan korusun dostum. Yorum için teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------
aynen öyle mesela bazı motovlog çeken arkadaşlara bakıyorum gerçekten abartı ve şansı yaver giden hareketleri yapanlar oluyo ben onu izlerken sağdan bir araç kafayı uzatacak veya araç tekerleği yola dönmüş çıkış yapacak diye istemeden refleksle söylüyorum.Ama çeken arkadaş bazen bunlara hiç dikkat etmiyo olabiliyor.belki ıkarus sendromuda yaşıyor olabilirler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
kesinlikle haklısınız trafikteki kazaların 8 üzerinden hesaplanmasıda dediğinize bir örnek tek etken biz değiliz fakat şöyle düşünüyorum dışarıdaki araç sürücüleri ben ve etrafımmdakiler tali yol bağlantılarında fren mesafemizi 5m kadar düşürüyor muyuz şehir içi halk otobüs sollamalarında otobüsten inen birisi otobüs önünden yola çıkar diye düşünüyor muyuz geçenler bu yüzden araba çarpıyodu az kalsın tek şerit yolda dolmuş durdu indim arkasından dolandım dolmuşun 2 araç arkasındaki boyacı dayı ne beklicem bunları karşı şeride geçer önüme geleni ezerim dedi galiba karşı şerite geçti bende tam tersi istikametinde yukarıdan gelen araçı gözlemleyerek geçerken fren sesiyle araçı farkettim yada o beni farketti.Sonuç bu kadar net aslında yaptığım tek hata sola bakmadım bakmalıydım belki hiçbir kitapta lugatta yoktur ama yapmalıydım o araç sürücüsü benden daha fazla kusurlu ama yineden benim yapmam gereken birşey vardı ve yapmadım allahtanda durdu.
Yaklaşık 30 yıldır motosiklet kullanıyorum.Yağmur,kar,rüzgar,buzlanma, sıcak(30C üstü),soğuk(10C altı),kum,mucur,yaya,trafikte ki her türlü araç size düşman olucak.Sizin dalgınlığınızı anlık dikkatsizliğinizi saymıyorum.Değer mi?Benim gibi bekar,bakmak zorunda kimsesi olmayan biri için evet değer.Unutmayın her motorcu eninde sonunda o acı tecrübeyi yaşar.Soru şu;Siz bu tecrübeyi yaşamaya hazırmısınız?
Yazdığınız cümle gerçekten önemli tecrübe kokusunu verdi bana ellerinize sağlık benim cevabım evet olurdu ki garajda beni bekleyen 13,5 hp bir makinam olmasa bile
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------
Allah hakkında en hayırlısını versin kardeşim en doğru karar sadece senin verdiğin karardır diyip kapatıyım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)