Pazar günü geziden video çekmiştim, milli parkı az çok görmek ve yolu görmek isteyenler için. buyrunus
Pazar günü geziden video çekmiştim, milli parkı az çok görmek ve yolu görmek isteyenler için. buyrunus
Video güzel olmuş. Milli Park girişi ne kadar şimdi motosikletlere? Bende Kuşadasındaydım şu an Karpuzlu'dayım.beklerim bu taraflara
8 tl hocam. Tesekkurler bu arada
c.tesi gidecek gibiyim bakalım hava güzel olursa uğrarım o taraflara gitmişken bir de denize girer çıkarım
Her Kuşadasından geçerken uğrayıp en az 2 gün kalıp denize girdiğim yer 4. koy favorimdir
süratlimi kullanıyorsun yoksa banamı öyle geldi bir ara 116 km/s gördüm video saati 3:29 da 109 km/s ile viraja girdin video saati 3:37 ve 114 km/s te çıktın. 129 km/ s video saati 4:35 te - 135 km/s video saati 4:38 de - arkadaşım sayfayı kopyalıyamadım ama www.kgm.gov.tr den bakabilirsin motosikletler için şehir içi 50 km/s şehirler arası çift yönlü kara yollarında 80 km/s bölünmüş yollarda 90 km/s otoyollarda 100 km/s ukalalık yapmış olmayayım. sürüş hızın bana kalırsa aşırı hızlı ve tehlikeli
Yollar güzel paylaşım içinde teşekkürler , kullandığınız kamera nın markasını ve modelini de paylaşa bilirmisin lütfen.
ilk motorumu kuşadasında yaptırdım, teslim aldıktan sonra (gece 00:15) civarı eve gittikten sonra sabah ilk işim millipark yoluna gidip denemek olmuştu. Muhteşem bir doğa, nispeten kaliteli bir yol, kendini kaptırıyorsun resmen. Son koyda oturup çay da içiyorsan değme keyfine
hocam hep senin konulara mesaj atıyorum sanırım çevre aynı olunca bilinen yerler hakkında konuşmak iyi oluyor. gezi güzel olmuştur umarım, videoları takip ediyorum. milli park hakkında birkaç satır yazmak istiyorum. gidecek olan olursa faydamız olur belki.
giriş ücretleri
yaya 4 lira
motosiklet 8 lira
araba 12 lira
sabah yanılmıyorsam 8-9 gibi açılıyor 18.00 kapanış saatidir.
yazın hele pazar günü tüm koylar kalabalıktır.
kuşadası merkezden milli park minibüsleri kalkar. en son 7 lira ücreti vardı. ayrıca giriş ücreti toplanır yaya hesabıyla. şoförüne göre öğrenciysen 2 ver durumu olabiliyor.
denize girmek isteyenler için 4 koy var.
1- içmeler koyu- taban kumdur. sığdır. diğerlerine göre en kalabalık ve biraz daha sıcak olandır. ağaçlık altında tahta masalar vardır. içeride kafesi vardır. yiyecek içecek çeşitleri iyidir. fiyatlar normal bir kafe fiyatıdır. her koyda da bu sistem bulunur.
2- aydınlık- öğlen 4ten sonra deniz hareketlenebilir. derinlik olarak 5-6 m. sonra net bir derinleşme vardır. taşlıktır.
3- kavaklıburun- 2 ve 3 arasında çok büyük değişiklikler yoktur. taşlıktır. derinliği hakkında yorum yapamıyorum maalesef :(
4- karasu- son koydur. ötesine geçemezsiniz askeri alandır. sebebi yunan adası samosa mesafenin 1.5 km.'ye kadar düşmesidir. suyu serin, zemini taşlıktır. doğası en güzel koydur. diğerlerine göre tenhadır. girişten biraz uzaktır ama görmeye değer. derinlik durumu aydınlıkla benzerdir.
çocuklarla gidiliyorsa içmeler uygun olacaktır. 2. koydan itibaren hatlar çekmeyebilir. yunan cosmote operatörünün sinyalleri enterfere edebiliyor bizimkileri. domuzlar zarar vermez
Milli parka devamlı giderim. Aile ile olduğumuzdan hep araba ile, motorla hiç gitmedim. Ben 1600kg'lık aracımla bile bu süratlere çıkamam orada. Çünkü riskli bir yer. Hız sınırı 50'dir çünkü milli park olduğundan yaban hayvanı çıkma riski yüksek. Özellikle domuz çok. Neyse ki başına birşey gelmemiş ama genel olarak dikkat et arkadaşım. Orada trafik kazası da çok oluyor. İş işten geçtikten sonra bir çaresi olmuyor.
amma cok adalı varmıs buralarda =)
bizim de aileden kalma bir evimiz vardır sogucakta o yollarda ben de cok surdum motorumu ama cidden hızınız biraz riskli o yol için...
onun dısında benimde fırsat buldugumda kacmayı, yalnız kalmayı sevdigim bir milli parktır...
pide zor
çorba her zaman
https://www.google.com/maps/@39.9334...7i13312!8i6656
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)