düz giderken gazla patinaja düşmek tehlikeli sayılır mı?
Reklamlar
-
merhabalar arkadaşlar,
yağmur yağmasından dolayı tam gaz kalkışlarda 2.vitesin 6k-7k devirlik bir bölgesinde patinaja düşüyorum, çok hafif kontrol kaybı oluyor sonrasında tutmaya başlıyor.
sizce düz yolda tam gaz giderken patinaja düşmek çok riskli midir yoksa önemsiz birşey midir?
internetteki bazı videolarda güçlü motorlarla düz giderken patinaja düşenlerin dengesi pek bozulmuyor gibi görünüyor. ya da arka frenin kitlenmseinde 1-2 sn pek tehlike oluşmamasına benzetebilir miyiz?
Reklamlar
-
O sizin deneyiminize ve Yol şartlarına bağlı. Genel olarak tehlikeli bir Durum. Ama sizde olan şeyi soruyorsanız, tabiiki tehlikelidir. Hafif bi dengesizliğe bakar ve kendinizi en azından Asfaltta bulursunuz veya bir Tırın altında
-
Patinaja düşmek her zaman tehlikelidir, tutunma yok neticede.
Kuru zeminde güçlü motorla hızlanırken bir miktar patinaj olabilir elbette ölüm kalım değil, ama ıslakta bunu bile bile pek denememek lazım. ÜLkede zaten asfalt kalitesi belliyken bir de ıslak zeminde bir anda tahmin edemeyeceğin bir tepki de verebilir.
Kuru asfaltta çok kötü olmayan lastiklerle arka lastiğin kilitlenmesi hemen sıkıntı oluşturmaz. Motor viteste ise, tabii ki düz ise, arka kilitli ciddi bir süre de gidebilir, ama elbette dezavantajlı bir durumdur.
-
yoldaki beyaz çizgilerin üzerinden geçerken bunu yasarsan büyük ihtimal kendi plakanı okursun
-
Lastiklerin MRF marka olduğu için patinaja düşüyor. Metzeler, Michelin, Pirelli falan olsa ıslakta patinaja düşmeyecek. Virajda da kayabilirsin dikkat et.
-
-
şöyleki tehlikelidir.
ama tecrübe motosikletini tanıman önemli bir konu.
gel gelelim yol ve hava şartları bu işi çok değiştirebiliyor.
kuru zeminde muhtemelen çoğu zaman sorun yaşamayabilirsin. fazla kaçırırsan high side ile üstünden atabilir seni.
ıslak zemin veya yolun cam gibi pürüzsüz olduğu durumlarda arka lastiğin tutunma mukavetini tekrar sağlayamayabilir ve bu durumda yeniden düşersin.
kaldıki 3 hafta önce 90 ile giderken yağmur ve cam gibi yüzeyi olan asfalt ile fırtınalı hava nedeni ile kendimi yerde buldum.
rüzgarı şimdiye kadar pek önemsemezdim taaki arka sert bir şekilde çarparak arka tekerleğimin sarmasına neden olana kadar.
herhalde bi 300m kadar cebelleştim toparlayabilmek için ama sonuç olarak düştüm.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Lastiklerin MRF marka olduğu için patinaja düşüyor. Metzeler, Michelin, Pirelli falan olsa ıslakta patinaja düşmeyecek. Virajda da kayabilirsin dikkat et.
benımkı michelin düz gitmiyor kalkışta ne yapmak lazım :(
https://www.instagram.com/besafes1kr/
-
Hayır beeeee , ne tehlikesi arkadaş süper olur iyide olur cokda güzel olur...
-
Youtube kanalim: https://m.youtube.com/channel/UCunH1ErmfU-G4UtZc3s624A
-
caglar48 adlı üyeden alıntı
benımkı michelin düz gitmiyor kalkışta ne yapmak lazım :(
Maslak adlı üyeden alıntı
Hayır beeeee , ne tehlikesi arkadaş süper olur iyide olur cokda güzel olur...
Bugraaa adlı üyeden alıntı
Yapıstir gitsin
İşte bunları MT olarak toplaşıp bir güzel okşasak pek çok sorun kendiliğinden çözülecek zaten.
Konuyu başlatan sevgili kardeşim , sorduğun soru "Aslanın ağzına kafamı sokuyorum ısırırsa acıtırmı" gibi tamamen saçma sapan bir soru.
Islakta tam gaz kalkılmaz. Tutuş özellikle sıkıntılı zeminlerde elden geldiğince korunmalıdır.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
.
....rüzgarı şimdiye kadar pek önemsemezdim taaki arka sert bir şekilde çarparak arka tekerleğimin sarmasına neden olana kadar.
Bazı kelimelerde harf hatası mı var yoksa ben mi anlamadım acaba
-
İş sizde biter hocam.Paniklerseniz yada tecrübesizseniz tehlikelidir ama ne yapacağınız hakkında fikriniz varsa panik yapmadan kurtarırsınız
-
patinaj tehlikelidir bunu bıle bıle yapman risktir laf olsun diye sorman senı aklı gıt gösterır
-
Çok zevkli oluyor. Ben o işi kasıtlı yapıyorum
-
Tehlikesi kişiye göre değişir eşim bilerek patinaj yapar zaman zaman. Hatta taş toprak yolda yokuş asagi kaydira kaydira iniyor. Eglenceli gorunuyor ama benim icin tehlikeli mesela pek yapmak istedigim seyler degil :D
-
-
byyacut adlı üyeden alıntı
Motoru çok beğendim, bence tek kusuru yere bu kadar yaklaştırılması
-
cagiran adlı üyeden alıntı
Motoru çok beğendim, bence tek kusuru yere bu kadar yaklaştırılması
O konuda yeni bir işle uğraşıyoruz en kısa zamanda gerçekleştireceğiz, Uzaktan kumanda ile çift valfli kompresörlü air süspansiyon yapacağız.
Bu sistemi ön amortisörler için gerçekleştirdik ve çok çok iyi oldu esnemesi ise gayet iyi durumdadır.
-
Tehlikelidir. önceden ne olacağını kestiremezsin. Ülkemizin o muhtesem asfaltında 600RR a 160 170kmh larda patinaja düştüğü doğrudur. Aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)