Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Son günlerde olan motosiklet kazası

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda cg125 titan- Ktm 390 Duke
    Herkese iyi akşamlar. Öncelikle bu konuyu açmak benim haddime değil ama bu son günlerde olan kazalar ki çoğunun sonucu belli böyle haberler geldikçede çok üzülüyorum. Bide bu kazaların bilinçli sürücüler tarafından yapıldığını gördükçe daha da kötü oluyor. Bu kazaların nedenleride belli (yüksek hız) motorcu abilerim,ablalarım,kardeşlerim bu iki tekeri ne kadar iyi sürüyorsak sürelim bu zevki lütfen ama lütfen pistlerde yaşamaya çalışalım, unutmayınki arkada bir aileniz var hayatınız var bunları hatırlayarak motorumuzu sürelim herkese iyi sürüşler gene tekrar edeyim bu konuyu bu kazaları gördükçe içim sıkıldığı için açıyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    İçinden geçenleri yazmışsın sağol

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yaklaşık 40 yıldır motora biniyorum mutsuz olduğumda beni teselli edip avutan tek nesne ama üstelik motorumu değiştirip st 125 aldım fakat yinede bir yıldır motordan soğudum çorluda ikikere kaza oldu artçı artçı ile birlikte öldüler ve buradaki ölüm haberlerinide alınca hiç binesim kalmadı yok efendim kaskın iyi olucak full koruma olucan bunlar olursa yaralanıp ölme riski olmuyacak sanki ilk önce dikkat etmek sürat yapmamak kuralların bir kısmınada uymak lazım hiç tanımasakta sonuç üzücü oluyor

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Guzel arkadaslar, cok sevdigim dostlar. Empati kurun lutfen.

O kazalarda olen arkadaslarin motosikletleri sizin de altinizda olsaydi su an altinizda surdugunuz motosikletin hizlarinda surmuyor olacaktiniz.

Konu hiz degil, konu sorumluluk ve bilinc. Virajda dogru yerde degilseniz hiziniz yalnizca hangi hizda carpacaginiza etki eder, carpip carpmayacaginiza degil. Fren yapmada sikinti yasiyorsaniz bu problem hangi hizda bir araca arkadan gireceginize etki eder, arkadan carpip carpmayacaginiza degil.

Hiz olum getirdi kadar igrenc yakistirmayi duymaktan artik tiksiniyorum ve her duydugumda bunu yazan haber editorlerini testereyle dograyasim geliyor. Olumu hiz getirmiyor, olumu surucu getiriyor. Hizi, hatayi, freni, lastigi, surusu yanlis yerde yanlis konumda yanlis tercihleri yaparak yola devam ettigi icin.
    Mstkdrglu, Erwin, doghouse ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Bende henüz 2 yıllık bir motor sürücüsüyüm yeni bir konu açmak yerine buraya yazıyorum gerçekten özellikle son hafta yaşanan olaylar beni çok üzdü.Karşılaştığım görüntülerde cabası sadece bunu söyleme gereği hissediyorum kendimde belki biri yarın daha dikkatli sürer diye dikkatli olun beyler bayanlar sadece biraz daha dikkat.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    4 yıldan beri motor üstündeyim iş hayatına atılınca yüksek cc bir motor alırım diyordum ta ki gemlik yalova otobanında ki kazayı bizzat gözlerimle görene kadar şuan kararım çok değişti 250 cc üzeri motor alıp hayatta binmem çünkü gençliğin vermiş olduğu enerjiyle ister istemez motorun son hızını denerim. Hız felakettir gerek 4 teker gerek 2 teker... Özellikle grup sürüşlerinde herkes basıp gitti diye sende çok hızlı kullanıp yetişmeye çalışma bırak gitsinler sen yavaş yavaş gidip yolun tadını çıkar

Küçüklüğümden beri 600 cc motor hayalim. Sırf tecrübe için kuryelik yapıyorum 3 senedir motor üstündeyim her gün. Bir çok motoru denedim ve ocak ayında Allahın izini ile almak isterken bu kazaları gördüm ve kararsız kaldım ama sürat sevmeyen biri ve çok dikkatli biri olduğumu biliyorum. İnşallah Hayırlısı ile nasıp eder Allah. Korkmaya başladım son günlerde cidden.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Arkadaşlar siz kendinizi bildiğiniz sürece sorun olmaz.Eceliniz gelmiştir orası ayrı.Kazalardaki ortak nokta hangisi ekipmansız acaba bir bakın.Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın bence bir ben çok iyi biliyorum diyen adam birde yani başlayıp direk büyük motorun üzerine atlayan adam böyle kazalara karışıyor.İş kendini bilmekte yoksa siz isterseniz 90ı geçmeyin yine ölümlü kaza yapabilirsiniz

Motosikleti
    Honda cg125 titan- Ktm 390 Duke
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Guzel arkadaslar, cok sevdigim dostlar. Empati kurun lutfen.

O kazalarda olen arkadaslarin motosikletleri sizin de altinizda olsaydi su an altinizda surdugunuz motosikletin hizlarinda surmuyor olacaktiniz.

Konu hiz degil, konu sorumluluk ve bilinc. Virajda dogru yerde degilseniz hiziniz yalnizca hangi hizda carpacaginiza etki eder, carpip carpmayacaginiza degil. Fren yapmada sikinti yasiyorsaniz bu problem hangi hizda bir araca arkadan gireceginize etki eder, arkadan carpip carpmayacaginiza degil.

Hiz olum getirdi kadar igrenc yakistirmayi duymaktan artik tiksiniyorum ve her duydugumda bunu yazan haber editorlerini testereyle dograyasim geliyor. Olumu hiz getirmiyor, olumu surucu getiriyor. Hizi, hatayi, freni, lastigi, surusu yanlis yerde yanlis konumda yanlis tercihleri yaparak yola devam ettigi icin.
    Çok doğru demişsiniz her sürat ölüm getirmez ama bilinçsiz sürat (trafik Durumunu bilmeden gazlama)ölüm getirir. Bide bu kazaları görüp motorlardan soğumayalım ölüm herkesin başına gelicek şey. Bize motor üstünde düşen iş ise trafik kurallarına uyup arabadayken yolu 2-3 kez kontrol edityorsak motor üstünde bunu 7-8 kere yolu kontrol etmemiz lazım lütfen motorlardan soğumayalım ama genede sizin biliceğiniz iş herkese iyi sürüşler dilerim lütfen dikkatli kullanalım.

S3cond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Gizli buzlanmaya dikkat bu dönemde

bindiregandi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sürat felakettir.
    gazlarsan pamuklarlar.
    feti_can bunu beğendi.

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şiddetle aksini savunuyorum.
    40 ile yanlış pozisyonda, yanlış gaz kontrolü ile rahatça döndüğüm virajı 100 ile her şeyi doğru yapsam da muhtemelen dönemem

Doğru hızda kullanmak olası hataları affeder (hem benim hem karşıdakinin hatalarını)
    Aşırı hız ise başlı başına bir hata ve başka hataya yer bırakmaz

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    öncelikle, neden haddiniz olmasın?
    buradaki herkesin, herkesi doğru uyarma, yardımcı molma ve farkındalık yaratmak görevi..
    konu tamamen ego bence..
    kazalardan önceki sohbetleri, az önce atlattığı kazayı atlatışı, hareketleri..
    cook eskiden açtığım ama konuyu alıntı yaptığım arkadaşın da aynı sebeplerden vefat ettiği bir başlığı anımsatmak istiyorum..

http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/71788-ikarus-sendromu.html

oenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Trafikte motor kullanmakatan zerre zevk almıyorum. Cross motor aldım stabilize yollarda fıtı fıtı geziyorum. Böyle yollar sakin olduğu için araç sıkıştırma derdi yok, yol asfalt olmadığı için hızlı gitme şansın yok, orman yollarında sürmenin zevki bambaşka...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)