CBR 125'ten KTM Duke'e Geçiş
Reklamlar
-
arkadaşlar duke 390 forumunu tabiri caizse hatim ettim. nerdeyse hepsini okudum yorumların. ama şu konfor olayını bir türlü kafamda oturtamadım. herkes diyo ki duke 390 artçıyla sürüşlerde,uzun yollarda çok konforsuz. ben cbr 125le artçıyla beraber izmirden çanakkaleye kadar gitmiş biri olarak soruyorum , yahu bu motor o kadar mı konforsuz ?
nolur bir Allahın kulu çıksın da cbr125 le kıyaslasın yahu. yok mudur hem cbr 125 hem ktm duke sürmüş , ya da artçı olmuş biri.
ya da kurban olayım bak ben bornovadayım . beni bi tur gezdirin şu duke'le ya, kafayı yicem bu artçı muhabbetinden.
duke alınca ben şimdi çantaları takıp marmarise gidemicek miyim kız arkadaşımla ?
cbr125 le gittim diyom bak , sırt çantasını tersten taktım önüme öyle sürdüm.
Reklamlar
-
Net bi şekikde, eziyet olur. Yani sen yine kullanırsın da, kız arkadaşın durumdan ne kadar memnun olur, ne kadar dayanabilir o başka
-
Kız arkadaşın muhtemelen alzheimer olur yolculuk bittiğinde. Öyle titrersiniz Allah korusun.
-
yapmayın etmeyin , cbr 125R dan daha mı çok titrer ? sürdünüz mü bak , sürmeden yorum yapmayın
-
Abartmışlar dostum. Bak yapacağın şeyi anlatıyorum. 500-600 TL ye powerparts koltuk çifti buluyorsun. Çok kaliteli koltuklardır. Motorda bir daha titreme hissetmiyorsun.
Artçı ile dünya turu yapılır bu koltuklarla ama artçın hafifse. Arkana 90 kilo kız atarsan o kız bir süre sonra motora değil bütün yükünü sana veriyormuş gibi hissedersin. Bu çoğu motorda benzer olacaktır zaten. Ama hafif bir kızsa o motorla o yola ve sürüşüne aşık olacak o kadar diyorum.
Ama en önemli kısım konfor koltuklar. Facebook grubunda şuan 550-600 tl ye satılıyor. Yazın fiyatları artıyor tabi. Alacaksan tam zamanı. Ben 10 aydır Duke 200 kullanıyorum. Bunun 3 ayı konfor koltuk üstünde oldu. Ciddi anlamda farklı bir deneyim.
Kendi 200 ümle 9-10K devir arasında 15 dk aralıksız kullandığım oldu. 15 DK sonunda en ufak bir ağrı filan hissetmiyordum. Tabi kışlık eldiven, konfor koltuk ve içi kevlar kaplama(titreşimi daha da aza indirir) pantolon ileydi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
Hani işin sırrı sadece 600 tl lik konfor koltuk çiftinde yatıyor. Motor zaten güzel ve titreme 8000 den sonra başlıyor. Sen 130-140 la gitsen zaten titreme sınırında olmayacaksın motorda haliyle hiç rahatsızlık çekmezsin.
-
Cbr kadar titremez. Duke titreşimi artciya pek hissettirmez.
Ancak konfor ve duke kelimelerini aynı cümlede bile kullanma. Sele sert, oturuş kısmen agresif, motorun boyutlari ufak. Kompresör biraz sert. Artçı konforu arıyorsan yanlış yerdesin. Solo sürüş zevki, kalite ve haylazlık arıyorsan doğru yerdesin
-
127 adlı üyeden alıntı
Abartmışlar dostum. Bak yapacağın şeyi anlatıyorum. 500-600 TL ye powerparts koltuk çifti buluyorsun. Çok kaliteli koltuklardır. Motorda bir daha titreme hissetmiyorsun.
Artçı ile dünya turu yapılır bu koltuklarla ama artçın hafifse. Arkana 90 kilo kız atarsan o kız bir süre sonra motora değil bütün yükünü sana veriyormuş gibi hissedersin. Bu çoğu motorda benzer olacaktır zaten. Ama hafif bir kızsa o motorla o yola ve sürüşüne aşık olacak o kadar diyorum.
Ama en önemli kısım konfor koltuklar. Facebook grubunda şuan 550-600 tl ye satılıyor. Yazın fiyatları artıyor tabi. Alacaksan tam zamanı. Ben 10 aydır Duke 200 kullanıyorum. Bunun 3 ayı konfor koltuk üstünde oldu. Ciddi anlamda farklı bir deneyim.
Kendi 200 ümle 9-10K devir arasında 15 dk aralıksız kullandığım oldu. 15 DK sonunda en ufak bir ağrı filan hissetmiyordum. Tabi kışlık eldiven, konfor koltuk ve içi kevlar kaplama(titreşimi daha da aza indirir) pantolon ileydi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
Hani işin sırrı sadece 600 tl lik konfor koltuk çiftinde yatıyor. Motor zaten güzel ve titreme 8000 den sonra başlıyor. Sen 130-140 la gitsen zaten titreme sınırında olmayacaksın motorda haliyle hiç rahatsızlık çekmezsin.
hah şöyle içimi rahatlatan bi mesaj gelsin artık ya. benim zaten 130 140 ı geçme derdim yok.. bu bahsettiğin facebook grubu nedir
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
Mexico adlı üyeden alıntı
Cbr kadar titremez. Duke titreşimi artciya pek hissettirmez.
Ancak konfor ve duke kelimelerini aynı cümlede bile kullanma. Sele sert, oturuş kısmen agresif, motorun boyutlari ufak. Kompresör biraz sert. Artçı konforu arıyorsan yanlış yerdesin. Solo sürüş zevki, kalite ve haylazlık arıyorsan doğru yerdesin
valla hepsini bir arada arıyorum. uzun yol zaten senede maksimum 3 4 defa çıkarım. onun harici yıl içinde 1 saatlik aydın otobanına girerim arada. onun harici hep şehiriçi işe gidiş geliş.
-
390'da titreşimin rahatsız edeceği tek yer, 8-9k devir sonrası sağ ayaklık. saatlerce sürdüm, tek sıkıntı yaratan kısmı buydu.
-
shruikan adlı üyeden alıntı
390'da titreşimin rahatsız edeceği tek yer, 8-9k devir sonrası sağ ayaklık. saatlerce sürdüm, tek sıkıntı yaratan kısmı buydu.
artçı için durum nedir ben asıl onu merak ediyorum..
-
tmsn adlı üyeden alıntı
hah şöyle içimi rahatlatan bi mesaj gelsin artık ya. benim zaten 130 140 ı geçme derdim yok.. bu bahsettiğin facebook grubu nedir
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
KTM DUKE TURKEY diye facebook grubumuz var.
-
Valla yok dediğiniz titreşime ana avrat söven de var, kafa karışıklığı... En temizi yalnız sürmen. Marmaris falan güzel yerler, turist kafaları
-
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Valla yok dediğiniz titreşime ana avrat söven de var, kafa karışıklığı... En temizi yalnız sürmen. Marmaris falan güzel yerler, turist kafaları
kıyaslama olması açısından cbr125 ile kıyaslamanızı istedim o yüzden. çünkü ben cbr kullandım onu biliyom. tam gaz gittim hep. bi iniyodum motordan her yanım zangır zangır. şimdi ktm de aynı böyle olabilir daha çok olabilir ya da daha az olabilir. ben zaten bi scooter ya da ne bilim bi bmw konforu beklemiom ki , cbr dan daha iyiyse sıkıntı yok devam.
marmarise her yaz giderim. o mugla yolu özellikle motosiklet için çok keyifli
-
Konu dışı olcak ama artçının konforona bu kadar önem veriyorsan çift silindirli 2.el cbr500 e de göz at derim aynı bütçede.
-
modifix adlı üyeden alıntı
Konu dışı olcak ama artçının konforona bu kadar önem veriyorsan çift silindirli 2.el cbr500 e de göz at derim aynı bütçede.
yaa onu da çok düşündüm , cb500 ü de çok düşündüm ama bu çanta muabbeti bi de abs muabbeti kafamı kurcaladı çok. bi de o 500r çok hızlı gitmez mi yaa, ben cesaret edemem. deli sürmem normalde ama insanın altındaki motor güçlü olunca basıyo gaza geliyo.
tabi ben önce 250 bakıyodum , sonra baktım duke 390 var az bi fiyat farkı var 390 olsun dedik bi daha cc yükseltmekle ugrasmayalım
sonra dedik ha 390 ha 500 bari cbr 500r'a bakim, sonra mt 07 bakmaya başladım vs vs ... habire artırdık cc yi . CC arttıkça sıkıntı artıyo hocam
-
Gençler izmir duke dolu biriniz alıverin şu çocuğu dolaştırın yaw
-
gönderdim özel msj
-
Şimdiden orange days için yerini ayırt sen dostum ben gaziemirde gittim zevkli günler oluyor hep başka motorcularla tanışıyorsun
-
infernus adlı üyeden alıntı
gönderdim özel msj
cevap attım [COLOR="Silver"]
-
modifix adlı üyeden alıntı
hakkaten.
artçı konforuna önem veriyosan neden duke? duke'lerin sürücü-yolcu selesi birbirine çok yakın; rahat etmeyi geçtim, yolcunun senin sırtına doğru hamle yapması lazım. ben tek başıma sürdüğümde g.tüm yolcu selesine dayanık vaziyette zaten hep, bi de yolcu olsa, ohooo!
-
shruikan adlı üyeden alıntı
hakkaten.
artçı konforuna önem veriyosan neden duke? duke'lerin sürücü-yolcu selesi birbirine çok yakın; rahat etmeyi geçtim, yolcunun senin sırtına doğru hamle yapması lazım. ben tek başıma sürdüğümde g.tüm yolcu selesine dayanık vaziyette zaten hep, bi de yolcu olsa, ohooo!
aklımı çelme kurban olim , zaten zar zor karar vermişim 500r aldırma bana 26 millara. bi de evet 500r pahalı. bi de 200 kilo motor. ben sürebilir miyim ki onu, zaptedemem gibi geliyo , 70 kilo bi adamım sonuçta.
dün bu mesajların üstüne gittim 500r baktım internetten, yeni kasası çok harika olmuş, o ön kafa tasarımı bitirdi beni ...
bak yine kafam karıştı 500r mı alsam ...
ulan siz var ya :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)