Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yeni Motorcular için yardım platformu :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 + Yamaha Nmax 155
    Hayırlı günler.
    Yaklaşık 1 yıldır motor kullanmaktayım.(Burgman-400) Şimdi işe gidip gelirken ve genel olarak kullanım için yamaha r25 alacağım.(15.950)TL sıfır alacağım.Fakat 2017 modeli nisan ayında çıkıyormuş.Yaklaşık 1.500 tl ile 2.000 tl arasında bi fiyat artışı ile piyasaya sunulcakmış.Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istediğim konu ise 5 ay sonra yeni kasası çıkacak olan r25'in 2016 modelinin sıfırını almak bana zarar ettirir mi ? Ya da ne kadar bi zararım olur ? Ve birde:Yamaha-r25 - Kawasaki Ninja-300 arasında hangisi tercihiniz olurdu.Yardımcı olursanız sevinirim.Herkes'e teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    İşe gidip gelirken burgmandan rahatı yok ama ya, sen tam tersiin yapıyorsun işin bence
    hknsrgl bunu beğendi.

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    R25 yeni kasası gelmeyecek sadece euro4 emisyonuna uydurulacak yani tipinden daha önemlisi beygirinin kısıtlanıp kısıtlanmıyacağı.
    hknsrgl bunu beğendi.

Alıntı MazhaRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R25 yeni kasası gelmeyecek sadece euro4 emisyonuna uydurulacak yani tipinden daha önemlisi beygirinin kısıtlanıp kısıtlanmıyacağı.
    Euro 4 e uydurulamayıp getirilmeme, r 25 yerinehali hazırda euro 4 e uyumlu r3 gelebilme, r 25 ve mt 25 in komple piyasadan kalkması gibi bir çok olasılık var. Durumlar 2017 için karışık. Sadece Yamaha için değil. Ama bence sıfır bir motosiklet alınacaksa 2017 i beklememek daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü fiyatlarda şimdiye kadar görülmemiş bir artış bekliyorum şahsen.(kurlar sebebiyle)
    hknsrgl bunu beğendi.

Motosikleti
    burgman-400 ü sattım.Ve o kadar pişmanımki bence hiç girmeyelim o konuya

MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Alıntı wing41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Euro 4 e uydurulamayıp getirilmeme, r 25 yerinehali hazırda euro 4 e uyumlu r3 gelebilme, r 25 ve mt 25 in komple piyasadan kalkması gibi bir çok olasılık var. Durumlar 2017 için karışık. Sadece Yamaha için değil. Ama bence sıfır bir motosiklet alınacaksa 2017 i beklememek daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü fiyatlarda şimdiye kadar görülmemiş bir artış bekliyorum şahsen.(kurlar sebebiyle)
    Aynen öyle bu kurla ve 300cc olduğu için vergi dilimiyle birlikte r3 en az 22 bin liraya gelir.

Motosikleti
    CBR 125 R
    diğer arkadaş da demiş , r25 mt25 bunların ne olcağı şu an için çok belirsiz. illa yamaha diyosan ikinci el r25 al bence. hem çok var piyasada şuan. çok kolay bulursun butcene göre.yok illa sıfır diyosan baska modellere bakabilirsin. fuarda yeni modeller gelicek fuara kadar bekleyebilirsin.
    ama bence sıfır r25 alma şuan. bi kaç sene içinde silinebilir piyasadan. yerine r3 ler gelir. senin makina değer kaybeder

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    işe gidip gelirken kullanılması gereken motor sukuter r25 o yollarda çok yorar
    ben her seferinde işe r25 ile giderken keşke xmax ı alaydım diyorum

Alıntı tmsn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diğer arkadaş da demiş , r25 mt25 bunların ne olcağı şu an için çok belirsiz. illa yamaha diyosan ikinci el r25 al bence. hem çok var piyasada şuan. çok kolay bulursun butcene göre.yok illa sıfır diyosan baska modellere bakabilirsin. fuarda yeni modeller gelicek fuara kadar bekleyebilirsin.
    ama bence sıfır r25 alma şuan. bi kaç sene içinde silinebilir piyasadan. yerine r3 ler gelir. senin makina değer kaybeder
    R25 yeterince değer kaybetti zaten. Yağ pompası ve sensör arızaları sayesinde. Bir de millet ABS li güzel lastikli motorları ayıkmaya başlayınca iyice geriledi ikinci el piyasası. Şuan 14000 tl ye sıfıra yakın r 25 ler satılıyor. Sıfır almak yerine bunlar tercih edilip bir takım pilot street takılarak(tabi mutlaka yağ pompası değiştirilmiş yada değişmese de yatak sarmamış bir tane bulup garantiden yağ pompası değiştirilip) mis gibi binilebilir diye düşünüyorum.

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Euro 4 duzenlemesi, motor piyasasına etkiliri ve soru işaretleri. Euro 4 duzenlemesi eğer 2017 yılı 1 ocak itibari ile ülkemizde uygulamaya konulacak ise bunun motor piyasasına,markalar ve kullanıcılara farklı açılardan direkt etkileri oacaktır. Öncelikle biz bu uygulamaya ne zaman gececeğiz, bu noktada fsrklı söylentiler var. 2 senaryoda asıl değiğişimi yaratacak olan taraftan bakalım yanı geçtiğimizi kabuk ederek ( altını çizerek yazıyorum farklı soylentıler ve kesınlesmemıs bır suru soylentı dolanıyor etrafta ). Euro 4 ile birlikte uyumlu olmayan modellerin tr ye ithalatı duracak fakat mevvcut stokler satlmaya devam edecek tabi 2016 model ve öncesi olarak. Sektorun içindeki isimlerden barkın bayoğlu nun acıklamalarına göre honda nın yenı 250rr modeli yamahanın r25 modeli tr ye gelmeyecek. Avrupa saatış sitelerinde yamaha r25 i 300cc lik abs li versiyonu ile satmaya devam edecek. Tr ye euro 4 uyumlu r3 lerin gelmesi vergisel olarak 250 cc üstü sınıfa dahil olmalarını sebep olacaktır buda ek %29 luk bir fiyat artışı demektir. Yamaha 2017 model r25 leri tr de satmak için beygiri düşürerek üretim bandını değiştirme maliyetine katlanacak mıdır ? Burdan hareketler geçen yıl tr de satışı olmayan xmax300 ün bu sene tükiyde satışa sunulacağı ile ilgili yamaha tr nin sitesinde flayer lar ilanlar yayınlanmaya başlamıştır. Belki r3 euro 4 uyumlu şekilde tr ye gelir. Honda bu noktada 250rr mdeolını bu yıl için tr ye getırmcegını acıkladı. Peki 250r modelinde durum ne olacak ? 2017 model olarak onlarda duzeltılmeyecek ve yenı modeli satılmayacak mı ? Bence evet , bu degısklıgı yapmayacakalar. Özetle r25 in tr ye uyumlu hale en azından 2017 yılı gelmeyeceği durumuna işaret edenlerin sayısı daha fazla. Tabi bunu yamahatr yi arayarak sormak ordan cevabı ögrenmek en saglıklı yol olacaktır. R25 alma kararı vermeden yamaha tr yi kesınlıkle arayın. Net bilgi için.

Motosikleti
    O kadar parayı verip 5 ay sonra yanımdan 2017 modelle geçerlerse diye endişeliydim.Fakat kasa değişmiyecek diyorsanız eğer bu hafta sonu (0 model)-r25 veya (ikinci.el) ninja 300 iki modelden birini alacağım.Teşekkür ederim.

Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Euro 4 duzenlemesi, motor piyasasına etkiliri ve soru işaretleri. Euro 4 duzenlemesi eğer 2017 yılı 1 ocak itibari ile ülkemizde uygulamaya konulacak ise bunun motor piyasasına,markalar ve kullanıcılara farklı açılardan direkt etkileri oacaktır. Öncelikle biz bu uygulamaya ne zaman gececeğiz, bu noktada fsrklı söylentiler var. 2 senaryoda asıl değiğişimi yaratacak olan taraftan bakalım yanı geçtiğimizi kabuk ederek ( altını çizerek yazıyorum farklı soylentıler ve kesınlesmemıs bır suru soylentı dolanıyor etrafta ). Euro 4 ile birlikte uyumlu olmayan modellerin tr ye ithalatı duracak fakat mevvcut stokler satlmaya devam edecek tabi 2016 model ve öncesi olarak. Sektorun içindeki isimlerden barkın bayoğlu nun acıklamalarına göre honda nın yenı 250rr modeli yamahanın r25 modeli tr ye gelmeyecek. Avrupa saatış sitelerinde yamaha r25 i 300cc lik abs li versiyonu ile satmaya devam edecek. Tr ye euro 4 uyumlu r3 lerin gelmesi vergisel olarak 250 cc üstü sınıfa dahil olmalarını sebep olacaktır buda ek %29 luk bir fiyat artışı demektir. Yamaha 2017 model r25 leri tr de satmak için beygiri düşürerek üretim bandını değiştirme maliyetine katlanacak mıdır ? Burdan hareketler geçen yıl tr de satışı olmayan xmax300 ün bu sene tükiyde satışa sunulacağı ile ilgili yamaha tr nin sitesinde flayer lar ilanlar yayınlanmaya başlamıştır. Belki r3 euro 4 uyumlu şekilde tr ye gelir. Honda bu noktada 250rr mdeolını bu yıl için tr ye getırmcegını acıkladı. Peki 250r modelinde durum ne olacak ? 2017 model olarak onlarda duzeltılmeyecek ve yenı modeli satılmayacak mı ? Bence evet , bu degısklıgı yapmayacakalar. Özetle r25 in tr ye uyumlu hale en azından 2017 yılı gelmeyeceği durumuna işaret edenlerin sayısı daha fazla. Tabi bunu yamahatr yi arayarak sormak ordan cevabı ögrenmek en saglıklı yol olacaktır. R25 alma kararı vermeden yamaha tr yi kesınlıkle arayın. Net bilgi için.
    Her türlü olasılığın sonucu, alacaksanız şimdi alın fuarla beraber kol gibi geliyoruz diyo çekik gözlü abilerimiz
    hknsrgl bunu beğendi.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    ABS'li bir model olmasına özellikle dikkat ediniz.

Hele ki şehir içinde daha çok kullanacaksanız... Frenleri limon sıkar gibi ezmekte usta bile olsanız; ABS olsun; bir kenarda bulunsun...

O kadar para vermişken ...

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Vay arkadaş baya karışacak ortalık

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    İşe gidip gelirken xmax 250 abs kullaniyorum. O kadar memnunum ki. Iyi ki xmax almışım diyorum. Sehir ici kullaniminda inanilmaz rahat maxi scooter. Tam tersini yapmaniza anlam veremiyorum.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)