Pulsar 200 RS lerde stop etme sorunu yok, muhtemelen 2017 NS lerde bu sorun cozulmus olacak
Duke lerin periyodik bakimi 380 TL olmasi gerek ama birkac parca degistirince 500 TL seviyelerine cikabilir
Pulsar 200 RS lerde stop etme sorunu yok, muhtemelen 2017 NS lerde bu sorun cozulmus olacak
Duke lerin periyodik bakimi 380 TL olmasi gerek ama birkac parca degistirince 500 TL seviyelerine cikabilir
Duke 200 kullanıcısı olarak;
Param varsa kesinlikle Duke 250, eğer para yoksa Pulsar 200NS i seçerdim.
Duke 250 ye alıştıktan sonra periyoduk bakımlarını kendinde yaparsın yarı fiyatına(2013 her 5k da yağ, yağ filtresi ve hava filtresi vb.). Sadece ekstra şeylerde götürüp serviste yaptırabilirsin. Bakımları 2016 da bildiğim kadarıyla 7500 de bir. 2013 Duke 200 de 5000 de bir yağ değişiyor her bakımda muhtemelen 2016 larda da 7500 de bir değişiyordur aynı yağ. Yani bakım olarak diğerlerine oranla pahalı filan değil. Sadece Pulsar ucuz tutar aralarında. Diğerlerinin hepsinin periyodik bakımları eşit düzeyde.
CBR250R ı araya katmadım. Naked düşünen birine ABS siz racing kasa motor gitmez.
Ktm kaliteli bir motor lakin fiyati cok yuksek ve haliyle yeni baslayan dusup kalkacagi icin masrafi cok artacaktir. Ktm konusundaki yapilabilecek en guzrl tercih baslangici uzmeyen motorla yapip herseyi kavradiktan sonra ktm 390 a yonelmektir diye dusunuyorum. 390 albenisi cok olan bir model.
Çok arada kaldım. Şunlar bir gelse fuara görsek.
http://www.motorcyclenews.com/news/n...7-eicma-milan/
http://www.motorcyclenews.com/news/n...k502-leoncino/
Hepsinin birbirine göre artıları ve eksileri var. Sen kendi önceliklerini belirlemelisin. Önceliklerini sırala bir kağıda yaz bu motorlarında özellikleri zaten belirgin. Örnek veriyorum fiyat mı birinci önceliğin o zaman bajaj almalısın. Şekil ve güvenlik ise ktm şekil ve hız ise r25.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------
Hepsinin birbirine göre artıları ve eksileri var. Sen kendi önceliklerini belirlemelisin. Önceliklerini sırala bir kağıda yaz bu motorlarında özellikleri zaten belirgin. Örnek veriyorum fiyat mı birinci önceliğin o zaman bajaj almalısın. Şekil ve güvenlik ise ktm şekil ve hız ise r25.
z250sl in tipini beğenmiyorum, mt25 dev gibi motor çok güzel duruyor, hyosungda olabilir cbr da, en iyisi ktm olsun
virajda yere yapışıp da "şunu şunu alsaydım keşke" dedirtmeyecek motor al.
lastiği düzgün olsun, abs'si artık lütfen olsun; uzay çağındayız lan!
Yaza kadar bir 250'lik bakayım diyorum ben de...
Yok, bu cümle tam doğru olmadı...
Yaza kadar ABS'li bir yeşil Kawasaki naked bakayım diyorum ben de artık...
İkinci el Z250 SL ABS'li mi olur; sıfır Z250 SL ABS'li mi olur; veya o fiyatlara çıktıktan sonra 2. el Z300 ABS'li mi olur; orasını tam bilemedim henüz ...
10 bin'in üstünde ödeme yaptıktan sonra ABS'siz alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa'da satamadıkları donanımda motosikletleri burada satmaya kalkmasınlar. Almayın. Ellerinde kalsın. Gelenleri ucuzdan elden çıkarıp bir daha ABS'siz model getirmesinler...
Özetle: "Şu motoru alırsam, briketten de olsa garaj yaparım; gece brandasını örterim" diye düşündüğünüz bir motosiklet alın
Tamam, biliyoruz, briketten garaj da yapmayacaksınız; dursun dışarda ne olacak ki diye brandasını da örtmeyeceksiniz belki ilk 1-2 aydan sonra, ama, bu bir ölçü işte... Ne kadar beğendiğinizin ölçüsü...
Beğendiğiniz motosikleti alın... Teknik donanımdaki sıralaması, bazı konularda ön sırada, bazı konularda geride de olsa, genel olarak sizi tatmin edecektir...
ABS'ye ama mutlaka önem verin.
Piyanocu, mesela, ABS'li getirseydi o modelini, tamam, açık ara tek geçerdi...
İmdilik, ibre yeşilden yana
Geçenlerde bir abimizin 17 k km'de bir Inazuma'sı vardı.
10.000'e bıraktı. Ki alacak olsam 11 istese verirdim,o kadar temiz ve bilinçli bir kullanıcıydı abimiz.
İkinci ellere bakın. 10-12 bandında nefis 250'likler oluyor.
Mesela yine forumdan Ezio41 nickli Burak arkadasımızın Z 250 Sl'si vardı. Müthiş temizlikte,çok güzel bir rakama gitti.
O yüzden ikinci el alternatif seçeneğini de vererek kafanızı biraz daha karıştırayım sizin
hepsi pahalı bence,
Daha ucuz bir alternatif bakmanı şiddetle tavsiye ederim.
Şimdi diyeceksin ki "hocam, iyi mal iyi para" sonuna kadar haklısın. Bi KTM bi Yamaha bunların kalitesi tartışılmaz. ama şu ekonomik durumda bu kadar para verilir mi? Hani uygun bir kredi bulursun ayda 400-500TL olursa belki.
Hepsinden evveli kaskın nasıl? Snell onaylı mı?
Boyunluk var mı?
Sırtlık, göğüslük var mı?
Uzun tam korumalı çizme var mı?
Tam korumalı sliderli eldiven var mı?
Bajaj tavsiye etmiyorum ben 0 olarak aldım 3 ay kullandım sonra esas kafamda olanı aldım ( r25 ) kalite ve ömrü için bişey diyemem ama uzun vadeli bir motor olduğunu düşünmüyorum o yüzden tavsiye etmiyorum stop etme sorunu var ve kalkişa geçişte ve yüksek devirde motorun belli yerlerinden zarıltı sesi geliyor bunlar beni Pulsar 200 NS den sogutan sebepler oldu. Bence düşünme r25 al KTM de olabilir.
ktm duke 250 160000tl demişsin.ona iyi bir pazarlığa otur derim.çevrendeki bayileride ara konuş.duke 390 için gitmiştim normal fiyatı 20.000 oldu zam geldi bana eski fiyattan verdiler 19.000.duke 250 de yanılmıyorsam 15.500 yada 15.000tl demişlerdi.şartları zorla
yamahada düşünebilirsin malum euro 3 den değer kazancak gelmicek diye.daha az kaybın olabilir belkide kazanırsın.
Benim düşüncem
kim ne derse desin üstüne oturduğunda kendini rahat hissettiğin kalbinin çarptığı motoru al, sadece parça ve servis ağını göz önüne al. grenaj üzermiş yakıt çokmuş diyede düşünme beğendim aldım bindim km yaptım benzin aldım, düştü isek düştük dersin. kırık olmadığı sürece biner gezersin 2 sticker yapıştırsın devam. çok canını sıkarsa parça değişirsin... zaten yakıtı çok kafasına takan adam parça fiyatlarını çok düşünen adam 125cc den yukarı çıkamaz....
Daha motor alamadim firsatim olmadi ama Cbr 250 yaygın servis üzmez diye düşünüyorum. Hem başlangıç motoru olarak genelde honda tavsiye ediyorlar. Ktm nin tipini beğenmiyorum. Hem pahalı servisin de uzdugu söyleniyor. Kawasaki ayni sekilde. En beğendiğim motor r25. Mutlaka her motorun avantaj ve dezavantajları vardır. Bence en mantıklısi her birisini test edip hangisi hoşunuza gidiyosa onu almak.saygilar .
Doğru söze ne denir... hamama giren terler hocam. Haklısın bu dar boğazda bu aletlere binmekte zorlaştı. Bilmiyorum belki benim hatam ama bence öyle abartı kask vs ekipmana gerek yor. Onlar içinde 1500 TL ayırdım. Kask hariç tabi ki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
O alette güzel aslında. Ama markasına göre sanki pahalı. Yoksa çok şık. Acaba kalitesi nasıl ?
listede yok ama al bır suzi fıtı fıtı gıt gel
Ayni karmasa icerisinde ben de varim.
Bir cok tercihim var ama elimdeki butce (8.500Tl) ile forum sayesinde pek cok motosikleti kiyasladim. Tabi bunu yaparken hic kullanmayi bilmiyor olusumu da on siralara koydum.
Ilk bunu soylemek isterim, bugun bajaj pulsar 200rs uzerinde kendimi cok iyi hisettim,kalibi da ayrica iyiymis.kullanmayi bilsem o an satin almak isteyebilirdim heralde
Gd250n su an 9.999 tl ye plaka+ruhsat+kargo bedava bayiden satiliyor.
Tnt25 7.500 nakit paraya inen ilanlar oldu, gorustum ama benim gonlum hyosung'ta.fakat dusunulurse bence hic te yanlis tercih olmayacaktir.hyosung bulamazsam ocaga kadar tnt25 kesin alacagim.
Pulsar 200ns sorunlari malum...
Honda cbr250r ise tek farki 30.000+ km si ve tum ilanlarin ayni basmakalip soylemlerle satista olmasi.
Butcemi asanlarla ilgili konusmayacagim ama
Bence inazuma f 250cc sinifinda paraya kiyilacaksa en mantikli tercih olur.
Bu arada malum site disinda ikinci elleri takip edebilecegim site ve sayfalari ozelden gonderebilecek biri olursa sevinirim...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)