ters yola girip dönüş yapmaya çalışan tır...
Reklamlar
-
Elini kolunu kırıp alçıya alacaksın,düzeldikçe tekrar aynı işlemi uygulayacaksın en basit cezası bu olur.
Bugün sabah 6da çift şerit yokuş aşağı otobana bağlanan yolda araba ile 80-90civarı giderken önümde ki taksi iki şeridi ortalayıp acayip ani bir fren yaptı nasıl durduğumu bilmiyorum yağmurda yağıyordu yerler ıslaktı ve aramızda en fazla 30cm kalmıştı.Arabadan koşarcasına indim öldürecektim belkide,kaçtı,takip ettim korna selektor manyağı yaptım bi türlü durmadı kaza yapmayı göze alarak kaçmaya devam etti hala sinirliyim bi yakalasam saatlerce dövüp öldürebilirdim.Bu tırcıda kardeşi kesin.
Reklamlar
-
Ülkemizde ölmek bedava ve çok çok kolay.....
Tecrübe, limitlerini bilmektir.
-
Trafik işte.
Binbir türlü insan var.bende geçen boludan dönerken çift şeritli yol.arabanın teki yanlış şeride girmiş.acaba yolmu bölündü diye düşündüm ama karşı yol işliyordu.adam alkollü yada normal değildi.o yolda başka bir araba beni sollasa mümkün değil kurtaramaz,akla.gelmicek birşey.plakasını alamadım.
Yani ana yoldan giderken tali yoldan gelen pat diye önümüze çıkabilir,yada yolun ortasında insan yürüyor olabilir yada araba ters yönden geliyor olabilir.sollamalarda,ışıklarda,tünellerde su kenarı yollarda extra dikkat etmek gerek,çünkü karşımızdaki arabayı,tırı kimin sürdüğünü bilmiyoruz.
-
neyzen38 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar olayın meydana geldiği altgeçiti biliyormusunuz. Şile burası. Orda yaşayan bir arkadaşım Alt geçit çıkışında tırı görmelerinin çok zor olduğunu. Hemen oncesinde viraj olduğunu arabaların tırı görmesinin anlık mesele olduğunu, en fazla 2 saniye kadar görebileceğini söyledi.
Durum böyleyken yavaşlamıyor diye araçları da bu olaydan sırumlu tutmak çok yanlış bence.
O Nasıl mantık ya öyle
Sürekli ben de o yolu kullanıyorum ama kamikaze pilotu gibi gitmiyorum.
Yolda görüş kısa tabiki göremezler gelir vururlar gibi bir şey olamaz.
Dipnot: Yanlış anlaşılmasın tır şoförünün öküzlüğünden bağımsız olarak konuşuyorum
-
videoyu izledim. merak edip birde video altındaki yorumlara bakayım dedim, aman Allahım...
Dönüş yapmaya çalışan "masum" tırcıyı beklemeyen ve "bilerek!" tıra çarpan arablar suçlanmış!!! Bunu diyenlerin de çoğu ağır vasıta şöförü.
Haklıya haklı haksıza haksız demek bu kadar mı zor oldu nasıl bi beyin tutulması yaşıyoruz hayret ediyorum.
Arabalar gereğinden hızlıdır, sürücüleri o anda yola bakmıyordur, telefonla konuşuyordur, dikkati dağınıktır vs vs bunlar hep hatadır evet ancak o tırın o yola o şekil girmesini mantık alır şekilde nasıl bir izahati olabilir acaba?
Bu videoyu izledikten sonra asli kusurlu olarak otomobil sürücülerini gören kimselerin düşünce yapısını tez konusu yapıp incelemek lazım bence...
-
Şimdi dayak ikiye ayrılır
1 sıradan dayak 2 yaratıcı dayak
-
Seko adlı üyeden alıntı
25 yıldır ehliyete sahibim, 11 yıldır motosiklet de kullanıyorum. Üstelik sizin İstanbul'da yaptığınız gibi sağ şeridin dibinden yardırarak da kullanmıyorum. Hiç risk almam. Neyse konuyu saptırmayalım, ben tırın ters yönden yürüdüğünü anlamadım, çıktığı yöne ters deniyor zannettim, o yüzden öyle yazdım. Araçlara gelince, tırın yola hareketlenmesi ile çarpışma arasındaki süreye bir bakın. Bence gri arabanın öngörüsüzlüğü açıkça anlaşılıyor.
benim sağ şeridin dibinden yardırarak gittiğime nasıl kanaat getirdiniz çok merak ediyorum bu yazıyı başkası okusa tanışıyoruz falan zanneder insanları tanımadan bilmeden yorum yapmayın ben sizin yorumunuza karşılık yorum yaptım siz ise ortada gerçekliği olmayan bişeyi ortaya atmışsınız sağ şeridin dibinden yardırarak gidiyosunuz diyerek ayrıca bu gibi durumlarda öyle pat diye frenlemek gibi bişey söz konusu olmayabiliyor her zaman çünkü adam frene bastıgında arkasından gelenleri de görüp ona göre davranıyor bu iş saniyeler içerisinde oluyor orada insanlar 50-60 km hızlarla gitmiyor yani hiç kusura bakmayın trafiği yorumlamanız baştan aşağı yanlış burada o dönüşü oradan yapan aklı olmayan tır sürücüsünün %100 hatasından dolayı kaynaklanan bir kaza var ve bu olay benim başıma gelmiş olsaydı hele ki arabada çoluk cocuk giderken olmuş olsaydı onu öldüresiye döverdim tır şöförü yatsın kalksın dua etsin de kimseye bişey olmamış ve kimseden dayak yememiş orda
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Şimdi dayak ikiye ayrılır
1 sıradan dayak 2 yaratıcı dayak
dayak esnasında vücutta 2 şey yükselir bir korku 2 ardinal
-
Şansa yaşadığımızın çok güzel bir kanıtı...
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
-
Bu ülkede nakliye demiryollarından ziyaden karayoluyla yapılır.
Yandan "giriş" verilmiş olan 3 şeritli karayolu da buna dahildir.
Bu arada, sanırım "otobanlara" böyle yandan giriş verilmiyor.
Yolun 3 şeritli olması orayı otoban yapmaz.
Dolayısıyla o yoldaki hız limitleri de videodaki araçların muhtemel hızlarının çok çok altındadır...
Herkes kamyoncuyu suçlamış... Tamam da.. Nasreddin hocanın hesap, kaptırıp gelen otomobillerin hiç mi suçu yok, önlerine engel çıktığında durabilecekleri hızda olmamak gibi? Bknz. limit noktası konusu sadece motosikletler için geçerli değildir...
TIR'ın sigorta şirketi otomobillerin hızlarının o karayolunda öngörülen hızın çok üstünde olduğunu çarpmanın şiddetinden yola çıkarak bile ıspatlasa, kimin ne kadar kusurlu olduğu hamuru daha çok su götürür...
Özetle: Babanızın özel hafta sonu pisti olmadığı sürece, çıktığınız yol; trafikte önünüze her daim bu tür trafik katılımcılarının çıkabileceğini hesaba katmak durumundasınız ...
-
Herşeyde olduğu gibi bu konuda da millet arayol olduğunu düşünmüyor. Ya o hatalıdır, ya bu hatalıdır. Arkadaşlar, otomobiller gereğinden hızlı gidiyor diyorsak tır suçsuz demiyoruz. Tırın yaptığı akla mantığa uygun bir davranış değil, doğru. Ancak otomobillerin yaptığını da göz ardı etmeyin. Atıyorum, orta şeritten gidiyorsunuz, şerit sizin hakkınız. 100 m ileride şeridin ortasında köpek duruyor olsun. Şerit sizin diye tam gaz hayvanın üstünden geçmek mantıklı mıdır? Yol üstünde tehlike olduğundan hareketle yavaşlamak gerekir, değil mi? Burada da aynı olay. Tırın haklı haksızlığı bir kenara, şeridi işgal eden potansiyel tehlike var. Göz göre göre hız kesmemek mi gerekiyor. Tehlike orada diye, hız kesmeyenin suçu olmuyor mu? Kazanın birinci kusurlusu tır, şüphe yok. Ama otomobiller mantıklı hareket etseydi, çarpışma olmaz, sinirle kornalaşırlar, yola devam ederler, kimse ceza almazdı. Şimdiyse yol otomobillerin hakkı diye yavaşlamayıp çarptılar, ceza belki tamamen tıra kesilecek, ama otomobil sürücüleri için daha mı iyi oldu? Hasarı sigorta karşıladı diyelim, o araçların ikinci el değeri düşmedi mi şimdi?
-
neyzen38 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar olayın meydana geldiği altgeçiti biliyormusunuz. Şile burası. Orda yaşayan bir arkadaşım Alt geçit çıkışında tırı görmelerinin çok zor olduğunu. Hemen oncesinde viraj olduğunu arabaların tırı görmesinin anlık mesele olduğunu, en fazla 2 saniye kadar görebileceğini söyledi.
Durum böyleyken yavaşlamıyor diye araçları da bu olaydan sırumlu tutmak çok yanlış bence.
Kazanın olduğu yerin hemen orada oturuyorum ve aynen bu yorumu yazacaktım. Orada tırı görmek imkansız.
-
Görüşün kısıtlı olduğu tepe başı, keskin viraj gibi yerlerde hız azaltılması gerektiğini hatırlamakta fayda var.
-
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Videoyu izledim;
1-Tırın davranışı hatalı.
2-Yolun genel yapısını videodan tam anlayamadım ancak buradaki arkadaşlarımızın belirttiği gibi görüşün problemli olduğu yolda aşırı kontrollü gitmek lazım.
3-Araçların ortalama hızı nedir,ne değildir bilmiyorum ama umarım araçların içindeki diğer sürücüler ciddi bir zarar görmemişlerdir.
Ben ki hem otomobilde,hem motosiklette hızı çok seven biriyim ama son dönemlerde artık 80'i geçmeye korkuyorum.
Önüm gerçekten boşsa yerine göre hızlanıyorum. Araç sayısı arttı,sürücü kurslarının durumu zaten ortada,insanlar trafikte tahammülsüz.
Velhasıl,kurallara aşırı derece riayet etmek,sürücü olarak üstümüze düşen herşeyi mükemmel yapmak zorundayız.
Yine bunlara rağmen kaza olursa artık ona birşey diyemeyiz ama birey olarak sorumluluklarımızı bilerek trafikte araç kullanırsak,trafik daha güvenli ve huzurlu bir mecra olacaktır..
Allah herkesi kazadan,beladan korusun...
-
Bu tır şoförü gibi hanzolar yüzünden paranoyak olduk. Acaba suradan bir kamyon çıkar mi, şu araba önüme kirar mi acaba?
Ne zaman nerede can vereceğiz, hangi kamyonun altında kurtarılmayı bekleyeceğiz inanın psikolojik olarak harap durumdayız.
-
Videoyu ceken çocuklar bile farkinda oradan dönülmeyeceğinin.
Ne olursa olsun tır şoförü asli kusurlu.
-
başımdan gecen bir kazayı paylaşmak istiyorum. Maltepe (İstanbul) sahilde yarış yapan iki otomobilden biri kullandığım otomobile arkadan çarptı benim arabamı 150 metre sürükledi. mesafeyi nereden biliyorsun derseniz üç elektrik direği sürüklendim her direk arası elli metreymiş kaza neticesi ile onuda öğrenmiş olduk. diğer araçta polis varmış arkadaşlarına haber etmiş ne kadar polis ekip arabası varsa kaza yerine doluştu abartmıyorum sanki cevre illerden de geldi sanki. neyse yaralı falan yoktu. ben her ihtimale karşı hastaneye gittim. kazanın şokuyla belki bir şey vardır anlamamış olurum diye acilde beklerken diğer kazazedeler de geldi onlar sedye ile sedyeyi itende polis neyse hepimize bir şey yok sağlam raporu verdiler beni bir ekip arabasına atıp Küçükyalı polis karakoluna götürdüler ifademi alacaklar odaya aldılar odada iki polis var biri bana nasıl bağırıyor senlemi uğraşacağız biz kaçtan beri çalışıyoruz kaç ifade aldık bu gün diye sonra ifademi yazmaya geçtiler ağzımı acıyorum yine bir bağrış kısa kes uzatma sonra kafalarına göre bir iki satır yazdılar bende nalet olsun diye imzaladım kaza akşam 22:00 civarı oldu ifade alma işi sabah 5:00 civarı bitti. ben haklıyken başıma bu geldi eğer aynı polislere denk geldiyse o tır şoförünün halini düşünemiyorum direk kazığa oturtmuşlardır en azından çünkü kazaya bir polis arabası da karışmış
-
Ee ne olucak ambulans gelicek yarali olu varsa alicak goturcek bitti gitti kimseye ceza yok haydi yoluna devam, ama polis seni durdurur egzozun orj degil der bu akrapovic diye ceza yazar, seninle ayni yoldaslarinda polisi hakli bulur ne diyiceksin aga byrasi turkiye
-
Valla son Sinan Çetin olayından sonra sıtkım sıyrıldı. 90 promil alkollü bir adamın, devletin bir polisini öldürüp, diğerini yaraladıktan sonra, ailelerin şikayeti yok diye salıverilmesi beni farklı yollara itti. Artık arabayla paso emniyet şeridindeyim. Zaten orası da artık ana-baba günü. Kırmızıda dururken, sağa-sola bakıyorum, eds yoksa, yol da boşsa geçiyorum. Benim de çomarlık seviyem arttı yani.
Arayan yok, soran yok, ceza yok, yaptırım yok. Niye ihlal yapmayayım? Ki ben yapmazsam, başkası benim önüme geçiyor ve adama kimse dur demiyor. Demek ki bana da demeyecek ve demiyor da. Memnunum.
Senelerdir çeşitli platformlarda cezalar minimum 10 kat artsın, bu iş eğitimle olmaz, adama kırmızıda geçti diye 2.000 tl ceza kesersen 7 sülalesini kendi eğitir, dinle bu iş olmaz, ahlak olmadığı için dedim durdum. Her gün daha da felaket olan yollarda çareyi ihlal yaparak bari ben de faydalanayım durumuna getirdim. Yapıp yapmamak size kalmış.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)