Harika bir adamdi bu Jose Mujica, gecen yil öldü ne yazik ki. Mavi renk Volkswagen'i vardi.
Boyle mutevazi, bilge insanlara ihtiyacimiz var.
Harika bir adamdi bu Jose Mujica, gecen yil öldü ne yazik ki. Mavi renk Volkswagen'i vardi.
Boyle mutevazi, bilge insanlara ihtiyacimiz var.
Geçen sene başkanlık süresi sona erdi ölmedi yanlış hatırlamıyorsam.
DÜNYANIN EN TUHAF MAHLUKU
Akrep gibisin kardeşim,
korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
Serçe gibisin kardeşim,
serçenin telaşı içindesin.
Midye gibisin kardeşim,
midye gibi kapalı, rahat.
Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
Bir değil,
beş değil,
yüz milyonlarlasın maalesef.
Koyun gibisin kardeşim,
gocuklu celep kaldırınca sopasını
sürüye katılıverirsin hemen
ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani şu derya içre olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm
senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
demeğe de dilim varmıyor ama
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!
1947
Nâzım HİKMET
Evet yasiyormusGeçen sene başkanlık süresi sona erdi ölmedi yanlış hatırlamıyorsam.
81 yasindaymis.
al benden sana gelsin
dostum şu anda alternatifim yok, belki varda ben zahmet edip bakmıyorum. ama şu anda diğer 3 muhalefetten bir cacık olmaz bunu sen benden daha iyi biliyorsun, doğru mu?
son zamanlarda özgür demirtaş'ın konuşmaları dikkatimi çekiyor. o parti kurarsa ona oy verebilirim.
... derken uyandim diyosun.
Zerre kazanma ihtimali olan kimse parti kuramaz. Once troller uzerine salinip yalanlarla haysiyetsizlestilir, daha sonra medya devreye sokulup canavarlastirilir, durum olgunlasinca da bir sebep uydurulup iceri atilir. Cok tepki cekmeyecekse bununla da ugrasilmaz, oldurulur.
"Aman durum kotuyken bir hareket yapmasinlar" diye eski AKP'lilerin uzerine bile mutat arayla saliyorlar kopekleri. Aksener'in durumu ortada. Yazicioglu'nu satin alinamayacagini gorup daha buyumeden oldurduler
Senelerce ugrasi sonunda medya ve yargiyi tumden kendisine baglayan hukumet niye biraksin iktidari? ki hele hele pisliklerin avuca sigmayip tastigi, objektif herhangi bir yarginin kendini iceri atacagi kesin iken...
Gunumuz sartlarinda cok buyuk ve kokten degismeler olmadigi muddetce herhangi bir alternatifin secilmesi mumkun degil. Bunu gormek icin durbune gerek yok. Hala "secebilme" yetisine sahip oldugunuz illuzyonunu birakin artik...
Adamın 7 sülalesi zengin oldu.oğlana bilmem kaçıncı gemiyi alıyorlar.
Para kazanmasa bile salt devlet başkanlığı ego için ne kadar önemli bir durum hayal edebiliyor musun?
Artık hukuk ve tsk da kendi avucunda olduğu için yapabileceğiniz bir şey kalmadı. Bu saatten sonra muhalif =hain. Ezer geçer.
Kim hesap soracak? Kendi atadığı polis mi? Kendi atadığı savcı mı?
Komik olmayın.
bu hedef 2023 ne? bir ara gündeme gelip durdu. şimdi millete soruyorum bana "lozan bitcek, yer altını kullancaz zengin olcaz" diyorlar. bende lozan 100 senelik bir anlaşma değil ve yer altını zaten kullanıyoruz diyorum ama yanlış biliyorsun diyorlar :D ben doğru söylediğimi kanıtlıyorum ama yinede idda ediyorlar.
şimdi abilerim merak ediyorum, ne bu 2023. yeni bir inşaat projesi falan mı yoksa?
Amacı nedir? Ego vs hırsını tatmin. Daha büyük saray, daha lüks uçak, herkesin ona tevcihi, ayakta alkışlaması, ordu, yargı, ve akademisyenlerin önünde eğilmesi.
Malesef ülkenin ilerleyip büyümesi, onun küçülüp yok olması demek. Onun için tercihi belli. Sen, istediğin kadar yapılması gereken şey tartış. Yapabileceğin en akıllıca tercih, desteğini çekmen olur.
"Ama kime vereceğim desteğimi peki?" sorunda haklısın. Ama problem o ki bu sorunun cevabının olmamasının sorumlusu zaten o.
Destek devam ettiği müddetçe herşey kuşkusuz daha da, daha da, daha da kötü olacak. Ben böyle dediğim için değil, mantık ve doğa kanunları gereği. Keşke olmasa... Keşke olmasa.
Hedef'i monarşidir.Monarşi olma ihtimali olmasa bile laciverti olcak ama olcak.
Başkanlık martavalı olsun tek adamlık yalanları olsun ,bu işlerde uğraştığı zaman içinde kazandığı paralar olsun kendini her kanundan üste getirme çabası olsun ,hepsi tek bir amaca hizmet ediyor.
Gene bombalar patlamış
Niye toma ilk gidiyor oraya amaç ne aga ?
Her yer patates tarlasına döndü lan
neden yayın yasağı getiriliyor ?
kuzey kore gibi gösterdiklerini izletcekler sizde güdüleceksiniz
hafta sonu bir aydınlanma yaşadım
yakıt alsam, alkol alamıyorum
alkol alsam, yakıt alamıyorum
tam süper olmuş. alkollü araç kullanmak, yok artık
Hükümetten memnun değilim, muhalefet AKPnin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey yapmıyor. Eminim ki benim gibi düşünen çok var. Seçimlerde % 30-40 gibi oy kullanmayan çıksa farkındalık yaratır mıyız ? Kendi soruma cevap verirsem eğer, çarpıtırlar.. Biri çıkıp demez bu millet bizden memnun değil diye..
Bıktık zamdan bıktıkk
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
kimse bize oy vermedin mi
demesin diye sandığa gider oldum
"masum okuma yoktur"
Yıllar önce düşündüğüm bir konu. Oy kullanmamak farkındalık yaratmaz. Bu %30 halinden memnun, gelenin kim olduğu onları etkilemiyor, hallerinden memnun der seçilen. Amma velakin %30-40 geçersiz oy çıkarsa -ki geçersiz oy yüzdesi düşüktür, oylama sırasında yapılan hataya bağlıdır- o zaman bunun hataya bağlı değil, kasten geçersiz bırakıldığı, bu %30'un hiçbir partiden memnun olmadığı sonucu çıkar. İşte anca o zaman, o da belki, birileri dürtülmüş olur.
May the Force be with McLaren Mercedes
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)