Onca zam oldu yetmedi, döviz yükseldi yetmedi, vergiler arttı yetmedi...yetmiyor
Reklamlar
-
Ülke genelinde maşallah eski araç yok.
Hele büyük şehirler gıcır gıcır araçlarla dolu.
Yeni bir model çıkmaya görsün bayilerde kuyruklar bulunamamalar yapılan listelerde sıra kapmaya çalışmalar falan.
Bu işin sırrı nedir arkadaş.
ZAM + ZAM + VERGİ + VERGİNİN VERGİSİ + SÜREKLİ ARTAN KURLAR + SÜREKLİ ARTAN VERGİLER + FAHİŞ SİGORTA FİYATLARI
Hepsini toplayınca ortaya çıkan fatura çok ağır. Ama insanlar yeni araç almaktan geri durmuyor. Ne olursa olsun yeni olsun.
Acaba diyorum biri Türk Halkına BÜYÜ mü yapmış ?
Hem lafa gelince herkes ağlıyor. İsyan ediyor. Hem de ortalık gıcır gıcır araçlarla dolu.
Reklamlar
-
Çoğu kiralık, kiralık olmayanlarında çoğunun kredi borçları var. Sıcak paranın bittiğini birilerinin çocuk tecavüzlerini öne sürerek gündemi değiştirmesinden anlayabiliriz.
Bakın dolar ve euro fiyatına tarihin en yüksek seviyesinde ama malum vatandaş benim dolarla işim yok, olan düşünsün diyor. Iste bu zihniyetle mücadele ediyoruz her gün. Sanıyor ki bu devran hep böyle sürecekti. Ama iyi oldu, her şeyi bildiğini sanan, karşıt görüşteki insanların zekasıyla alay eden herkese ders olacak. Bizi bu duruma getirenler çok büyük vebal ödeyecekler.
-
Bir araç alındı mı en az 10 sene kullanmak gerekir bizim millet en fazla 2 senede bir altına bir tane daha araç çekiyor.Birde insanlarda fesatlık var bak o sıfır km araba almış benim neyim eksik deyip gidiyor o da sıfır km araç alıyor.Birde asgari ücrete çalışıp son model araca binenler var.Araba ihtiyaçtır abi fazla lüksüne bakmayacaksın ayağını yerden kessin yeter
-
-
ben kredi çekip alıyorum
muhtemelen herkes böyledir
-
Yetmez ama eveeett..
Herkes hak ettiği şekilde yönetilirmiş. Biz de demek ki bu düzenden memnunuz.
-
zam zam zam hani bize :D:D:D
videonun devamını herkes biliyordur zaten
-
Dünyanın bir diğer ucuna ortadoğu da çıkarılan petrol onca nakliye ile gidip işleniyor ve benzinin fiyatı bizlerin aldığından çok ama çok daha ucuz.Kimse iyi niyetten bahsemesin.Alınan vergiler ödenen onca kdv ötv ve diğer vergiler çer çöp yapılıyor..
-
Geçenlerde Ekşi Sözlük'te tam bu durumla ilgili bir fıkra görmüştüm.Buyrun efendim ;
Padişahın birisi bakmış ülkede herkes mutlu, mesut yaşayıp gidiyor.Veziri huzuruna çağırmış:
"Vergilere %100 zam yapın." demiş.
Zaman geçmiş veziri çağırmış,vezir anlatmış herkes hala mutlu sıkıntı yok.Vezire bu kez
"Her sokağa çıkandan şu kadar para alın."demiş.
Vezir emri uygulattırmaya başlamış,her sokağa çıkandan para alınmış,halk da yine tık yok herkes mutlu olmaya devam ediyor.Bir müddet sonra veziri yine çağırmış padişah. başlamış konuşmaya:
"Her köyün girişine bir adam koyun,köye gireni çıkanı s.ksinler."
Vezir emri uygulatmış.Padişah bakmış, herkes yine mutlu amk. s.kerim demiş halkı toplamış sarayın bahçesine:
"Ey milletim, yok mu bir şikayeti olan?"
Arkalardan yaşlı bir amca el kaldırmış.Padişah heveslenmiş, sormuş amcaya:
"Amca nedir şikayetin?"
Amca dönmüş ve demiş ki:
"Bizim köy kalabalık, girişteki adam yetmiyor sıra oluyor.İki adam daha koysanız da sırada beklemesek."
-
Bu oburluk gibi bence. Uretemeyen insanlar mutsuz oluyorlar, mutsuzlugun sonucu da tuketimin artmasi. Arttikca artiyor, patlayincaya kadar tuketiyorlar. Sistikce sisiyor, patliyor sonunda.
-
ab nin yunanistan a zor kabul ettirdiği ekonomik paketle
ülkemizdeki vergileri kıyaslamaya çalıştığımda, işin içinden çıkamamıştım
keşke COQ gibi yunanistanda bir forumdaş olsada sorsam demiştim
vergi barışına ihtiyaç duyulması cevap oldu
vergi barışının piyasayı kurutacağının, bilinmemesi...
vergi barışının hemen ardından yeni verğilerin gelmesi
nasrettin hoca nerdesin
-
Bir haftada mt07 ile multistrada 1200 arasındaki fark kadar dolardan zarar etmenin sinir harbi.. bu mutluluğu tarif edemem.. Dükkanın önüne daha çok adam koysunlar bunlar yetmiyor.
-
-
Türkiye'deki %10'a iş bulamıyorlar, yurtdışından geleceklere mi bulacaklarmış?
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Türkiye'deki %10'a iş bulamıyorlar, yurtdışından geleceklere mi bulacaklarmış?
Ben espri olsun diye koydum yahu. Ciddi ciddi cevap yazınca sanki bir anlam içeriyormuş gibi oluyor...
-
Ben bu ulkenin ekonomisinin kötü olduguni düşünmüyorum
Bakiyorum apple 7 cikti sira var bu gün almak icin bayii ye gittim adam 10 gün sonra teslim edebiliriz dedi (7 plus 3750 tl)
Bu gün mercedes almak istesek ha keza bu durum
Yani ekonomide bi terslik yok ( göremeyen e göre)
Benim merak ettiğim kredi karti/kredi ile millet neye güvenerek borc altina giriyor
Adam telefon almış taahhütlü 220×48 (tl/ay)
Lan bu paraya ben 3 ay çalışıyorum
Veya ev almış 300000 tl lik eve 120 vade yapmis totel de 480000 e geliyor
Ne içiyorlar da bu kafa oluyor anlamadim
Genc arkadaşlara tek tavsiyem cebinizde alacaginiz ürünün YARI PARASI YOKSA AL MA YIN
Yoksa bi terslikte vay halinize
-
Bu kadar araba ve telefonun size piyasayı anlatması bence doğru olan.
-
Bu yazılanları görende herkesin arabası var sanacak.
Mesela ben esenlerde hiç otopark olmayan bir bölgede geceleri arabam için park yeri bulabiliyorum. Her apartmanın önünde en fazla 2 arabalık park yeri var. Her apartmanda 10-12 daire var. 5 daireden birinde araba olsa benim gece park yeri bulamamam lazımdı ama bulabiliyorum. Yol kenarlarındaki arabaların hepside 5-10 yaşında. Hani herkesin gıcır gıcır arabası vardı?
Etilerdeki BMWlere bakıp "herkesin arabası var yea" demek nasıl bir kafa yapısı?
-
Thracian adlı üyeden alıntı
Geçenlerde Ekşi Sözlük'te tam bu durumla ilgili bir fıkra görmüştüm.Buyrun efendim ;
Padişahın birisi bakmış ülkede herkes mutlu, mesut yaşayıp gidiyor.Veziri huzuruna çağırmış:
"Vergilere %100 zam yapın." demiş.
Zaman geçmiş veziri çağırmış,vezir anlatmış herkes hala mutlu sıkıntı yok.Vezire bu kez
"Her sokağa çıkandan şu kadar para alın."demiş.
Vezir emri uygulattırmaya başlamış,her sokağa çıkandan para alınmış,halk da yine tık yok herkes mutlu olmaya devam ediyor.Bir müddet sonra veziri yine çağırmış padişah. başlamış konuşmaya:
"Her köyün girişine bir adam koyun,köye gireni çıkanı s.ksinler."
Vezir emri uygulatmış.Padişah bakmış, herkes yine mutlu amk. s.kerim demiş halkı toplamış sarayın bahçesine:
"Ey milletim, yok mu bir şikayeti olan?"
Arkalardan yaşlı bir amca el kaldırmış.Padişah heveslenmiş, sormuş amcaya:
"Amca nedir şikayetin?"
Amca dönmüş ve demiş ki:
"Bizim köy kalabalık, girişteki adam yetmiyor sıra oluyor.İki adam daha koysanız da sırada beklemesek."
Abi cok yaşa ya
-
eski mahallemde otobüse bindim
yeni sakiniyle sohbete başladık
sen daha iyi bilirsin deyip soruyor
ama telaşla cevap veriyor
iyi...
köyden dün gelmiş, güvenlik görevlisi
gencecik
hak veriyorum
umut olmasa yaşanmaz
"bilen söylemez. söyleyen bilmez"
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)