Ben izledim sabırla ve şu herkese dalga geçiyorsunuz işiniz dalga diyen Pollyannacı arkadaşlara da ısrarla tavsiye ederim, klavyede cennet manzaraları anlatmak yerine bu videoyu izlesinler ve azıcık susmayı öğrensinler.
Bu arada başını izledim, gerisini izleyemedim vaktim yok, diyenler yani esasında üşenenler, onlar da azıcık laf yetiştirmeyi bırakıp izlesinler gerçekten çok faydasını görecekler. Ben işyerimde bile zamanım varsa bu TEDx benzeri videoları izliyorum, evde zaten kitap da okuyorum(aaa bak bu devirde kitap diyorum, neymiş, kitaaap, K ile yazılıyo evet google da aratabilirsin ne işe yarıyo kitap diye
) Çok pis herifim bak nası dalga geçiyom.
Benim üşengeçlerin tamamını izlemesi için videodan aldığım bi iki not:
"Vatandaş hesap sorar, kul itaat eder."
"Hindistan Mars'ın yörüngesine sonda yolladı (niye mi, 40 yıl içinde önemli madenler dünyada bitecek de ondan), ne kadar maliyeti, 74 milyon dolar. Biz 600 milyon dolara saray yaptırıyoruz. 150 milyon dolara uçak alıyoruz (hem de halka dolar bozdurun diye yırtınırken). Sizin hesap sormanız lazım, benim vergimi nereye harcadın diye."
"2023'de Kore dünyanın 7.ekonomisi olacak diye öngörülüyor, Türkiye ise 16. olarak yerinde duracak"
Kısacası hani benim zırt pırt yazdığım
insani kalkınma denen şeyi, eğitim sisteminizi devrim niteliğinde hamlelerle tamamen reforme etmezseniz, halkınızı din, iman, vatan ayaklarına, istismar ede ede fakir ve eğitimsiz bırakmaya devam edip onlara bu cehaleti reva görüp oradan oy devşirmeyi sürdürürseniz, 2023'de Kore gider aya biz gene yaya modunda ağzınız açık bakarsınız. Sonra da ağlarsınız, bunca zam oldu, eşşeğin bilmem nesi oldu ama millet hala sıfır araba alıyo, hala bu hamasete ve simsarlara oy veriyo diye. Sadece bunlar değil, ülkenin son 60 - 70 yılının önemli bi kısmı böyle geçirtildi. Bunlar üstüne tüy dikme yarışındalar. Yani mesele öyle "söle bakalım sen nasıl yaşıyon da sonra eleştiri yapıyon" meselesi değil, olaya buradan bakmak çoook sığ, çook basit kaçar. Konu bambaşka çünkü.
Dalga mı, şu yukarıda yazanlar hakikaten birileri tarafından dalga geçilebilecek şeyler doğru, ama dalganın bizle geçileceği garanti.
LÜTFEN EMİN ÇAPA'NIN ŞU VİDEOSUNU İZLEYİN, TAVSİYE EDİYORUM.
Paylaşan arkadaşa da teşekkürler, ben de izlememiştim , iyi oldu.
Alıntılardaki parantez içleri bana aittir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------
NOT: Bu arada üşengeç iki satır yazıyı uzun bi videoyu izlemeyen nesiller niye böyleleler bilin bakalım, onun da sebebi aynı dandik eğitim sistemi. Ama ben yine de bir kişinin kulağına kar suyu kaçar da izler diye tavsiyede bulunayım. Carl Sagan'ın Cosmos belgeselinin tamamı internette mevcut hem de alt yazılı, kendine birazcık yatırım yapmak isteyenlere ısrarla tavsiye ederim. Hatta onu bitirince Neil De Grasse Tyson'ın sunduğu yeni versiyonunu da izleyin derim. kendiniz izlemiyorsanız da Lise ve üniversite çağındaki çocuklarınıza mutlaka izlemelerini tavsiye edin. Çünkü o çocuklar bu kadar pervasızca (genelde kendilerinden bile cahil adamlara) oy vermeyecekler, onları bir yerlerde körü körüne savunmayacaklardır, iddia ediyorum. Hayata, dünyaya, uzaya, evrene bakış açıları da tamamen değişecektir. Hani birilerinin o kadar derin düşünme delirirsin diye aptalca tavsiyeleri vardır ya, işte onları da bi taraflarına takmayıp deriin derin düşüneceklerdir. Bunun ekonomi ile ne ilgisi mi var, o kadar çok var ki, bu tip şeylerle ilgilenen çocuklar Emin Çapa'nın dediği gibi fen derslerinde dünya 43.sü olmayacaklardır ve bizim bir ilimiz büyüklüğündeki Kore'yi yakalayıp geçme azminde olabileceklerdir. Öyle olmayanların burada ne saçmaladıklarından zaten gerçekler ortaya çıkmıyor mu? Şimdi ben bu çocuklara "Oltadaki Balık Türkiye" desem, "Karşıdevrim" desem, "Uygarlık Tarihi" desem, "Tüfek,Mikrop,Çelik" desem, muhtemelen Kutsal kitaplarını bile kendi dillerinde okuyup anlamadıkları için bunların birer kitap olduğunu da bilemeyeceklerdir. İnsani kalkınma'nın olmadığı yerde ekonomik kalkınma sunidir, bir yere kadar olur, sonra kalifiye eleman eksikliğiniz yüzünden duvara toslarsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------
The Dude, harika tavsiyede bulunmuş, bence de "boş zamanlarınızda kitap gibi gereksiz şeylerle vakit geçirmeyiniz."
Bu arada boş zaman diye bir şey yoktur esasen, kaliteli geçirilmiş ve boşa geçirilmiş zaman vardır. Onlarca yıldır tüm memlekete, vatandaşa zamanı boşa geçirtenlere yazıklar olsun.