Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Otobanda sıkıştırma

REKLAM ALANI
    ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    Bugun besiktasda guzel guzel vakit gecirdik eve donmemize 3 5 km kala alibeykoy gaziosmanpasa otobaninda sag seritte 100 km hizla giderken arabayla gotume kadar girip 2 3 dk sabit gitti sol ve orta serit boştu kasıtlı olarak ustume surdu bende el isareti yaptim ne var diye bana diger arkadasimi gosteriyordu diğer arkadasim emniyet şeridinden kaptirmis gidiyordu yani adamin dedigi git emniyet seridinde sur diyor adami o anda oldüresim geldi hadi bazilari diyor motorlar soldan gitmesin bazilari diyor sagdan gitmesin emniyet seridine girincede sorun oluyor ulan nerden gitsin bu motor bunlari kizgin sopa ile dovcen
    Mengu16 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    Bahsettigin vatandas motosiklet sahibinin vergisini veren ,sigortasini yaptiran ,4 tekerlekli motorlu araclarla hemen hemen ayni trafik kurallarina tabi oldugunu ,ne motosikletin ne de otomobilin birbirine herhangibir gecis ustunlugu bulunmadigini biliyormu acaba?

Cogu otomobil kullanicisi bunlardan bi haber..

motosiklet kullanicisi da sutten cikmis ak kasik degil o da ayri mevzu ama konu boyle olunca bahsetmek istedim.

Valla hergun denk geliyorum boylelerine..arkadan cok korna yedim beyefendinin yolundan cekilecekmisiz.ama kafaya taksan hergun karakolluk olursun.

bilinclenene kadar malesef boyleleriyle ic ice yasamak zorundayiz.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    daha 2 gün önce konu açan biri vardı

efendim arabalar gibi gidelim diyodu kendisini buraya bekliyoruz

SolidSnake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çözüm : geçin emniyet şeridine bırakın gitsin. sonra şeride geri dönün. Evet dayak hakediyolar mı? Motoru durdurup camın yanına gidip " ne diyon lan sen yavşak? " sorusunu hakediyorlar mı? sonuna kadar. Ama hangi birine yetişelim?
    hasangazili bunu beğendi.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Coook coook ozur dilerim... yanlis anlamisim.... cooook ozur diliyorum konu sahibi arkadasim kusura bakma...
    ceyhun383 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Karoser olarak tekerin üstüne kendini koyduğun bir araçta, yol kavgası yapılmaz...

Motosiklet sürmenin altın kuralı uygulanır: Ya uzarsın; ya çekilirsin, onlar uzar...

Nokta.
    Erhan Tosun, yusufbaris ve GB79 bunu beğendiler.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı SolidSnake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çözüm : geçin emniyet şeridine bırakın gitsin. sonra şeride geri dönün. Evet dayak hakediyolar mı? Motoru durdurup camın yanına gidip " ne diyon lan sen yavşak? " sorusunu hakediyorlar mı? sonuna kadar. Ama hangi birine yetişelim?
    Bende böyle düşünürdüm yalnız artık yanlış olduğu kanındayım.Yol verirsen adam kendini haklı sanacak sürekli motor gördüğünde bu olaydan cesaret alıp yol isteyecek vermeyin kardeşim vermeyin.Yol onun olduğu kadar bizim de hakkımız.Üstelik konuyu açan arkadaş yol boştu diyor.Zevkine yapıyor demekki ayı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

Alıntı GezeGeze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karoser olarak tekerin üstüne kendini koyduğun bir araçta, yol kavgası yapılmaz...

Motosiklet sürmenin altın kuralı uygulanır: Ya uzarsın; ya çekilirsin, onlar uzar...

Nokta.
    Dostum yol vermenin adabı vardır.
    1.si emniyet şeridi motor yolu değilki her geçmek isteyene yol vermek için oradan gidelim.
    2.si altın kural kurallara uymaktır hem motor için hemde diğer araçlar için.Yol müsaitse uzasın ama benimle alakası olmadan.Kimseye gıcıklık olsun diye yol vermezlik yapmıyoruz,yapmıyorum.Herkes kendi yolunda.

))) adam öldürmek bazen yapılabilecek en doğru şey belki ama olsa..

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cahille tartışılmaz, kavga edilmez arkadaşım. Kavga edersin, döversin... Bir bakmışın 5-10 kişi toplanıp sopalarla dalmışlar sana, bi bakmışın yolda çarpıp kaçtı. Olan sana olur. Yaparlar, çünkü cahil ve haysiyetsizler. Ama güce taparlar, çok zengin enseli bi şahıs olsan b.aşşaklarını yalamak için sıraya girerler. Ben olsam ben de sinirlenirdim ama çekilmezdim, o .iç kudursun. Başıma da geldi ha, sen çekilmeyince bu sefer önüne geçip yavaşlıyor, aniden fren yapıyor(iki durum da ayrı ayrı başıma geldi), ybr 125le peşine düşemeyeceğimi de biliyor tabi oç. Bu çomar sürüsü böyle küçük cc motosikletlerle uğraşmayı sever. Çok karşılaşıyorum benzer şeylerle, inan uğraştığına deymez bu değersiz mahlukatlar. Bunlara layık,bunları tanımlayacak hakaret bulamıyorum artık.

Motosikleti
    gt250r
    Taşıt farketmez akan trafikte hertürlü taşıtta arkanızı boş bırakmanız gerekiyor,sokmayın dibinize kadar gerekirse emniyet şeridine gir sağ şeritteki adama yol ver.Ayrıca bu derece salak insanlara birşeyleri anlatma şansınız yok anlayacak kapasite olsa o kapasiteyi kullanarak böyle bir harekette yapmamış olur zaten.

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Öncelik kendi güvenliğiniz olmalı. Sistemin eğitemediği bir öküzü egitmek sizin sorumlulugunuz değil. Arkanızdan bir aracın sizi bu kadar uzun süre takip etmesine izin vermeyin. Bu tehlikeli bir durum. Motorun uzerinde iken arac sahipleri ile didişmek bence cok yanlış. Ha ilerde trafik oldu, ışık vardı, benzinciye girdi öküz, o zaman motordan yine inmeden uygun dille yaptiği yanlış anlatilmali. Yoksa bu adamlari saatte 100 km/h ile giderken el kol hareketleri ile eğitemezsiniz, adam edemezsiniz.
    GB79 bunu beğendi.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Sol ve orta şerit boşsa neden hala adamın dibinde gitmesine izin veriyorsun yol ver gitsin zavallı

ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    Alıntı Karalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sol ve orta şerit boşsa neden hala adamın dibinde gitmesine izin veriyorsun yol ver gitsin zavallı
    kardeş gitmiyorki adam yol zaten açık ibneliğine yapıyor sen bu yoldan gıdemezsın dıyor emnıyet serıdıne gıt dıyor çomar işde nolcak keşke kameram açık olsaydı o sıra sarjdaydı
    www.ceyhunöcal.com.tr

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Böyle yavşaklar da var maalesef.
    Önlem olarak o durumda şunu yapabilirsiniz,
    Frene dokunabilirsiniz fren lambasını yakacak kadar. Otomatik olarak frene basmak zorunda kalıyorlar araya mesafe koymuş oluyorsunuz.
    Ama çok didişirse o şekilde devam etmek büyük risk. Acil fren yapmanız gerekirse üstünüzden geçer şerefsizin evladı. O yüzden çok didişmeli durumda sağa çekip bekleyin biraz nefes alın devam edin.
    Eğer sağa çek işareti yapıp konuşma veya başka bir niyetiniz varsa onu da yapabilirsiniz(ben yapmıyorum beyinsiz adama ne anlatacaksın).
    Ama o şekilde devam etmeyin kesinlikle sürüşe.

Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle yavşaklar da var maalesef.
    Önlem olarak o durumda şunu yapabilirsiniz,
    Frene dokunabilirsiniz fren lambasını yakacak kadar. Otomatik olarak frene basmak zorunda kalıyorlar araya mesafe koymuş oluyorsunuz.
    Ama çok didişirse o şekilde devam etmek büyük risk. Acil fren yapmanız gerekirse üstünüzden geçer şerefsizin evladı. O yüzden çok didişmeli durumda sağa çekip bekleyin biraz nefes alın devam edin.
    Eğer sağa çek işareti yapıp konuşma veya başka bir niyetiniz varsa onu da yapabilirsiniz(ben yapmıyorum beyinsiz adama ne anlatacaksın).
    Ama o şekilde devam etmeyin kesinlikle sürüşe.
    Hocam haklısınız anlatılmaz ama hep böyle devam edemez.Etmemeli.Bu ne ya ülkenin günah keçiside motor,yolda gitmeye sanki hakkı yokmuş gibi muamele yapılan motor.yani empati kurmak lazım.Birde konuyu açan arkadaş "sag seritte 100 km hizla giderken arabayla gotume kadar girip 2 3 dk sabit gitti sol ve orta serit boştu kasıtlı olarak ustume surdu"demiş yani bu ihtiyaçtan yapılmış birşey değil.Adam alenen senin yolun burası değil git emniyet şeridinden sür demiş.Hadi oldu oldu bu adam acil birşey yaşadı emniyet şeridine çekmesi gerekiyor.ee motorcu ne yapacak bariyerin üzerinden mi gitsin.

Motosikleti
    pulsar 200NS
    yapılacak tek şey kask kamerası almak, yoldayken kullanmak ve bu tür durumlarda kayıt altına alıp anahaber bültenlerinin whatsapp ihbar hatlarına yollamak. karşıdaki aracın plakaası da kabak gibi çıkacağından kamuoyu baskısı da olacağından savcılık soruşturma açacaktır. sen gidip savcıya bunları anlatırsan iplemezler, ama kamuoyu baskısı herşeye çaredir

Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı senolas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yapılacak tek şey kask kamerası almak, yoldayken kullanmak ve bu tür durumlarda kayıt altına alıp anahaber bültenlerinin whatsapp ihbar hatlarına yollamak. karşıdaki aracın plakaası da kabak gibi çıkacağından kamuoyu baskısı da olacağından savcılık soruşturma açacaktır. sen gidip savcıya bunları anlatırsan iplemezler, ama kamuoyu baskısı herşeye çaredir
    youtube'da sansür koyulmuyor.Ama haber bültenine verirseniz plakayı sansürlerler sonuçta plakası görünen aracın sahibinin de hakları var.Ayrıca plaka kiralık bir araca ait diyelim yada adam arkadaşının yada tanıdığının arabasını aldı bu durumda ne olacak.

Motosikleti
    Honda
    Aynen öyle. Cok değil 7 8 ay önce. Sıkıştırmalar laflar tehtidler derken ne bilelim arkada bir doblo içinde 7 kişi ee tartıştığımız ekipde 3 kişi ettimi 10. Biz 2 kişi, megerse pikniğe gidiyolarmış önce bizi bi dövdüler eşşek sudan gelene kadar sonra bastılar gittiler Her aklıma geldiğinde, birilerine anlattığımda gülerim çünkü delikanlı adam 10 a 2 girmez
    ...garip... bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    İnş adamına denk gelirde bir gün iyi bi sopa yer o araç sürücüsü

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Beyler tavsiyeye ihtiyacınız yok biliyorum ama ne olursa olsun trafikte böyle şerefsizin evlatlarıyla takışmayın. Motor üzerindeyken kesinlikle ve kesinlikle hiçkimseyle takışmayın, bu ufacık şey canımıza mâl olabilir.

Bir keresinde 3 şeritli boş yolda sağ şeritte ilerlerken buna benzer bir olay yaşadım adam nerdeyse kasten beni ezecekti. Ezip gitse ne olacak? O şerefsizi eğitemezsin bunu unutma.

Bir keresinde de kıçımın dibinden abartısız söylüyorum bir karış mesafeyle selektör yapa yapa takip eden yani sıkıştıran bir şerefsizle didiştim. Normalde kimseyle didişmem ama adamın bana yaptığı davranışın art niyetli olması ve bana yaptığı şeyin kasten rahatsız etmek-beni zora sokmak amaçlı yapılması beni çok kızdırdı. Bende onu rahatsız edebilmek için ona yol verdim ve şerefsizin arkasına yapıştım deli gibi selektör yapıyorum. Adam makaslarla tehlikeli süre süre ilerledi falan ben de takip ettim hala selektör yapıyorum. Şerefsizin evladı birden iyice hızlandı falan iyice gaza bastı bastı ve hızlandıltan sonra sol şeritte 130 civarı hızla giderken bomboş yolda birdenbire frene bir asıldı... Nerdeyse arka bagajdan girip önden çıkcaktım son saniyede araba ile bariyerlerin arasına girebildim. Benim selektörle takip etmeme ceza vercek aklı sıra beni kendine arkadan çarptıracaktı. O an çarpsaydım ne hale gelirdim düşünemiyorum. Bir selektör yüzünden böyle bir tuzak kurulacağını 40 yıl düşünsem akıl edemezdim ama malesef bunu tecrübe ettim.

Siz siz olun kimseyle didişmeyin. Ufacık didişmeden dolayı insan canına kast eden o.çocukları var.
    Haaa didişmeyelim ama altta da kalmayalım.
    Haksızlık yapan kişiye o an motor üstündeyken Eyvallah çekin ve o an kendinizi ona unutturun.
    Trafikte veya lambalarda denk gelirseniz aynasını kırıp yol alın. Benim aklıma tek ceza bu geliyor. Ya da sabrınız varsa Allahından bulsun diyip karşılık vermeyin.

Yoksa yolda didişirseniz arabayı üstünüze de sürerler, ezerler de, sıkıştırıp yoldan da atarlar.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)