Öz_Musti adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Türkiye'nin dört bir tarafında motor kullanmayı bilmeyen "barzo" ve apaçiler var. En azından bu foruma üye olanlar, motosiklet konusunda daha bilinçli ve olayları çözmüş olmalı diye düşünüyorum. Ancak yüklenen videolarda, açılan konularda ve yapılan yorumlarda halen daha Türkiye' de motor kullanmayı çözememiş arkadaşlar olduğunu görüyorum.
Sağdan sağdan yavaş gidiyordum, şeridimde normal ilerliyordum, arkama yapıştı, önümde fren yaptı gibi yakarışlar var.
Fakat bizim görevimiz trafiği görüp, gördüğümüz için okuyup, okuduğumuz için çözüp, çözdüğümüz için de stressiz ve sağ salim yolculuk etmek.
Ben demiyorum ki arkana yapışan, önüne kıran, yola fırlayan adam haklı. Asla. Ama kardeşim 2-3 dakika adamın arkana yapışmasına niye izin veriyorsun. Kaç ordan. Arkana yapışan adam hem dibinden gittiği için tehlikeli, hem muhtemelen sana sinirlenip, seni geçerse sıkıştıracak öfkesinden. Bunu tahmin ettin mi hiç? Yoo. Vay efendim arkama yapıştı sıkıştırdı, işaret etti, arkadaşım v.s.
Arkadaşlar, bu forumda diğer bazı arkadaşlarla da hemfikir olduğum şekilde, konumlanmamız, hızımız ve tahminlerimiz doğru olmalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------
Valla hocam trafikte arkada kalmayacaksınız. Ben de "gereksiz yere" örneğin başka birisini sollarken v.s. arkama yapışıp sellektör yapan olursa asılıyorum frene, bir daha yanıma gelemiyor. Hatta gaz sabitken, sol ayakla frene basıp çekiyorum, hem arkamdaki yusufluyor hem ben arayı iyice açıyorum. Arabayla, hele hele motosikletle arkaya yapışmak intihar ki bunu farketmişsiniz, güzel. Trafikte insan öldürmek isteyen çok adam var arkadaşlar. Çünkü cezası ya yok ya çok az bunu unutmayalım. Bizler bu ülkeye lazımız. Akılsızları eğitmek yerine önemli mevkilere gelmek, güce kavuşmak sonra o adamlardan fayda sağlamak daha akıllıca. Basit düşünmeyin, olaya çok yönlü bakın. Ne uğraşacam elin itiyle.