Geçenlerde (ötv den hemen sonra) Honda bayisine gidip yeni fiyatları öğrenmek istediğimde oradaki görevli bana fiyat listesini verdi. Buraya kadar herşey normal.
Listeye baktığımda bir motorun fiyatının 3 sütun olarak yazıldığını hatırlıyorum. Kdv siz, Kdv li ve ötvli (yanlış hatırlıyorda olabilirim) . Satıcıya sebebini sorduğumda Şirketlere satılan motosikletlerde ötv verilmediğini (bunu da tam hatırlayamadım ama) söylemişti.
"Tamam belki kurye şirketleri için geçerli olabilir ama şimdi bu adamlar shadow 750 ile kuryelik yapmadığına göre bütün motorların fiyatlarını neden böyle yazıyorsunuz ?" diye sorduğumda "işadamları ve bazı çalışanlar kullandıkları motorları şirketlei adına alıyorlar" dedi.
Şimdi gelelim soru kısmına:
Daha önce böyle bir duruma şahit olan veya kendi motorunu çalıştığı şirket adına alan var mı ?
Prosedürü nedir bilen var mı ?
Tamam belki etik değil diyeceksiniz ama yakında şirket bana bir araba verecek. Eğer böyle bir imkan varsa fifty-fifty bir transalp patlatmayı düşünüyorum.Yani motor yine yarı yarıya şirket işlerinde kullanılacak. (şu anki motorumu bile şirket işlerinin peşine koşarken bolca kullanıyorum)