Yakmaz ama içer ..
Sevgili Kardeşim,
SYM 250 Wolf bir öğrenci için harika seçim olacaktır. Peformansına göre bu kadar yakıt cimrisi bir motor daha görmedim. Birçok 125 lik ile boy ölçüşecek yakıt değerlerine ,onlardan çok daha yüksek hız ortalamaları ile ulaşabiliyor. Sağlam ve güvenilir bir motor ama bakımı ve orijinal parçaları biraz sınıfındakilere göre pahalı kalabiliyor.
600RR a göre yavaş da sayılmaz. Senin tam "spor ??? " anlayışına göre düzlüğün sonundaki ilk virajı aynı hızlarla döneceğinden eminim.
Bir eğitmen olarak söyleyebileceğim şeyler bunlar.
Motorcu bir abin olarak konuşmam gerekirse ;
Evladım "Aslan besleyen yediğine bakmaz" derler bu camiada. SS ne yakıtına bakılarak alınır ne de uzun yol yapmak için. Bu amaçlar için 600RR almak istiyorum dersen yukarıdaki gibi 3 sayfa dalga geçerler üzülürsün.
Sevgilerimle
Çoluk çoçuk dolu diye yazan konu sahibinin, türkçeyi düzgün kullanamaması ve tavırlarının ne kadar ergence olduğu ortaya çıkmış zaten.Ya trollemiş milleti, yada hakikaten çok cahilce bir konu olmuş.
Sağdan efendi efendi gitmeyi denemiş bir adam olarak 240 km 'de lamba yakmışlığım vardır, 5.5- 6.0 litre ortalama ile. (140-150 sabit)
R6 da 17 litre depoya sahip, 600RR 'da 17 litre alıyor diye anımsıyorum.
Nitekim 3 aşağı beş yukarı aynı sarfiyata da sahipler.
Emmeli,gömmeli gazlamalı modda dediğin gibi 9-10 litrelerde geziyor.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Başka arkadaşlara da fikir verecek olursak. R6 da ışık yandığı kilometrelerde depoyu doldurursanız normal kullanımla 180 km görüyor. 180 Km civarında ışık tekrar yanıyor. Hafif zorlarsanız 170 lere rahat giderseniz 190 ları görme ihtimali var. Ama benim genelde 175-185 arası her zmn ışık yanıyor. Yakıt yine işin keyfi kısmı. Paran olduğu kadar gezersin. Ben her pazar çıkıyorum ve her pazar depoyu dolduruyorum aylık 250 TL civarı yakıta gidiyor.
Fakat unutulmaması gereken nokta amortismanı
Bana göre ort
2 yılda 1 lastik alsanız yıllık 600 TL (Toplam 1200)
Yılda 1 bakıma soksanız zinciri balatası spreyleri vs eklerseniz yılda ort 1000 TL
Sigortaya ben 600-700 Civarı ödüyorum (27 yaş Ankara)
Vergisi yıllık 180 TL
O yüzden motor alırken bütçenizi iyi ayarlamanız lazım
Bu yazılanları gördükten sonra aşırı yakıt tüketimi olduğunu düşündüğüm 900 hornetime haksızlık yaptığımı anladım Şu gerçek ki maalesef bu benzin fiyatları ile yapılacak tek şey "aslan besleyen yemini düşünmez" felsefesi ile ilerlemek.
helva diyorum neyli olsun
Galiba ilk motosikletini alacak ondan yakıt soruyor arkadaş. 1000'lik al birader nede olsa aynı yakarlar.
Birde km'de 23 kuruş lastik yakıyor. 1400tl/6000km Hava filtresi 180tl Balata tanesi 180tl 3 tane balata var sen hesap et. Motul yağı 170tl. Zincir dişli 15 bin gidiyor. Kaskı montu vs. ayrı.
Şehir içi 6.5-7 litre civarı yakıyordu benimki. Toyota prius %50 daha az yakıyor Eski fireblade motoru. Kaymak gibi. Yenisinden (CB1000R) de titreşimsiz. Gücü azaltıp torku arttırdıklarından da tadından yenmiyor.
Superduke, uzun yolda 5 litreye yaklaşıyor sarfiyatı. 330 km yaptım tek depoyla. 350km de giderdi muhtemelen ama dağın başında olduğum için doldurdum ilk gördüğüm yerde... 18 litre depo. 180 beygir için bayağı iyi. Şehir içi abartınca 10 litreye yaklaşıyor yalnız sarfiyat... Bu arada compression ratio acaip yüksek: 13.2:1. O da verim demek...
Turkiye'de benzin muhtemelen önde gelen sarfiyat, doğal olarak. Amerika'da ise lastik öne çıkıyor. Arabada da öyle. Motosiklet gibi yumuşak hamur kullanan spor arabalar 15 bin km zor gidiyor 4 lastikle. Ön arka boyutlar farklı olduğu için rotasyon da yapılmıyor. Doğru düzgün 4 lastik $650-$800. Motosiklette de $350-$450...
Hava filtresi ve zincir 25 bin km'den daha uzun dayanıyor. Balata da hemen bitmiyor. Yağ ve filtre de çok pahalı değil. Asıl valf ayarı işçiliği koyuyor. Modeline göre $400-$800 burda.
65 TL gırtlak doldurduğum zamanlarda şehiriçi kullanımda 170km menzil, şehir dışında 120-200km hızlarda 220km menzile ulaştığım oldu. Ancak bunu sadece merak ettiğim için hesapladım, almadan önce yada aldıktan sonra ne yaktığı pek de umurumda olmadı. 4 silindir motora binmeye yeterli Güven Özveri Tecrüben varsa alırsın!
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)