Merakımdan soruyorum.
Motosiklet serüvenine bu aletle başlayan biri ne gibi zorluklar çeker? Veya çeker mi?
Merakımdan soruyorum.
Motosiklet serüvenine bu aletle başlayan biri ne gibi zorluklar çeker? Veya çeker mi?
Çokta güzel başlanır abs yaptığın fren hatalarını biraz tolere edebilir hatta aniden ön freni sıkma vs
Ama başlangıçta abs biraz şey olmaz mı?
Başlanmaz. "Düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır." diye bir söz vardır. ABS olsa da olmasa da mutlaka o motoru acemilikten düşürdüğünüz de içiniz gidecek, neticesin de KTM. Ayrıca ABS ile başlamanız sonucun da doğru frenlemeyi öğrenmekte zorlanabilirsiniz. Yani ileri de ABS'si olmayan bir motora geçtiğiniz de yine bir acemi gibi olacaksınız.
Abs nin tadına varan bir insanın ilerde Abs siz motor alacağını zannetmiyorum zaten ilerde abs standart olur
Bencede keza öyle bir motor kullanınca zorluk çekilir.Bende motoru abssiz motorda öğrendim.Absli motordada abs'yi devreye sokmuyorum ama "Abs nin tadına varan bir insanın ilerde Abs siz motor alacağını zannetmiyorum zaten ilerde abs standart olur"demiş arkadaşımız bencede haklı euro4 normlarında motorlar gelecekmiş malum.
Motora koruma demiri takılıysa çok da iyi başlanır ve kesinlikle başlangıç motoru olarak öneririm. Daha iyisi yok ben söyleyeyim.
Bulunduğunuz şehirde doğru dürüst motosiklet sürüş eğitimi veren bir yer varsa orada onların motorları ile başlayın, sonra ktm'yi satın alıp almamanız gerektiğine oradaki hoca ile karar verirsiniz, duke 125 epey ufak tefek bir araç olarak hatırlıyorum, sizin boy pos nasıl? Belki kursta farklı tarz motorlar olur, onlara sevdalanırsınız zırt pırt motoru bırakıyorsanız belki daha çok eğitim almanız da gerekebilir, trafikte motoru bırakmak düşmek oluyor, sonra arkadan gelen araçlar, kenardaki katil bariyerler, bu işin şakası yok ...
Cukka sağlam mı? Yatırınca üzülmeyeceksen, beğenmezsen satıp yenisini hemen almaya gücün varsa neden olmasın... al tabiki ...
125 cc ye o para verilirmi ?
Sağdan soldan duyanlardan değilde KTM'ye binenlere sorman daha iyi. Eski bir duke 200 kullanıcısı olarak evet başlanır diyorum.
Segmentinin donanım olarak en iyisi. BENCE kalite olarakta en iyisi. Parçası biraz pahalı evet ama öyle aman aman değil. Alırsın yan sanayi bir koruma takozu takılırsın. ABS bile alman için bir sebep. Şu acemiyken illaki düşeceksin laflarınada katılmıyorum. 3. motorum, 15k geçtim ve hiç düşmedim. Limitleri zorlandığımda çok oldu. Kendini düşmeye şartlandirdiysan bilemem tabi.
Özet olarak evet alınır. Yeterki bulunduğun il de adam gibi bir servisi olsun.
Yine ABS mevzusu.. hep otomatik araba kullanıp vitesli araca geçen birisini düşün. O ne yasayacaksa sende onu yasayacaksın. Önce abs'siz al fren tepkimelerini öğren sonra abs'li alıp tecrube + abs ile düşmesi zor birisi olabilirsin
bilmediğimden soruyorum mesela bazı motorların abs devre dışı bırakılabiliyor duke 125 için geçerli değilmi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)