Eve Motosiklet Çıkarma Hk.
Reklamlar
-
Arkadaşlar kanuni tiger 250 model motorumu 4.kata çıkarmak istiyorum(aptalca olduğunu düşünenlerinize saygı duyuyorum).amacım motoru evin boş odasına çekip projelerimi rahatlıkla yapmak.motoru tamamen parçalayıp topladıktan sonra sokaklara indiricem..asıl sorum şu;çıkılacak tam 4 kat var ve benim aklıma hiçbirşey gelmiyor..eve çıkarmadan önce motorun bazı parçalarını sökebileceğim bir yer var.motoru hafifletmek adına sökebildiğim parçalarını söküp çıkarmyı düşünüyorum fakat nasıl çıkarıcam yardımınıza ihtiyacım var..biraz beyin fırtınası yapalım..
4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali
Reklamlar
-
Jant lastiği sök, deponu boşalt yeterli..
-
Bazı evden eve nakliye firmalarının asansörlü araçları var. Ön cephende balkonun varsa faydalanabilirsin bundan.
Veya dediğin gibi parçala tekerlekler, gidon koltuklar. İskeletle bloğu iki kişi dinlene dinlene çıkartırsınız kolaylıkla.
-
en az iki kisi olacak, ideali üc kisi. biri gidondan tutuyor, biri arkadan itiyor, biri ön tekerden kaldirip yukari cekiyor..
yukari cikarmadan önce:
- motoru iyice bir yika ve akabinde kurula (basincli hava ile mesela)
- benzin deposunu bosalt
- koyacagin yere altina sivi gecirmeyecek hali gibi birsey hazirla
-
Mstrr398 adlı üyeden alıntı
Jant lastiği sök, deponu boşalt yeterli..
motorun toplam ağırlığı 186 kg.jant-lastik ikilisini söküp ddepo boşaltırsam kaldırarak götürmek zor olmaz mı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------
Süleymantnz adlı üyeden alıntı
Bazı evden eve nakliye firmalarının asansörlü araçları var. Ön cephende balkonun varsa faydalanabilirsin bundan.
Veya dediğin gibi parçala tekerlekler, gidon koltuklar. İskeletle bloğu iki kişi dinlene dinlene çıkartırsınız kolaylıkla.
aslında parçalamadan çıkarmak ya da belli başlı bazı parçaları çıkarmak ilk tercihim.çünkü parçalayabileceğim yer pek sağlıklı değil..fakat şu söylediğiniz asansör işini araştırmalıyım eğer böyle birşey varsa kullanılabilir..
-
ByYlmzZz adlı üyeden alıntı
motorun toplam ağırlığı 186 kg.jant-lastik ikilisini söküp ddepo boşaltırsam kaldırarak götürmek zor olmaz mı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------
aslında parçalamadan çıkarmak ya da belli başlı bazı parçaları çıkarmak ilk tercihim.çünkü parçalayabileceğim yer pek sağlıklı değil..fakat şu söylediğiniz asansör işini araştırmalıyım eğer böyle birşey varsa kullanılabilir..
Atla deve değil ya. Hiç mi ev taşımadın.
-
forzaBJK adlı üyeden alıntı
en az iki kisi olacak, ideali üc kisi. biri gidondan tutuyor, biri arkadan itiyor, biri ön tekerden kaldirip yukari cekiyor..
yukari cikarmadan önce:
- motoru iyice bir yika ve akabinde kurula (basincli hava ile mesela)
- benzin deposunu bosalt
- koyacagin yere altina sivi gecirmeyecek hali gibi birsey hazirla
http://i.hizliresim.com/7XvzRL.jpg
186 kg'luk motor ve 2 kişi daha bulmam zor değil fakat canımız çıkar tabiri caiz ise
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------
Atla deve değil ya. Hiç mi ev taşımadın.
taşımaz olurmuyum tabi ki taşıdım ama gözüm korkuyor işte
-
Ben 78 kilo motoru 1 kat bile çıkaramamıştım. Motoru ilk aldığımda 3. kata eve çıkarıp bir süre seyretme planım vardı kaldı. 1 kere motoru komürlüğe koyduğumda bahçe çıkışı kazılmıştı. Bahçeden çıkamadım. Kömürlükten zemin kata 2 kişi anca çıkardık. 186 kilogramlık motoru parçalara ayırabilirsin veya vinç yardımı ile balkona çıkarabilirsin. Başka bir çözüm yok.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Ben 78 kilo motoru 1 kat bile çıkaramamıştım. Motoru ilk aldığımda 3. kata eve çıkarıp bir süre seyretme planım vardı kaldı. 1 kere motoru komürlüğe koyduğumda bahçe çıkışı kazılmıştı. Bahçeden çıkamadım. Kömürlükten zemin kata 2 kişi anca çıkardık. 186 kilogramlık motoru parçalara ayırabilirsin veya vinç yardımı ile balkona çıkarabilirsin. Başka bir çözüm yok.
görünen o ki ya parçalara ayrılacak şaseyi elimize alıp çıkıcaz ya da asansör yardımına başvurucaz..benim istediğim birazda kafa yorup motoru tek parça ve az efor ile yukarı çıkarmak inşAllah yapabilirim..
-
Son olarak tek bir çözüm daha. 2 tane türkmen bul otur seyret )
-
Son olarak tek bir çözüm daha. 2 tane türkmen bul otur seyret
)
hallederler mi diyosun
-
ByYlmzZz adlı üyeden alıntı
hallederler mi diyosun
Motorun üstündeyken seni bile taşır
-
150 küsür kilo benim motor ve 3'cü kata cikariyoruz, indirirken iki kisi yetiyor
-
jant ve lastikleri sök depo boş olsun . merdivenler genişse (umarım öyledir) ahşam bir levhaya monte et sonra merdivenden ittire ittire götür en azından ucundan kenarından tutabilirsiniz.
-
Hocam şimdi merdivenin aralığı olsun vs vs birkaç detayı yazarsanız burada herkes daha rahat yardımcı olabilir
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Hocam şimdi merdivenin aralığı olsun vs vs birkaç detayı yazarsanız burada herkes daha rahat yardımcı olabilir
1.katta ki merdiven başlama noktası bina girişine paralel ve direkt bir şşekilde 1.kata cıkılabilir fakat diğer katlara geçmek istediğimizde bizi her katta ilk 3 merdiven açılı bir şekilde sağa doğru manevralı merdiven karşılıyor ve son 3 merdiven kala yine açılı bir şekilde manevra yapıyor merdiven.ortalama her katta 12-13 merdiven basamağı var hocam..
-
Sığabilecekseniz denildiği gibi 1 veya 2 kişiyle çok rahat bir şekilde çıkarırsınız
-
ufukt adlı üyeden alıntı
jant ve lastikleri sök depo boş olsun . merdivenler genişse (umarım öyledir) ahşam bir levhaya monte et sonra merdivenden ittire ittire götür en azından ucundan kenarından tutabilirsiniz.
merdicen genişliği yeterince var.binada dar da olsa bir asansör mevcut bunu eklemeyi unuttum..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Sığabilecekseniz denildiği gibi 1 veya 2 kişiyle çok rahat bir şekilde çıkarırsınız
hocam birde eklemeyi unutmuştum toplamda 4 kişilik biraz dar olan(motorun bazı parçaları söküldükten sonra arka teker yere basacak şekilde dik koyulabiliecek genişlikte) bir asansör mevcut.acaba asansötle çıkarmam bir sorun yaratırmı? asansörün toplamda alabileceği max.ağırlığı hesaba katıp motoru hafifletebildiğim kadar hafifletebilirim.
-
asansör varsa çok kolay olur, ip ile bile çekebilirsin 3-5 kişiyle, ya da motorlu asansör yaptırıp çekebilirsin
-
velizrsln adlı üyeden alıntı
asansör varsa çok kolay olur, ip ile bile çekebilirsin 3-5 kişiyle, ya da motorlu asansör yaptırıp çekebilirsin
asansör var evet..ikamet ettiğim yerde aslında yeniyim ve motoru eve çıkarabilmem için bir insan topluluğu oluşturabileeğimi hiç sanmıyorum ama dediğiniz gibi asansör kullanıcam galiba
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)