Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Eve Motosiklet Çıkarma Hk.

REKLAM ALANI
    ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Alıntı ÖmersizOlmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başkanım! Yanlış yapıyorsun!
    Önemli olan süpermenin uçması değil, konmasıdır!
    Bu motur 8 kat bile çıkar. Nasıl incek geri o?
    vAllah'i hocam belli başlı parçalarını takmadan asansörle indiip montaj yapıcam fikrim bu
    4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Şöyle bir şey ayarlayın (daha dar olursa merdiven boşluğundan rahat döner) ki tutabileceğiniz alan genişlesin.

http://www.motoizm.com/wp-content/up...9_BnNSF-XL.jpg

Buzdolabı taşır gibi taşıyın.

Vinç ile taşımak için de daha emniyetli olacaktır.7

Yeni konu nasıl baslatiliyor acaba

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Ev giriş katta olunca arada bi çıkarıyorum eve.

fazil bunu beğendi.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iki motorunuz mu var.Yoksa biri eski biri yeni motorunuz mu.Birde fazer hakkında ne söyleyebilirsiniz alınır mı.Z750s ile arasında kalmıştım ama z750s'e daha fazla yatkınlığım oluştu.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iki motorunuz mu var.Yoksa biri eski biri yeni motorunuz mu.Birde fazer hakkında ne söyleyebilirsiniz alınır mı.Z750s ile arasında kalmıştım ama z750s'e daha fazla yatkınlığım oluştu.
    Şuan sadece fazer var, bu üçüncü fazerim, tavsiye ederim, satışı kolay, ama temizini bulmak zor, z 750 den piyasası çoktur.
    Temizini bulursanız kaçırmayın derim
    98 Beygir.....

ByYlmzZz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir Süre Yok
    Alıntı cagiran adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle bir şey ayarlayın (daha dar olursa merdiven boşluğundan rahat döner) ki tutabileceğiniz alan genişlesin.

http://www.motoizm.com/wp-content/up...9_BnNSF-XL.jpg

Buzdolabı taşır gibi taşıyın.

Vinç ile taşımak için de daha emniyetli olacaktır.7
    aslında görselde ki mantık gayet iyi..özellikle de motoun bazı parçalarını söküp üzerine koyarsam birkaç dinlenmeyle çıkarabilirim..bunu yapabilmek zor olmayacaktırr teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------

Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hevelesindim şimdi görselleri görünce
    4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çıkartabildin mi 4.kata

dictyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 250 R
    Cbr 250 cıkarıcam bende 1 aya inş . Arada bir ara gaz veririm odada 😂😂😂

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en az iki kisi olacak, ideali üc kisi. biri gidondan tutuyor, biri arkadan itiyor, biri ön tekerden kaldirip yukari cekiyor..

yukari cikarmadan önce:
    - motoru iyice bir yika ve akabinde kurula (basincli hava ile mesela)
    - benzin deposunu bosalt
    - koyacagin yere altina sivi gecirmeyecek hali gibi birsey hazirla

http://i.hizliresim.com/7XvzRL.jpg
    Adam sahaser yapmış

rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster

fazer bir efsanedir. Asla z 750 ile kıyaslanamaz zaten z 750 çıplak naked bir motor. Fazer ister uzun yol ister şehir içi hele bide 98 beygirlik alırsanız artçılı daya 200 git saatlerce.
    Bilalancer bunu beğendi.

Farketmeden kurkcu dükkanı misali yazdığım basliga geldim yine..

Motosikleti çıkarıp indirmeyecegim, kışın z250yi yatırmayı düşünüyorum marta kadar, oburuyle kişı geçireceğim.Evdeki atıl oda otopark ya da depodan daha güvenli olacaktır benim icin.Asansöre zaten sığmıyor, aslinda nakliye firmasi aklima yatti parasinda degilim fakat bina ve oturdugum kat engel olucaktir, ayrıca odaya nasıl alınacakti mobilya değil ya;)

Bu yuzden aklimda inşaat kalıbı gibi merdiven boyutunda bir tahta ile üst katlara çıkarma fikri var bir kisinin yardimiyla. Sizce uygulanabilir mi, öneriniz var mi ya da çıkaran oldu mu üst katlara motorunu..

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    1- Hocam matematik özürlüyüm, ama basit matematikle, makara sistemi kullanabilirsin. Senin evin üst katındaki evin balkonunu (tabi burada üst komşunun izni lazım) makara bağlamak için kullanabilirsin. Eskiden kocaman bir besi çiftliğimiz vardı, kocaman makinelerin yerini makara sistemi ve kas gücü ile değiştirirlerdi. İstersen (ve tabi bina vb. uygunsa) bu makara işini bir araştır derim.
    2- Yukarda da bahsedilen, nakliyecilerin evlere eşya çıkartmak için kullandıkları eğimli yük asansörü tarzı birşey var, ücreti mukabilinde kullanabilirsin.
    3- Depo, lastikler, akü, ön takım vb. ekstra ağırlık ihtiva eden temel bileşenleri söktüğünde çok zorlamayacaktır 3-4 kişi çıkartırken.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

Alıntı kefkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Farketmeden kurkcu dükkanı misali yazdığım basliga geldim yine..

Motosikleti çıkarıp indirmeyecegim, kışın z250yi yatırmayı düşünüyorum marta kadar, oburuyle kişı geçireceğim.Evdeki atıl oda otopark ya da depodan daha güvenli olacaktır benim icin.Asansöre zaten sığmıyor, aslinda nakliye firmasi aklima yatti parasinda degilim fakat bina ve oturdugum kat engel olucaktir, ayrıca odaya nasıl alınacakti mobilya değil ya;)

Bu yuzden aklimda inşaat kalıbı gibi merdiven boyutunda bir tahta ile üst katlara çıkarma fikri var bir kisinin yardimiyla. Sizce uygulanabilir mi, öneriniz var mi ya da çıkaran oldu mu üst katlara motorunu..
    Bu dediğinizi motor çalışırken kullanmıştım, güzel yanlıyor ama destek kuvvet (motor ağırlığına göre) olursa kas gücü ile çıkacaktır.

Motor kısmını ayır şasiden,ön maşayı tamamen sök, salıncakla birlikte arka lastiği de sök, depoyu bağlantı yerinden çıkar. Parça parça taşı eve sonra da birleştir. Bitti gitti hayırlı olsun. Eliniz böyle şeylere yatkın değilse proje işine falan da girmeyin zaten.

kendimizi eve hapis etmemiz yetmiyo mu

asansör varsa ön kaldırıp sokarsınız 2 arkadaş çağır

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    merdivenler nasil? cok mu dar?
    3'cü kata cikardik biz merdivenleri kullanarak..

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Evi giriş kata taşı 😁

Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merdivenler nasil? cok mu dar?
    3'cü kata cikardik biz merdivenleri kullanarak..
    Merdivenler çok dar değil, benim 6.kata çıkarmam gerekiyor. Merdivenlere motosikletin altı sürtecek diye korkum var ne dersiniz yuksek motor da degil.Cmt gunu yukarıda yazdığım gibi tahta alıp rampadan cikarir gibi denemeyi düşünüyorum. Altı sürtmeşe bile çok zor olacak.Brandası olduğu halde bugünkü soğuk ve sulu kar sebebiyle haftasonu otoparka bırakmadım diye canım sıkıldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------

Alıntı Birkan07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evi giriş kata taşı ��
    Onceden, 'ev alırsam giriş katında alıcam kesin' derdim, Fakat yaptık bi hata, şu saatten sonra o da zor
    forzaBJK bunu beğendi.

Bilalancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2011 de yaptığım iştir. Asansörü olmayan 4.kattaki daireye TVS Apache RTR150 çıkartmıştık. Ey gidi günler... Lastikleri sökmeyi tavsiye etmem. Lastikle kolay oluyor. En az 3 kişi lazım. Bir şekilde çıkıyor ama en büyük problem bence evin içinde başlıyor çünkü inanılmaz lastik benzin ve plastik kokusu oluyor evin içinde. Ben kokuya dayanamadığım için zaman sonra indirmiştim. Öyle bi enteresan olay yaşadık yani.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)