Şöyle bir şey ayarlayın (daha dar olursa merdiven boşluğundan rahat döner) ki tutabileceğiniz alan genişlesin.
http://www.motoizm.com/wp-content/up...9_BnNSF-XL.jpg
Buzdolabı taşır gibi taşıyın.
Vinç ile taşımak için de daha emniyetli olacaktır.7
Yeni konu nasıl baslatiliyor acaba
aslında görselde ki mantık gayet iyi..özellikle de motoun bazı parçalarını söküp üzerine koyarsam birkaç dinlenmeyle çıkarabilirim..bunu yapabilmek zor olmayacaktırr teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------
hevelesindim şimdi görselleri görünce
4 teker hastası,2 teker aşığı,tek teker hayali
Cbr 250 cıkarıcam bende 1 aya inş . Arada bir ara gaz veririm odada 😂😂😂
Farketmeden kurkcu dükkanı misali yazdığım basliga geldim yine..
Motosikleti çıkarıp indirmeyecegim, kışın z250yi yatırmayı düşünüyorum marta kadar, oburuyle kişı geçireceğim.Evdeki atıl oda otopark ya da depodan daha güvenli olacaktır benim icin.Asansöre zaten sığmıyor, aslinda nakliye firmasi aklima yatti parasinda degilim fakat bina ve oturdugum kat engel olucaktir, ayrıca odaya nasıl alınacakti mobilya değil ya;)
Bu yuzden aklimda inşaat kalıbı gibi merdiven boyutunda bir tahta ile üst katlara çıkarma fikri var bir kisinin yardimiyla. Sizce uygulanabilir mi, öneriniz var mi ya da çıkaran oldu mu üst katlara motorunu..
1- Hocam matematik özürlüyüm, ama basit matematikle, makara sistemi kullanabilirsin. Senin evin üst katındaki evin balkonunu (tabi burada üst komşunun izni lazım) makara bağlamak için kullanabilirsin. Eskiden kocaman bir besi çiftliğimiz vardı, kocaman makinelerin yerini makara sistemi ve kas gücü ile değiştirirlerdi. İstersen (ve tabi bina vb. uygunsa) bu makara işini bir araştır derim.
2- Yukarda da bahsedilen, nakliyecilerin evlere eşya çıkartmak için kullandıkları eğimli yük asansörü tarzı birşey var, ücreti mukabilinde kullanabilirsin.
3- Depo, lastikler, akü, ön takım vb. ekstra ağırlık ihtiva eden temel bileşenleri söktüğünde çok zorlamayacaktır 3-4 kişi çıkartırken.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
Bu dediğinizi motor çalışırken kullanmıştım, güzel yanlıyor ama destek kuvvet (motor ağırlığına göre) olursa kas gücü ile çıkacaktır.
Motor kısmını ayır şasiden,ön maşayı tamamen sök, salıncakla birlikte arka lastiği de sök, depoyu bağlantı yerinden çıkar. Parça parça taşı eve sonra da birleştir. Bitti gitti hayırlı olsun. Eliniz böyle şeylere yatkın değilse proje işine falan da girmeyin zaten.
kendimizi eve hapis etmemiz yetmiyo mu
asansör varsa ön kaldırıp sokarsınız 2 arkadaş çağır
merdivenler nasil? cok mu dar?
3'cü kata cikardik biz merdivenleri kullanarak..
Evi giriş kata taşı 😁
Merdivenler çok dar değil, benim 6.kata çıkarmam gerekiyor. Merdivenlere motosikletin altı sürtecek diye korkum var ne dersiniz yuksek motor da degil.Cmt gunu yukarıda yazdığım gibi tahta alıp rampadan cikarir gibi denemeyi düşünüyorum. Altı sürtmeşe bile çok zor olacak.Brandası olduğu halde bugünkü soğuk ve sulu kar sebebiyle haftasonu otoparka bırakmadım diye canım sıkıldı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:00 ----------
Onceden, 'ev alırsam giriş katında alıcam kesin' derdim, Fakat yaptık bi hata, şu saatten sonra o da zor
2011 de yaptığım iştir. Asansörü olmayan 4.kattaki daireye TVS Apache RTR150 çıkartmıştık. Ey gidi günler... Lastikleri sökmeyi tavsiye etmem. Lastikle kolay oluyor. En az 3 kişi lazım. Bir şekilde çıkıyor ama en büyük problem bence evin içinde başlıyor çünkü inanılmaz lastik benzin ve plastik kokusu oluyor evin içinde. Ben kokuya dayanamadığım için zaman sonra indirmiştim. Öyle bi enteresan olay yaşadık yani.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)