Arkadaşlar 33 Plaka Bi Motor Alacam 1 Hafta içinde Alınca Plakayı Değiştirecem Ama Ben istanbulda Oturuyom Ama Ben Memleketim Rize 53ün Plakasını Almak istiyorum istanbuldan Nasıl 53 Plaka Alabilirim?
Arkadaşlar 33 Plaka Bi Motor Alacam 1 Hafta içinde Alınca Plakayı Değiştirecem Ama Ben istanbulda Oturuyom Ama Ben Memleketim Rize 53ün Plakasını Almak istiyorum istanbuldan Nasıl 53 Plaka Alabilirim?
3-5 in lafını yapma kardeşim
İkamet adresinin bağlı bulunduğu ile ait plaka çıkarabilirsin.
İstanbul dan başka ile ait plaka çıkmaz .
ikametini rizeye taşı. satışı orada yap.yeni plaka talep et.
Anlamadım Şimdi ikametimi Rizeye Taşırsam istanbuldan 53 Plaka Alabilirmiyim?
yok satışıda orada yapacaksın.herşey sanki orada yaşıyor gibi olmalı
Satışı orda yapmana gerek yok. İkematgahin rize de olsun. Satisini yaparken plaka degisikligi yapacagini soyle, rizeye git evraklarini ver plakani al. Motoru goturmene gerek yok, hayirlisi olsun
rize den motor al plakayı değiştirme.
e-devlet üzerinden adres değişikliği yapacaksın. sigorta fiyatını az olduğu illerde tanıdığın varsa görüş. ikametini o adrese göre değiştir. sonra araç alırken plaka değişikliği yapacağım de notere(zaten soruyorlar). sonrada adresini tekrar eski haline getirmeyi unutma çünkü devlet öğrenirse 960 lira cezası var.
mesela bana tekirdağ yakın. oralardan bir arkadaşımın adresiyle halledebilirim. gerçi 2 senem kırklarelide geçti. orasıda olabilir.
Peki Böyle Birşey Olabilirmi Rizede Dayım Yaşıyor Evrakları Ona Göndersem O Yapabilirmi?
Öyle bir sistem yok arkadaşım, nüfustan ikameti değiştirirsin, e devlet ten ancak güncelleme yaparsın, o da eskisi değil yeni nüfusta yaptırdığın gözükür.
Satışı dayının üstüne yap, sonra ondan da senin adına satış yapılır, fakat bu ekstradan satış işlemleri+note 200 TL demek.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)