Abiler simdi benim motor kasko hakkında hiç bilgim yok pahalı motor aldık diyelim 2.el
Sonra kasko yaptırdık sonra 1 gün sonra motor calindi kasko direk veriyomu
parasını? bide kaskoya aylık mı verilir yoksa yillik mi?
Abiler simdi benim motor kasko hakkında hiç bilgim yok pahalı motor aldık diyelim 2.el
Sonra kasko yaptırdık sonra 1 gün sonra motor calindi kasko direk veriyomu
parasını? bide kaskoya aylık mı verilir yoksa yillik mi?
Benim bildiğim kasko senelik yapılır(Sigorta gibi). Bunda net bi bilgim yok ama sen kasko yaptırdıktan 1 saat sonra dahi çalınsa kaskonun karşılaması gerekir mantıken. Sonuçta motor kaskolu.
Ha motor çalınmıştır, sen kurnazlık yapıp çalınmış motora para alabilmek için kasko yaptırırsan o başka tabi.
HONDA
#BZ3082
Cevap için teşekkür ederim mesela 2.el 50 bin tllik motor aldim diyelim yılda kaç para veririm kaskoya
850 tl çıktı benim motora. dinen yasak olmasa bir dakika düşünmem yaptırırdım.
Internette biraz araştırma yaptim motorun fiyatına yakın bisi oduyolarmis pahalı motorlarda dogru mu çok kötü ne anlamı var of
Hocam şöyle açıklayayım. Dinen mal olmayan bir şeyi alıp satmak caiz olmaz. Yani malın mütekavvim olması şarttır satılması için. Kasko ve sigorta (bu zorunlu olduğu için izin veriliyor) mal değildir. Mütekavvim demek somut demek. Somut birşey yok ortada yani satmak için.
Diğer yandan eğer bir sene içerisinde motora birşey olmazsa senin verdiğin para karşılıksız oluyor. Havaya gidiyor. Dersen ki motor çalınsa Allah korusun kaza yapsam kaskoya ödediğim paranın karşılığında hizmet alıyorum. O durumda da verdiğin diyelim ki 1000 lira kasko ücreti karşılığında belki de 30 bin tl para alıyosun çalınan motora mukabil. Veya Allah korusun kaza yapsan 3 bin tl'lik masrafı ödüyor şirket. Yani 1000 lira karşılığında daha fazla para alıyosun ki bu da kıyasen kumardır.
Sebepler bunlar kardeşim. Din yasaklamışsa ben onu yapmaktan sakınırım Allah korusun iki tekerlek üstüne biniyoruz. Yapana yapmamasını öneririm ama yapıyorlarsa da bişey diyemem.
Ben teşekkür ederim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)