Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kasko hakkinda

REKLAM ALANI

Motosikleti
    4 yıl sonra
    Abiler simdi benim motor kasko hakkında hiç bilgim yok pahalı motor aldık diyelim 2.el
    Sonra kasko yaptırdık sonra 1 gün sonra motor calindi kasko direk veriyomu
    parasını? bide kaskoya aylık mı verilir yoksa yillik mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Benim bildiğim kasko senelik yapılır(Sigorta gibi). Bunda net bi bilgim yok ama sen kasko yaptırdıktan 1 saat sonra dahi çalınsa kaskonun karşılaması gerekir mantıken. Sonuçta motor kaskolu.

Ha motor çalınmıştır, sen kurnazlık yapıp çalınmış motora para alabilmek için kasko yaptırırsan o başka tabi.
    HONDA

#BZ3082

Motosikleti
    4 yıl sonra
    Cevap için teşekkür ederim mesela 2.el 50 bin tllik motor aldim diyelim yılda kaç para veririm kaskoya

Motosikleti
    Pulsar 150NS>CBR125R>PULSAR RS200>CBF150>CB125F
    850 tl çıktı benim motora. dinen yasak olmasa bir dakika düşünmem yaptırırdım.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

Motosikleti
    RS200
    Alıntı Süleymantnz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    850 tl çıktı benim motora. dinen yasak olmasa bir dakika düşünmem yaptırırdım.
    Bilmediğimden soruyorum. Dinen ne gibi bi sakıncası var kaskonun?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------

Alıntı Kobra Ayhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevap için teşekkür ederim mesela 2.el 50 bin tllik motor aldim diyelim yılda kaç para veririm kaskoya
    O konuda bi bilgim yok.

Motosikleti
    4 yıl sonra
    Internette biraz araştırma yaptim motorun fiyatına yakın bisi oduyolarmis pahalı motorlarda dogru mu çok kötü ne anlamı var of

Motosikleti
    RS200
    Alıntı Kobra Ayhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Internette biraz araştırma yaptim motorun fiyatına yakın bisi oduyolarmis pahalı motorlarda dogru mu çok kötü ne anlamı var of
    Yahu kardeşim a1 ehliyet peşindesin, sigorta peşindesin, kasko peşindesin. Bırak bu işleri be kardeşim. Motosikleti alabiliyosan al. Alamıyosan da doğmamış çocuğa don biçme.
    HONDA

#BZ3082

Motosikleti
    Alıntı Stock Sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmediğimden soruyorum. Dinen ne gibi bi sakıncası var kaskonun?
    Hocam şöyle açıklayayım. Dinen mal olmayan bir şeyi alıp satmak caiz olmaz. Yani malın mütekavvim olması şarttır satılması için. Kasko ve sigorta (bu zorunlu olduğu için izin veriliyor) mal değildir. Mütekavvim demek somut demek. Somut birşey yok ortada yani satmak için.

Diğer yandan eğer bir sene içerisinde motora birşey olmazsa senin verdiğin para karşılıksız oluyor. Havaya gidiyor. Dersen ki motor çalınsa Allah korusun kaza yapsam kaskoya ödediğim paranın karşılığında hizmet alıyorum. O durumda da verdiğin diyelim ki 1000 lira kasko ücreti karşılığında belki de 30 bin tl para alıyosun çalınan motora mukabil. Veya Allah korusun kaza yapsan 3 bin tl'lik masrafı ödüyor şirket. Yani 1000 lira karşılığında daha fazla para alıyosun ki bu da kıyasen kumardır.

Sebepler bunlar kardeşim. Din yasaklamışsa ben onu yapmaktan sakınırım Allah korusun iki tekerlek üstüne biniyoruz. Yapana yapmamasını öneririm ama yapıyorlarsa da bişey diyemem.
    Stock Sever ve YERUÇAĞI bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS200
    Alıntı Süleymantnz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şöyle açıklayayım. Dinen mal olmayan bir şeyi alıp satmak caiz olmaz. Yani malın mütekavvim olması şarttır satılması için. Kasko ve sigorta (bu zorunlu olduğu için izin veriliyor) mal değildir. Mütekavvim demek somut demek. Somut birşey yok ortada yani satmak için.

Diğer yandan eğer bir sene içerisinde motora birşey olmazsa senin verdiğin para karşılıksız oluyor. Havaya gidiyor. Dersen ki motor çalınsa Allah korusun kaza yapsam kaskoya ödediğim paranın karşılığında hizmet alıyorum. O durumda da verdiğin diyelim ki 1000 lira kasko ücreti karşılığında belki de 30 bin tl para alıyosun çalınan motora mukabil. Veya Allah korusun kaza yapsan 3 bin tl'lik masrafı ödüyor şirket. Yani 1000 lira karşılığında daha fazla para alıyosun ki bu da kıyasen kumardır.

Sebepler bunlar kardeşim. Din yasaklamışsa ben onu yapmaktan sakınırım Allah korusun iki tekerlek üstüne biniyoruz. Yapana yapmamasını öneririm ama yapıyorlarsa da bişey diyemem.
    Açıklama için teşekkürler hocam. Aydınlanmış oldum.
    Süleymantnz bunu beğendi.
    HONDA

#BZ3082

Motosikleti
    Ben teşekkür ederim.
    Stock Sever bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)