Öyle mi? O zaman niye sıralı demişler ki? Belki de aynı anda pistonlar aynı şekilde hareket etmediğinden?
Sıralı, parçalı, v twin falan bilmem, ben beğendim.
Sıralı,paralel,v-twin'miş felan çok anlamam teknik kısmını ama motor ateş ediyor.
500cc cruiser,çok tatlı olur sürmesi...
Galiba silindirlerin sıralama yönü ile krank çıkışının yönü ile alakalı bir durum var veya şaseye oturtma yönü farklı olduğu için değişik isimleri var. Karıştı iyice..
Neyse okumak lazım.
Teknik detaya takıldık ama işin özü o, doğru. Cruiser mı? Cruiser. Güzel mi? Güzel. Ama Honda Türkiye neredeyse cruiser sektörünü bırakmışken bunların geleceğine ihtimal vermiyorum.
Google motosiklet motor çeşitleri yazdım, bir sonuç çıkardı, o da bu siteden. İngilizce yazdım, bir sürü sonuç çıkardı. Onlara bakıyorum şimdi.
Özet: Motorların peşisıra (yan yana veya arka arkaya farketmez) dizildiği motorlar sıralı motor.
Tekli motor zaten tekli.
İki tane olunca sıralı paralel deniyor (Pistonların hep hareketin aynı aşamasında olmasından kaynaklanıyor).
Üç tane olunca sıralı üçlü.
4 tane olunca sıralı 4lü.
6 tane olunca sıralı 6lı.
V'ler zaten V, boxer'lar zaten boxer vs.
Sıralı çift silindirin İngilizcesi:
* straight-twin
* straight-two
* inline-twin
* vertical-twin
* parallel-twin
https://en.wikipedia.org/wiki/Straight-twin_engine
hadi be honda, getir şunları sevindir bizi
Bu tartışan her şeyi eleştiren arkadaşlar neden bir motor üretmiyorlar. Bizde 4 4 lük bi motora binmiş oluruz hondanın getireceği şu kıytırık motorlara kalmayız. Mesela yani...
millet bu forumda 1 tane Honda Rebel kullanan yok mu benden başka ya?
her yere yazdım bir tane de buraya yazayım belki biri görür duyar beni :(
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)