başlangıç için bir ybr almak istiyorum.trafiğe çıkmadan plakasız bir şekilde sıfır alıp dağda bayırda kullanacağım.ileride trafiğe çıkarmak istiyorum.beni taşlı yollardan kurtarır mı?
başlangıç için bir ybr almak istiyorum.trafiğe çıkmadan plakasız bir şekilde sıfır alıp dağda bayırda kullanacağım.ileride trafiğe çıkarmak istiyorum.beni taşlı yollardan kurtarır mı?
"plakasız bir şekilde"
böyle bir terçih yok sanırım. yinede jandarmaya danışmalı
plaka çıkarırken cezasını çıkarırlar
https://www.youtube.com/watch?v=tiHnu6Z4T2c
Ben girmiştim dişli lastikler takarak. Ama öyle amacın uçmalı kaçmalı cross yapmak ise falan o iş yaş. Amörtisörleri eline alırsın. Orman yangın yollarında, taşlı bozuk yollarda, nispeten düz ama yol olmayan yerlerde falan gayet oluyor. Tabi bu senin tecrübene bağlı ki anladığım kadarıyla yeni başlıyorsun. Arazide sürmek daha zor olacaktır. Hem senin için hem de motosikletin ömrü için. Bunları hesaba kat.
Dişli lastik ve büyük arka dişli ile girer hiç bir sıkıntı olmaz.
Maksat araziye girmekse Bajaj boxer ybrden çok daha uygun. Boxer ybr'nin yari fiyatında, sert amortisörlü, daha geniş devir aralığında tork veren bir motosiklet.
Derin bir çukura hızla girdiğini düşün. Amortisörün bir anda sonuna kadar kapanmasını ister miydin?
Ybr ile köy yollarına engebeli yollara girersiniz sıkıntı yaşamazsınız fakat yeni başlayacağım diyorsunuz. Ybr'ye o yollarda ve acemilikte yazık edersiniz. Ybr esasında asfalt/yol motoru, sürekli dağ bayır kullanımında 2. el kuba black cat yada mondial xtreme max veya muadili bir motor daha iyi olur benim kanaatimce.
ybr ve driftle araziye girdik maalesef driftin 2.viteste çıktığı yerleri ybr çıkamadı bile boğuldu sürekli arazi için zayıf
Kardeş denizde bile gider rahat ol Şaka bi yana tavsiye etmem amortisorleri eline alabilirsin
Mondial Xtreme max 150 güzel bir motosiklet. Kullanmadım ama, hakkıdaki bilgilerim hep olumlı yönde. uzun yol yapmıyor olsam ben alırdım bundan. Titreşimsiz, ekonomik bir motor. Köy yolları, engebeli yollar için ideal. Amortisörleri yüksek ve yumuşak olduğu için sorun yaşatmaz. Yeni başlayanlar 150cc ile başlayamıyor diye biliyorum, bundan alamazsanız başlangıç için; 2. el 3000TL civarı ybr alın derim.
Evet .
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------
Arazide iyi gitmesi için sert süspansiyonuyla beyin sarsıntısı yapıp ertesi gün baş ağrısı, bel ağrısı yapması gerekmiyor. Arazide sert süspansiyon iyiyse neden bütün cross'ların ön amortisöründe en az 20 cm esneme payı var ?
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
bu arkadaşımız aynı zamanda forumumuza üyedir http://www.motosiklet.net/forum/memb...dim-98945.html
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)