Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosikletimizin Gerekli Bakımlarını Kendimiz Yapsak, Servis Yerine

REKLAM ALANI

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    hiçbir servis ve hiçbir usta senin motoruna özendiğin gibi özenmez,amaç işi en kısa yoldan biran önce yapıp para alıp sonraki işe geçmektir ve daha çok para kazanmaktır,bu böyle

benim konulara yazdıklarıma göz atarsanız yamaha servisiyle yaşadıklarımı görürsünüz ki bu yamaha servisi,,özel servisleri siz düşünün,,tamam işini iyi yapan olabilir ama 1000 tanede 2-3 kişiyi geçmez emin olun ki onunda amacı biran önce bitirip para almak ama yaptığı işin hakkını veriyor olması

tavsiyem yapabildiğiniz kadar kendi işinizi kendiniz yapmanızdır,eliniz biraz anahtar tutsa yeter,hiç korkmayın yaparsınız,zaten motorunuza yapmak istediğiniz şeyi yotubeden aratın tonla videoları var ayrıntılarıyla gösteriyorlar,yanlız biraz takım taklavatınızın olması gerekir gerisi kolay

benim mesleğim araba tamirciliği,motorumun her şeyini kendim kolaylıkla yapabilirim ama garantiden çıkmasın diye servise mecburen getiriyordum,en son getirdiğimde 2-3 adet cıvatayı yalama edip takmadan ve varyatör aksamının oralara bez bile sürmeden bana teslim ettikten ve ben açıp yapılan işçiliği gördükten sonra artık servise sadece parça almak için gidiyorum okadar

benim hiç bir işten anlamayan başka bir ilde bir arkadaşım var,arabasının fren balatalarını değiştirecek usta arıyordu bana telefon etti,ona korkma kendin yapabilirsin kendine güven youtubeden videoları izle bakarak yap,takılırsan bana sor dedim,valla biraz takım alıp kendi yaptığı gibi geçenlerde kendini geliştirmiş triger kayışı set değiştirmiş,peşine arabanın ön takımını söküp elden geçirmiş ki bu bir araba,, motosiklet çok daha kolay ve basittir ,,,bana teşekkür etti ona yol gösterdiğim ve kendine güvenmesini sağladığım için
    fazil, ZümeR ve MeliksahMELO bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Benim merak ettiğim, kendi bakımlarını yapıp yağı değiştiren arkadaşlar eski yağları ne yapıyorlar ? Geçen birine sordum çöpe attım gitti dedi. Eski yağların çevreye ne kadar zararlı olduklarını söylememe gerek yok sanırım.
    Yag degisimi yapan benzincilere veriyorum.

Motosikleti
    eski kullanılmış yağlar revizyondan geçirilip,yani süzülüp temizlenip tekrar kullanıma sunuluyor,ucuz açık yağlar ve makine sanayii yağı olarak kullanılıyor,bazı uyanıklar sahte ambalaj yapıp yeni olarak satıyorlar bilginiz olsun,,yağ alırken uyduruk yerlerden almayın,bilinen büyük yerlerden ve bayilerinden alın

mesela carrefour bauhaus tekzen vs. gibi yerlerde kesinlikle sahte olmaz bilginiz olsun

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .........hiçbir servis ve hiçbir usta senin motoruna özendiğin gibi özenmez...........benim mesleğim araba tamirciliği.......

ahaha bu nasıl açıklama hocam kendinizi de kotulemissiniz burda

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı byyacut adlı üyeden alıntı
    Yani işini bilen yaptığı zaman daha iyi olurda benim istediğimde o zaten yapabildiklerimi kendim yapamadıklarımı ve büyük işleride bilir kişi ustalara yaptırmak, servis yerine çünkü servisleri sevmiyorum doğru düzgünü yok kimisi ağzında sigarayla parça söker kimisi söktüğü parçayı kaybeder :(
    ben de servise götürmüyorum rutin bakımlarının çoğunu kendim yapıyorum fakat 6 ayda bir sanayide ustam var ona götürüyorum

byyacut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL
    Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hiçbir servis ve hiçbir usta senin motoruna özendiğin gibi özenmez,amaç işi en kısa yoldan biran önce yapıp para alıp sonraki işe geçmektir ve daha çok para kazanmaktır,bu böyle

benim konulara yazdıklarıma göz atarsanız yamaha servisiyle yaşadıklarımı görürsünüz ki bu yamaha servisi,,özel servisleri siz düşünün,,tamam işini iyi yapan olabilir ama 1000 tanede 2-3 kişiyi geçmez emin olun ki onunda amacı biran önce bitirip para almak ama yaptığı işin hakkını veriyor olması

tavsiyem yapabildiğiniz kadar kendi işinizi kendiniz yapmanızdır,eliniz biraz anahtar tutsa yeter,hiç korkmayın yaparsınız,zaten motorunuza yapmak istediğiniz şeyi yotubeden aratın tonla videoları var ayrıntılarıyla gösteriyorlar,yanlız biraz takım taklavatınızın olması gerekir gerisi kolay

benim mesleğim araba tamirciliği,motorumun her şeyini kendim kolaylıkla yapabilirim ama garantiden çıkmasın diye servise mecburen getiriyordum,en son getirdiğimde 2-3 adet cıvatayı yalama edip takmadan ve varyatör aksamının oralara bez bile sürmeden bana teslim ettikten ve ben açıp yapılan işçiliği gördükten sonra artık servise sadece parça almak için gidiyorum okadar

benim hiç bir işten anlamayan başka bir ilde bir arkadaşım var,arabasının fren balatalarını değiştirecek usta arıyordu bana telefon etti,ona korkma kendin yapabilirsin kendine güven youtubeden videoları izle bakarak yap,takılırsan bana sor dedim,valla biraz takım alıp kendi yaptığı gibi geçenlerde kendini geliştirmiş triger kayışı set değiştirmiş,peşine arabanın ön takımını söküp elden geçirmiş ki bu bir araba,, motosiklet çok daha kolay ve basittir ,,,bana teşekkür etti ona yol gösterdiğim ve kendine güvenmesini sağladığım için
    Elim anahtar tutuyor hiç sıkıntı yaşamam o konuda korkum olmaz yani klasik tamir kafası var bende cumartesi akşamı toplanırız garaja arkadaşlarla bi semaver yaparız sorun neyse çözeriz ama bilmek istediklerimiz hangi kmde hangi bakımlar neleri neyi yapmalıyız yani bunları bilmek istiyorum mesela şuanda 400kmde 500. bakımında neler neler yapacağım yağ değişecek başka bir şey varmıdır

reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    garantiden çıkmasın diye periyodik bakımlar haricinde servisin önünden bile geçmiyorum (yağ,filtre,balata,lastik,vs hepsini kendim yapıyorum)

Fistik gibi olur, parasindan ziyade daha kaliteli olur :/\

Motosikleti
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ahaha bu nasıl açıklama hocam kendinizi de kotulemissiniz burda
    evet doğrudur,bu işin içinde yetiştiğim için gerçekleri söyledim,amaç işi biran önce bitirip parayı almak,,ama kendi özel aracımızı çok daha farklı özenerek yapardık

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------

Alıntı byyacut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elim anahtar tutuyor hiç sıkıntı yaşamam o konuda korkum olmaz yani klasik tamir kafası var bende cumartesi akşamı toplanırız garaja arkadaşlarla bi semaver yaparız sorun neyse çözeriz ama bilmek istediklerimiz hangi kmde hangi bakımlar neleri neyi yapmalıyız yani bunları bilmek istiyorum mesela şuanda 400kmde 500. bakımında neler neler yapacağım yağ değişecek başka bir şey varmıdır
    kitapçıkta hangi km lerde ne yapmanız yazar,ordan bakarak öğrenebilirsiniz,,olmadı netten aratın tonla bulursunuz hangi bakımlarda neler yapıldıgını

MeliksahMELO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Hyosung GT250 Comet (Naked)
    Peki kendi tamirimizi bakımımızı kendimiz yapacaksak (Ben kesinlikle herşeyi kendim yapmak istiyorum.), nasıl bir alet, takım almalıyız?
    Mesela lokma takımı filan nasıl olmalı, tipi markası filan ne olmalı? Hangileri kaliteli, hangileri işe yaramaz, hangileri kullanışlı olur? Bu konuda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar.
    Bilenler cevap yazsın lütfen...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)