Motorcuların işe yarayan/yaramayan efsane çözümleri
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Özellikle seleden dolayı popo ağrısı için en etkili çözüm, pantolonun altına pedli bisiklet taytı giymek.50 60 tl'ye alınabilen bu taytlar, kışın hem alt takımları soğuktan koruyor, hem de mükemmel popo rahatlığı sağlıyor.Bütün çözümlerden daha iyi denenmiş onanmıştır.
-
shruikan adlı üyeden alıntı
pantolon üzerine yağmurluk giymek hakkaten esintiden kaynaklı üşümeyi keser mi?
hafta sonu motorumu almaya gitcem Ankara'ya, dönüşte soğuktan gebermeyeyim?
Rüzgardan kaynaklı üşümeyi keser ama ısıtmaz. İçinize içlik giyerseniz sorun olmaz.
Ama yağmurluk nefes almayan bir şeyse terletip hasta edebilir.
-
cxe adlı üyeden alıntı
Gaz koluna lastik sarmak suretiyle motosiklette cruse control keyfi yasamak.
Aman sakata gelmeyin
-
pea adlı üyeden alıntı
Öncelikle vizörü güzelce yıkıyorsun. Tercihen ılık su ve sabun(bitkisel/organik olsun. Kimyasallar zarar verebilir).
Vizörün iç kısmına biraz tıraş köpüğü sıkıp, her yerine iyice yayıyorsun. Birkaç dakika kurumasını bekliyorsun.
Havlu kağıt/mikrofiber bezle silip parlatıyorsun.
Youtube'da bol bol örneği var. Mesela:
https://www.youtube.com/watch?v=Z-mU3BAUcyM
Ancak vizör biraz bulanıklaşıyor. Çok nemli/yağmurlu havalarda içeride yoğuşma bile yapabilir. Tıraş köpüğünden oluşan tabaka, buharı yaymak yerine tutuyor. Bir yerden sonra damla damla akmaya başlayabilir. Bu yüzden sık sık uygulamak gerekiyor.
Buhar önleyici spreylerden(ucuzlarından) daha etkili. Denemesi bedava.
Bunu çok eskiden 74 model vosvos arabamın ön camına yapardım. Buğu önleyici spreyler işe yaramıyordu ama traş köpüğü sıkıp iyice silince kalan tabaka buğuyu önlüyordu. Sıvı sabun da işe yarıyor ama özellikle jel tipteki traş köpükleri daha kalıcı.
Banyoda traş olurken aynadaki buğuyu önlemek için de önce aynayı biraz kurulayıp traj köpüğü ile silince buğu kalmıyor. Buğu yapan her yerde işe yarayan bir çözüm bu.
-
ZümeR adlı üyeden alıntı
Evet evet diğer yöneticilerde sıraya girmiş bekliyorlardı.
Aman motosikleti teşvik edelim, vergileri düşürelim, mevcut mali yapıyı bozalım diye..
Komik beyinler..
Ahhahaha Vurdu gol oldu
-
ZümeR adlı üyeden alıntı
Evet evet diğer yöneticilerde sıraya girmiş bekliyorlardı.
Aman motosikleti teşvik edelim, vergileri düşürelim, mevcut mali yapıyı bozalım diye..
Komik beyinler..
Sizde biraz saldırgan bir tavır var farkettiniz mi? Kim ne derse hemen tersi bir şey söylüyorsunuz, söylerken de karşınızdakini küçümsüyorsunuz. Bence bu tavrınız hiç hoş değil. Şöyle bir mesajlarınıza göz atın ne demek istediğimi anlarsınız. Muhtemelen yaşınız benden büyüktür, saygıda kusur etmek istemem ama durum bu.
Umarım söylemek istediğimi net olarak anlatabilmişimdir. Selametle.
-
Erdost adlı üyeden alıntı
Özellikle seleden dolayı popo ağrısı için en etkili çözüm, pantolonun altına pedli bisiklet taytı giymek.50 60 tl'ye alınabilen bu taytlar, kışın hem alt takımları soğuktan koruyor, hem de mükemmel popo rahatlığı sağlıyor.Bütün çözümlerden daha iyi denenmiş onanmıştır.
Şu an üzerimde olan.... Tchibodan 19 Tl ye 3 adet aldım. Bağsura da birebir
-
http://urun.n11.com/tulum/tex-motosiklet-ruzgar-ve-su-gecirmez-tulum-koruma-P134394978
ben bunu aldım kullanıyorum, üstünede motor montunu giyince ne soğuk kalıyor ne rüzgar, mantolama yapmış gibi
-
anafartas adlı üyeden alıntı
http://urun.n11.com/tulum/tex-motosiklet-ruzgar-ve-su-gecirmez-tulum-koruma-P134394978
ben bunu aldım kullanıyorum, üstünede motor montunu giyince ne soğuk kalıyor ne rüzgar, mantolama yapmış gibi
Üstadım rüzgar ve soğukla harika ona sözüm yok, sadece paça kısmı yukarı sıyrılırsa ayak bileği üstü azcık üşüyen 5 samtimlik bir alan kalabiliyor. Onu da termal çorapla çözdüm sayılır. Ama sağanak yağmura denk geldin mi? Aman diyim aman aman aman, ürünün başlığında uzun uzun yazdım. Bir de iş-mont yağmurluk alıcam bi ara bunun üstüne. Artık normal günlük pantolonum, üzerine bu ürün üzerine yağmurluk nasıl yapıcam bilemiyorum ama keşke suyu da geçirmeseydi dadından yenmezdi
-
F54 adlı üyeden alıntı
Wd 40.
....
harbiden motosiklette her derde deva
HAYAT KIZGIN BOĞA BEN KIRMIZI PELERİN
: ::
-
depoyu çizmesin diye dizliğin iç kısımlarına siyah keçe/sünger yapıştırmak.
-
Yağmurda kullanmak için sele altında 1 top büyük boy çöp poşeti bulundurmak, yağmur yağdığında birer tane ayaklara giyip kemere sıkıştırmak, bir tane de kafa ve kolları delip montun üzerine giymek.
-
...garip... adlı üyeden alıntı
Üstadım rüzgar ve soğukla harika ona sözüm yok, sadece paça kısmı yukarı sıyrılırsa ayak bileği üstü azcık üşüyen 5 samtimlik bir alan kalabiliyor. Onu da termal çorapla çözdüm sayılır. Ama sağanak yağmura denk geldin mi? Aman diyim aman aman aman, ürünün başlığında uzun uzun yazdım. Bir de iş-mont yağmurluk alıcam bi ara bunun üstüne. Artık normal günlük pantolonum, üzerine bu ürün üzerine yağmurluk nasıl yapıcam bilemiyorum ama keşke suyu da geçirmeseydi dadından yenmezdi
Yağmur yağınca zaten herşeyi kenara bırakıp zevk almaya bakcan dostum
-
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Aman sakata gelmeyin
Uzun yolda kullaniyorum sadece, istediginiz anda gazi acip kapatabilme durumunuz var o bakimdan sorun yasanmiyor. Benim motor racing, gazi sabitledigimde elleride saliyorum, bu durum biraz tehlikeli ama uzun yolda baya rahatlatiyor
-
ansızın yagmura yakalanmak yada cok soguk havada motor sürmek
1 ayakkabılar strecfilm ile kaplanır ( yagmur ve su geçirmez )
2 pantolon aynı sekilde kaplanır ve konforlu bir seyehat yapılır.
( strec film tüm bakkal market benzinistasyonlarında mevcut )
-
Kırmızı ışıkta egzosda el ısıtmak vazgecilmezim, (enduro crosslarda elinizi arkaya uzatıp motordan inmeden ısıtmak ayrı bi paha bicilemez)
Ayakligin üzerinde motoru çevirip ileri geri yapmamak.(Hala bilmeyenler var)
Yokuş aşağı boşa at benzin tasarrufu yapar diyen tipler..Bu tiplere bi motorcu atasözü söylerim hep.
"Yokuş aşağı boşa attım vitesi, frenlerim tutmadı G*tten aldım nefesi"
Saygılar.
-
* Trafikte saygı görmek istiyorsanız, ekipmanlarınızı tam giyinin. Otomobil-Tır-Otobüs şoförleri sizi ne kadar bilinçli görürse, size duyduğu saygı okadar fazla oluyor. Kullandığım motosiklet barzo motoru gibi görünmesine rağmen bunun işe yaradığını gördüm. Hatta yanımdan geçerken selam veren sürücüler bile oldu.
* Yazın sıcak diye kask takmayan arkadaşlar en azından havaların soğukluğundan etkilenmemek için kask taksınlar. (İşe yarıyor)
* Yağmurluğunuz yoksa büyük boy çöp poşeti kullanabilirsiniz. Hem alta hem üste (Kısmen işe yarıyor)
-
Formation adlı üyeden alıntı
* Trafikte saygı görmek istiyorsanız, ekipmanlarınızı tam giyinin. Otomobil-Tır-Otobüs şoförleri sizi ne kadar bilinçli görürse, size duyduğu saygı okadar fazla oluyor. Kullandığım motosiklet barzo motoru gibi görünmesine rağmen bunun işe yaradığını gördüm. Hatta yanımdan geçerken selam veren sürücüler bile oldu.
başıma geldi. tam Kayseri'de şehir içinden geçtiğim esnada yanımda bi pick-up, içinde 2-3 kişi... kornalar el sallamalar, "selamün aleyküm" diye bağırmalar falan; "n'oluyo lan" dedim
-
Kayak pantalonu vazgeçilmezim yıllar önce alınmıştı, kullanılmıyordu. Artık işe yarıyor.
Bir de iç astarındaki çengeli botun üstüne tutturabiliyorum.
Böylece paçalarda açılma olmuyor.
Hatta dün ufak bir düşüş yaşadım, üstümdeki Dainesse montun kolu ne kadar hasarlandıysa bu pantalonun baldır kısmı da o kadar hasarlandı. Yırtılmadı. Kumaşı sağlam herhal
Mis..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)