Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motora dönüş

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce siteye girip epey yazı okumuştum ve üyeliğimi 10 dk önce yaptım. Yeniden motorsiklet kullanmak istiyorum ve sizlere danışmak istediğim bir husus var. 50 bin km den fazla tecrubem var 3 tane motorum oldu fakat bunların hepsi Scooterdı. 2 senedir de hiç motor üzerine çıkmadım. Vitesli motor almak istiyorum fakat, scooter kadar vitesli motor kullanmadığım için çok hakim değilim vitesli motorlara. En fazla 500 km yapmışımdır vitesli motor üzerinde, oda parça parça kim bilir kaç sene önce. Şimdi benim gidip satın alacağım motorsiklet kaç cc olmalı. 150 cc lik bir motorsiklet alma taraftarı değilim fakat bilinsizce hareket edip kendime zarar vermek istemiyorum. Örneğin bir tane MT7 alıp alışana kadar dikkatli kullanma ve bu süreci böyle atlatma şansım olabilir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Yani 150cc ve mt7 mi var sizin için? Uç noktalarda mı yaşıyorsunuz. Biri sütçü beygiri biri master of tork. Sizin bileceğiniz iş ama mt7 almak için gönül rahatlatma konusu gibi geldi bana.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    250 cc, piyasası olan, çabuk satabileceğiniz bir motosiklet (motoRsiklet değil) alıp kendinizi hazır hissedinceye kadar binin derim. Ardından satıp mt-07'nize kavuşabilirsiniz.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Akaaa..
    Sen bi inazuma al biraz bin vakit geçir..
    GB79 bunu beğendi.

Dostum yanlış yada eksik okumuşsun yazdığım metini. Benim için mt7 değil başka bir seçenek de olabilir elbette. Bunu sizlere danışma sebebim nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ile ilgili tecrubeli olan arkadaşlardan yardım istemem. Zaten scooter kadar hakim değilim vitesli motosiklete. Alacağım motor biraz hızlı olsun eski scooterımdan o yüzden 150 cc alma taraftarı değilim. Ama işin doğrusu 150 cc lik bir motosiklet ile tekarar motosiklet kullanmaya başlamaksa bana onu tavsiye edebilirsin dikkate alırım.

Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    scooter kullanma kolaylığı ve rahatlığına alışmışsınız,bence vitesli motor size zor gelecek,hele yağmurda çamurda scooter gibisi yok,takım elbise ile bile kullanabilirsiniz bunu biliyorsunuzdur ama viteslide böyle değil,en ufak çamur yağmurda scooter gibi önden sizi koruyacak grenaj yok üst baş batar sonra şehir içi vites ,debriyaj uğraşıp ayak freni ve dur kalkta sağ ayak frende olacağı için sadece sol ayakla motoru dengede tutma ilede uğraşmaktan,trafiğe odaklanma sorunuda yaşayıp aldığına pişman olabilirsin,,bence gene scooter al ama maxi olsun 250-400 cc gibi

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    150 cc ler le uğraşma derim. yakıt parça vs gibi para problemlerin yoksa al bi mt-07 bin gez ufak ufak alışana kadar. Gaza gelmemeye dikkat et arkadaşında dediği gibi tork canavarı. yok benim işimi görür ekonomik olsun dersen 250 cc kategorisindede güzel vitesli motorlar var ..

Alıntı YERUÇAĞI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    scooter kullanma kolaylığı ve rahatlığına alışmışsınız,bence vitesli motor size zor gelecek,hele yağmurda çamurda scooter gibisi yok,takım elbise ile bile kullanabilirsiniz bunu biliyorsunuzdur ama viteslide böyle değil,en ufak çamur yağmurda scooter gibi önden sizi koruyacak grenaj yok üst baş batar sonra şehir içi vites ,debriyaj uğraşıp ayak freni ve dur kalkta sağ ayak frende olacağı için sadece sol ayakla motoru dengede tutma ilede uğraşmaktan,trafiğe odaklanma sorunuda yaşayıp aldığına pişman olabilirsin,,bence gene scooter al ama maxi olsun 250-400 cc gibi

Üstad inan ki haklısın sadece eşya koyabilecek bir yer olmaması bile düşündürür adamı. Scooterın canını yiyeyim yıllarca bindim daha iş güç yokken öğrenci fakirliği ile her yere götürdü beni o çin malı motorlar . Bir tane siyah pcx im oldu aşıktım ona 22 bin km yaptım her yere gittim Büyük scooter da kullandım. Tmax İntegra falan güzel seçenekler var ama ben vitesli motor istiyorum. Yağmur çamurda zaten araba ile vın vın yaparım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Alıntı MoRFy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 cc ler le uğraşma derim. yakıt parça vs gibi para problemlerin yoksa al bi mt-07 bin gez ufak ufak alışana kadar. Gaza gelmemeye dikkat et arkadaşında dediği gibi tork canavarı. yok benim işimi görür ekonomik olsun dersen 250 cc kategorisindede güzel vitesli motorlar var ..
    Aynen bakıyorum şimdi güzel motorlar var 2 silindirli 250 cc lik bir motor daha mantıklı geliyor bana. 13 15 toslayınca bu senenin az kullanılmış motorları alınır gibi. Bir iki ders de eğitim alırsam tamamdır.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Şahsen hepsi iki teker gibi görünse de, scooterlar bana motosiklet gibi gorunmez.
    Tüm otomatikler için bu böyle. Motorlu koltuk gibi bir şey. Debriyaj yok, kontrol yok, kontrol hissi zayıf..
    Bisiklet bile daha çok kontrol hissi veriyor.
    Ozguvensizligi, tembelliği rahatlık ortusu altına saklamak basit ve kolay. İstanbul trafiğinde biraz daha elzem.
    Lakin, vites olayı kontrolden çok, devir ve hız kobtrolunu debriyaj vasıtası ile sağlamak konusunda tecrübe ister. Ki zaman içerisinde çabuk uyum sağlanır.
    Kanımca, güçlü bir motosikleti kullanmisliginiz varsa mt7 uygundur.

Ama her şey cc değil..
    Tecrübe, komple bütün olarak görülmelidir.
    Otokontrol, trafik okuma, yol bilgisi, denge vs..

Tekeriniz düz bassin..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    500km vitesli motor kullanmışsın, bence az değil. Çok dikkatli olacaksan, sonradan al sat ile uğraşmak istemiyorsan yüksek cc alman mantıklı gibi. Tekrardan hayırlı olsun bu arada

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Size duke 390 verelim derim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)