Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

100'lük Scooter için kask ve eldiven mont tavsiyesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Yamaha Cygnus L motorum var scooter olduğu için ilk başta sadece bayiiden aldığım kask var 60 liralık. Benim istediğim sağlam bir tam kask. Şimdiki kaskımın önünü indirdiğimde çeneye kadar kapatıyor. Aynı zamanda güzel bir görüntüsü olursa sevinirim. Şuanki kaskım motorun altına sığıyor... Fazla pahalı olmayan bir eldiven gerek birde ve 2 3 ay sonra alacağım korumalı mont gerekiyor şimdi bazıları scooter için bu kadar şeye gerek yok diyebilir ben yazın 130 KM lik bana göre uzun bir yol yapmayı planlıyorum ve motorumun max hızı 80 diyebilirim. Montta fazla pahalı olmazsa iyi olur öğrenciyim. Uzun yol dışında montu giymeme imkan yok okulda okul ceketi olmayan ceketleri bile alıyorlar daha ceketimi geri alamadım idareden.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alacağın kask mutlaka ama mutlaka fiberglas veya kompozit kabuklu olmalı.

Kesinlikle termoplastik kask alma. Bildiğin plastikten yapılıyor ve aldığı ilk darbede kırılıyor. (Kaza durumunda birden fazla kez darbe alabilirsin)

Senin kullandığın 60 liralık kask:
    https://www.youtube.com/watch?v=mdWvU9RF5ew

Piyasdaki en ucuz fiber kabuklu kask LS2 FF396. Fiyatı 300-400TL civarı. Astarının altında üretim tarihi yazar mutlaka 2016 üretimi olanlardan al.

Eli yüzü düzgün bir kask diyorsan Bell, AGV gibi iyi markaların uygun fiyatlı modelleri var. 400-500TL'den başlıyor.

Piyasada bulabileceğin en ucuz mont Prosev ve Prohel markalı olanlar. Bazılarında sırt koruması yok, bazılarında var. Sırt koruması olan modelleri tercih et, korumaları EN1621-1'e uygun olan modelleri tercih et:

örneğin: http://www.feyizoglu.com/7154-Kislik...ont_50005.html (daha iyisi, daha ucuzu daha pahalısı da mevcut, örnek olsun diye verdim)

Prosev ve Prohel'in eldivenleri çok iyi değil. Forumda "uygun fiyatlı kış eldiveni" diye aratırsan çok detaylı bilgilere ulaşırsın.

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    abi sen ne diyorsun ya ne 300 400 ü ben zaten yazdım fiyatı max 200 tl verebilirim diye 300 400 kaska verebilcek olsam cygnus a mı binerim öğreniciyim zaten lastikleri bile değiştiremedim. 250 TL yi geçmicek eldiven kask toplam önerin var mı peki?

önerilerin için yine de sağ ol.

Motosikleti
    Honda Activa S 125
    LS2 FF351 yeter de artar bile.
    YERUÇAĞI bunu beğendi.

astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350
    100 lük motor diye bir ayrım yok malesef,
    100cc veya 1200cc arada fark yok,
    Saatte 70-80km hızlara çıkabiliyorsanız alabileceğiniz en iyi kaskı
    almalısınız.
    espresso bunu beğendi.

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Dostum 100'lük scooter kullanıyorum diye ucuz kask alayım mantığı çok yanlış.

MT Revenge al. Sharp'tan 5 yıldız almış en uygun fiyatlı kasktır. 275 tl'ye bulabilirsin.
    Mont olarak Prohel, Prosev, Venom, Durt markalarını öneririm. Fiyatlarına göre iyidirler. 200 tl civarı olur bu montun fiyatı.
    Eldiven olarak da mont markalarının haricinde Scoyco marka iyidir f/p olarak. 60-70 tl'de eldiven.
    Ekipmanlar için 500-600 tl arası bir bütçe ayırman lazım.
    Özellikle kaskta gidip de 100-150 tl'lik plastik malzeme alma derim ben.

Motosikleti
    BAJAJ DİSCOVER 125/HONDA SPACY ALPHA, SYM HD 200İ
    en uygun fiyatlı ve 5 yıldızlı kask MT REVENGE

işini rahatça görecek kışlık mont (iç astarı çıkmaz)

http://urun.n11.com/mont/kislik-moto...B&gclsrc=aw.ds

yine aynı kalitede ve aynı marka kışlık uzun mont

http://urun.n11.com/mont/kislik-moto...B&gclsrc=aw.ds

yine aynı marka daha kaliteli ve 4 mevsim kullanılabilir, iç astarı çıkan model.
    yanında eldiven hediye olarak veriliyor, mont ve eldiven için yorumlar büyük çoğunlukla olumlu.

bunlara da gücüm yetmez dersen durt mont ve yine durt kask al.

şu kask mafsallı dizlik hediyeli;

http://www.durt.com.tr/FF863-TAM-YUZ...AH,PR-320.html

muhtemelen şu dizliği veriyor.

http://www.durt.com.tr/MAFSALLI-DIZ-KORUMA,PR-367.html

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı newhidalgo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi sen ne diyorsun ya ne 300 400 ü ben zaten yazdım fiyatı max 200 tl verebilirim diye 300 400 kaska verebilcek olsam cygnus a mı binerim öğreniciyim zaten lastikleri bile değiştiremedim. 250 TL yi geçmicek eldiven kask toplam önerin var mı peki?

önerilerin için yine de sağ ol.
    yukarıda verdiğim videoyu izleyip hala ne idüğü belirsiz kask alacak isen sen bilirsin.

Motor işi ucuz iş değildir. Eğer maddi durumun ekipman almaya elvermiyorsa motoru sat gitsin. Youtube'da "squid rider" yaz ne demek istediğimi anlarsın. Bu işin şakası yok.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Tamam iyi diyorsunuz da hadi sunu deyin bide etrafinizda scootere binipte 500liralik kask takan mont giyen kac kisi gordunuz ben ogrenciyim ucuz olsun die zaten bu motora biniyorum ben kaska verebilcegim maksimum 250TL eldiven de tas catlasa 30 verebilirim ogrenciyim ben.

Mete Han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kask-kredi kartına 9 taksitli fiyatı 185 TL, LS2 marka.

Mont-kredi kartına 9 taksitli fiyatı 289 TL, Prosev marka.

Eldiven için de bir şeyler göstermek isterdim ama istediğin fiyat aralığında bir şeye denk gelmedim.
    Burada yazdıklarım dediğim gibi taksitli fiyatları, eğer nakit alacak olursan muhtemelen daha da düşecektir.Önerdiğim kask da 4 yıldızlı bu arada.

Bu arada öğrenciyim diyor beyler
    Zirveye ulaştığında beni hatırla.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Tamam iyi diyorsunuz da hadi sunu deyin bide etrafinizda scootere binipte 500liralik kask takan mont giyen kac kisi gordunuz ben ogrenciyim ucuz olsun die zaten bu motora biniyorum ben kaska verebilcegim maksimum 250TL eldiven de tas catlasa 30 verebilirim ogrenciyim ben.
    Kimsenin size fazladan para harcatmak gibi bir derdi yok. Sizin sağlığınızı düşünüyorlar ve kafanızı koruyabilecek en ucuz kaskları öneriyorlar, daha ucuzu yok maalesef. Motorunuzu ucuz seçebilirsiniz, ama kafanız ucuz değildir.
    espresso bunu beğendi.
    May the Force be with McLaren Mercedes

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Polikarbonat kask larda korur , tabiki 100 tl lik ls2 almayın.400-500 arası nolan ın n64 serisi kasklar var. F/p olarak gayet kaliteli ve sağlam kasklar...

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Milletin ne giydigi neye bindiginin ne önemi var.. Hayatinda hic motor kazasi yapmadigin icin bisikletten dusmek gibi geliyor sanirim... Bu hayattaki en pis seylerden biridir motor kazasi.. 5 dk icinde hayatin degisir... Biz burda buraya üye olduysan bilincli bir kullanicisin diye elimizden geldigince yardimci olmaya calisyoruz.. Alirsin almazsan keyfin bilir..

Benim 750 tl lik kaskım vardı bir kaza yasadim sonrs anladim ki motorun markasi motorun hacmi fasa fisodan ibaret gittim 1500 tl lik kask aldim...
    Bu hayattaki endegerli seyin vücudun guzel kardesim..

Kendini zorla sigara iciyorsan birak yada kredi kartinla da olsa alabiliyorsan arkadaslarin önerdiklerinden al.. Ayrica sadece kasktan ibaret degil ekipman...
    Digerlerini de tamamlamaya calis...

Tekerine tas degmesin kazasiz belasiz kullan kardesim..

Motosikleti
    Forza 250
    100 lük skuter 70-80km/h hıza çıkmıyor mu ? Yani olay şu bindiğin motorun hacmi ile kafanın değeri arasında bir bağlantı yok ! Sym Fiddle a binip Arai kask takan adam da gördüm, Bmw Gs 1200 Adv ye binip Ls2 kask takanı da...
    Karar senin. Kafan ne kadar kıymetli ?

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Yanlis yere yazdim...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)