Hocam amma çok konu açıyorsun ha
Sorunun detaylı cevabı şurada:
https://en.wikipedia.org/wiki/Redline
Kırmızı adı üstünde tehlikeli bölge. Mümkün mertebe oralara gelmemekte faide mevcut.
Hocam amma çok konu açıyorsun ha
Sorunun detaylı cevabı şurada:
https://en.wikipedia.org/wiki/Redline
Kırmızı adı üstünde tehlikeli bölge. Mümkün mertebe oralara gelmemekte faide mevcut.
sanıyorum ki motor yanmasın diye var.
nette bazı lastik yakma videoları var, adam redline olmayan motorda gaza abandıkça abanıyo, sonrasında egzoz kısmından alevler çıkarak motor yanmaya başlıyor.
Vu tu tu tu tu icin var.
arkadaşın sorusunu çoğu kişi anlamamış ben anladığım kadarıyla cevaplayayım, devir kesici araçlara yeni gelen bir özellik, eskiden devir kesici yoktu kullanıcı isterse o kırmızı bölgeye çıkabiliyordu, artık devir kesiciler olduğu için çıkamıyoruz fakat ister istemez kırmızı bölgeye çıktığımız anlar oluyor örneğin yüksek devirde vites düşürdüğümüzde devir kesici falan hikaye oluyor kırmızı bölgeye girebiliyoruz.
yani anlatmak istediğim bazı durumlarda o bölgeyi hala kullanabiliyoruz.
hayret bişey, 5 dakika aralıksız red line giderken yağsız kalan motorun yağını nasıl değiştiriyorsun o hızda? anlayamadın, sorun yağda değil yağlama sisteminde.
mesele yağın bozulması değil, fizik kanunlarına göre red line durumunda motor parçalarının bazı yerlerinin artık yağlanamayacak derecede aşırı hızlı sürtünmesi falan işte.
sen istersen her binmeden önce yeni yağ koy bir şey farketmez. çünkü aşırı red line kullanımı motor mekaniğinin bir kısmını yağlamaya yetişemiyor olması sorun olabilir.
bozulmamış yada bozulmuş yağ demiyorum dikkat et, yağlama sistemininde bir sınırı var. hareket etmeyen parçaları tamamen yağlayamaz yada aşırı hızlı hareket eden parçaları yine tam yağlayamaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------
sen şimdi "red line" neden var sorusuna cevap vermedin. konuyu saptırdın, red line kullanmanın tehlikesini bilmeyen kullanıcıları dizginlemek için devir kesici icat edildi ama konu bu değil.
anlayış biçiminize hayranım.
asıl cevabı ben veriyorum açıklamasız.
soru: Red line neden var?
cevap: motorun ömrü uzun olması için kullanıcıya bilgi verme amacıyla vardır. motorun maksimum sağlıklı çalıştığı devirden sonrası "red line" olarak adlandırılır ve devir göstergesi "red line" üzerine geldiğinde motor hasar alma ihtimali var anlamına gelir ve bu yüzden motoru sürerken "red line" bölgesine gelmeden vites değiştirin diye "red line" konulmuştur.
Tahtamı bu çat diye kırılsın. Hayır kırılırsada kırılsın nedir. Ben redline girmedimmi zevk alamıyorum belki. Çok tiltim şu camianın bu kadar korumacı çekingen olmasına. Sürmeyin abi bu kadar inciğini boncunuğunu düşünecekseniz. Araba alın araba mis gibi airbag felan.
"Aea zararlı değil yağı çabuk bitirirsin sürekli yağ değiştirmen gerekir demişti"
arada birde motor değiştirmen gerekir. demeyi unutmuş
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)