Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yakıt Tüketimi Sorusu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Xcity 250
    Merhabalar,

Arkadaşlar iki farklı markanın motosikleti olduğunu farzedelim. (Örnek Yamaha ve Honda)

Ve motor hacimleri birbirinin aynısı. (Örnek ikisi de 125 lik veya ikisi de 150 lik gibi)

Hatta sürücü ve motor ağırlık toplamlarının da birbirinin aynısı olduklarını farzedelim.

(Örnek her iki motorun da sürücüleriyle birlikte ağırlığı 200 kg civarında olsun)

İki motor sürücüsü de aynı yolda aynı hızla gittikleri zaman (örnek 60 km), harcadıkları benzin aynı miktarda mı olur?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Gücü fazla olan düşük süratte daha az yakar..
    muzisyen73 bunu beğendi.

Aynı olur. Bu ne enteresan soru yaw
    muzisyen73 bunu beğendi.

nigdeli48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    hatta hıc gıtmesınler. durdugu yerde en cok hangısı yakar.
    muzisyen73 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Xcity 250
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gücü fazla olan düşük süratte daha az yakar..
    İkisi de 150 cc ise (örnek olarak) o zaman motor güçleri aynı olmuş olmuyor mu?

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    Aynı olmaz çünkü her motor kendine has bir verimlilikte çalışır. Öyle olsaydı her marka model arabanın mesela 1.4 motor işte bilmem kaç beygir ünitesi aynı miktarda yakardı. Yada mesela 250 cc klasmanında inazuma diğerlerine nazaran 0.5-1 lt fazla yakar diyorlar. Birbirinden absürt derece fazla yakmazlar ama illa fark olur.
    muzisyen73 ve Seko bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Xcity 250
    Alıntı wing41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı olur. Bu ne enteresan soru yaw
    Peki farklı fabrikanın üretimleri olunca, yakıtı etkileyen başka bir faktör olmuyor mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Arkadaşlar ben bu siteyi sevdim. Şu iki haftadır gece gündüz o kadar çok mesajları konuları ve yorumları okudum ki, gözler gitti, eğer gözlük takmaya başlarsam bu sebepten takacağım.

Motosiklet kullanan seven abilerin arkadaşların birbiriyle atışmalarını , tartışmalarını dahi, tebessümle okudum. Kimse kimseyi kırmıyor

Yarın bir gün (şu an ehliyet kursuna gidiyorum) motosiklet aldığımda sizleri çok rahatsız edebilirim

Selam ve saygılar

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu işten biraz anlayan adam bu soruya kesin cevap veremez, hiç anlamayanlar destanlar yazar.
    muzisyen73 bunu beğendi.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Fazer 600 98 beygir.
    Dl 650 67 beygir civarı birşey olması lazım.

Dl 650 , 50 cc daha fazla ama 30 küsür beygir daha az örneğin.

Yani aynı cc ler aynı güçte demek değildir. Hatta örnekteki gibi daha yüksek cc olmasına rağmen daha güçsüz olabilir.

Bu soruya net cevap verilmez. Çünkü yanlış anlama ama saçma bir soru. Okadar çok değişken varki...
    muzisyen73 bunu beğendi.

mazda diyoki: sürücü aracını ençok 6.vitesde kullandığı (kilometre yaptığı) için. şanzımanı 6.vitesde en yüksek verime sahip olucak şekilde tasarladım...
    kasklarda aynı mı. peki içindekiler.
    aynı parti üretim olsa bile farkeder
    muzisyen73 bunu beğendi.

Alıntı muzisyen73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki farklı fabrikanın üretimleri olunca, yakıtı etkileyen başka bir faktör olmuyor mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Arkadaşlar ben bu siteyi sevdim. Şu iki haftadır gece gündüz o kadar çok mesajları konuları ve yorumları okudum ki, gözler gitti, eğer gözlük takmaya başlarsam bu sebepten takacağım.

Motosiklet kullanan seven abilerin arkadaşların birbiriyle atışmalarını , tartışmalarını dahi, tebessümle okudum. Kimse kimseyi kırmıyor

Yarın bir gün (şu an ehliyet kursuna gidiyorum) motosiklet aldığımda sizleri çok rahatsız edebilirim

Selam ve saygılar
    Gücün yola aktarımındaki kayıplar, bloğun verimliliği ve aerodinamik geldi aklıma diğer bütün parametreler eşitse.
    muzisyen73 bunu beğendi.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Olmayabilir.Her marka kendi parçalarını ve sistemini geliştirip motoru piyasaya sürer.Ki motorların airodinamikleri de çok etki eder.Karenajların keskinliği etki eder.Yani olmayabilir.
    muzisyen73 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)