Bir KTM Duke 200 kullanıcısı olarak kısa bir biçimde KTM'den bahsetmek istiyorum.
Titreşim ; bir tek silindirli makine olarak , olması gerektiği kadar var diyebilirim.Uzun sürüşlerde etkileyebilir.Ancak şehir içi ve kısa seyahatlerde kesinlikle rahatsız eden bir yanı yok.Öte yandan , titreşimi minimize etmek adına , elcikleri , ayak padlerini , seleyi daha kaliteli parçalarla değiştirirsen çok faydalı olur.
Yakıt ; 2016 kasım ayı olarak 4,76 olan benzin ile hesap edersek , bir depo ile (sanırım 11,6 lt.) 250 ile 300km arası yol yapıyorum. (şehir içi , orta ve üst devirli) Kaç Lt. yaktıgını siz hesap edin dostlar.
Yedek parça ve işçilik ; Kesinlikle çok pahalı.Ben bir öğrenci olarak , cebimin bayağı yandıgını hissediyorum. Çok yatıp kalkarım motorda , sık sık masraf cıkarırım diyorsan şayet ; uzak dur. Sadece KTM'den değil. Kawasaki'den de uzak dur. Yoksa gerçekten epey para harcarsın.
Basit bir örnek vermek istiyorum.
Sol ayak braketinin(motorun ayakta durmasını sağlayan ayaklıgın sabıtlendıgı yer-alumınyum-) yuvası kırılmıstı. Haliyle motor durmuyordu ayaklıgın uzerınde. Değiştirmek için SPORMOTO'ya gittim. Çok kısa sürede hallettiler. Parça ve 6 adet somun değişti. Fiyatı tahmin etmek ister misiniz ?
270 TL'cık (!) .. 150 lira braket , 6 adet somun 60 TL'cik (!) ve 60 TL'cik işçilik.. Ne siz sorun , ne de ben söyliyim. Yine gerildim. Herneyse .
Şehir içi kullanım , aralardan rahatlıkla geçmek , öğrenmek ve keyif almak istiyorsan şehir içerisinde , gerçekten tercih edilebilir.
Ancak , ben uzun yol yapıcam abi , 500 git 500 gel yapıcam , kıçım uyuşmasın , belim ağrımasın diyorsan Kawasaki tercih et. Daha komforlu kesinlikle.
Daha detaylı sormak istersen özelden yazabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun.