Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

benzin - vergi - memleketim

REKLAM ALANI
    johnny_rook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hatırlıyorum, Kemal Derviş denen şahsiyet geldigi günlerde ilk demeçlerinde biri şu şekildeydi " benzinin 2 dolar olması gerekiyor, bu fiyatlara kadar çıkacak " işte öylede oldu, hatta olmadı daha yolu var, bu işin net bir açıklaması ver, alması gereken kişiden vergi alamayan devlet bunun yerine sosyal adaleti bir kenara bırakıp en fakirle en zenginden aynı miktarda vergiyi bu şekilde topluyor, yazık çok yazık,
    aşağıda bugünkü hürriyette Şührü Kızılotun yazısını gönderiyorum

Şükrü KIZILOT
    Benzinde bıçak kemiğe dayandı
    BİRKAÇ gündür, herkes 3 YTL’yi aşan benzin fiyatlarını konuşuyor. Ancak bu kez olay farklı.
    Kasım 2002’de 1 dolar olan benzin fiyatının, bugün 2 dolara ulaşması, dünyada akaryakıt fiyatları düşerken, Türkiye’de zam üstüne zam yapılması, tepkileri artırıyor. İstanbul ağırlıklı bazı eylemler de başladı.
    Türkiye’nin dünyada en pahalı benzinin satıldığı ve benzinden en çok verginin alındığı ülke olmasını, halk içine sindiremiyor. İnsanların suratı asık, üst üste gelen ve yılbaşından bu yana yüzde 18.3’ü bulan zamlara tepki çok fazla.
    Akaryakıttan alınan vergiler, diğer vergilerle kıyaslamalı olarak, tabloda gösterilmiştir.
    Tabloyu dikkatle incelediğimizde, şunları görüyoruz;
    - Türkiye’de toplanan vergilerin, yaklaşık 1/4’ü akaryakıttan alınıyor.
    - Beyanname veren 1 milyon 700 bin gelir vergisi mükellefi (mobilyacı, inşaatçı, konfeksiyoncu, lokantacı, kuyumcu, ayakkabıcı, gözlükçü, avukat, doktor, kira geliri olan, şirket ortağı vs.) ile 800 bin civarında basit usule tabi mükellef, toplam vergilerin yaklaşık yüzde 2’sini ödüyorlar.
    - Gelir ve kurumlar vergisi toplanamadıkça, dolaylı vergiler, örneğin akaryakıt vergileri artırılıyor.
    - Dolaylı vergilerde AB ortalaması yüzde 35, Türkiye’de ise yüzde 70.
    HALK OYNAMAYA BAŞLAYACAK
    Benzindeki dünya rekoru, yapılan zamlar ve halktaki kıpırdanma, aşağıdaki fıkrayı hatırlatıyor.
    "Padişahın biri, vergileri artırdığında, sadrazama;
    - Git bakalım, halkın arasında bir dolaş. Vergilere alışmışlar mı?
    dermiş. Sadrazam da, halkın arasında dolaştıktan sona padişaha durumu aktarırmış;
    - Padişahım, halkın suratı asık, canı da sıkılmış durumda ama işlerine devam ediyorlar...
    - Tamam, demek ki sorun yok. Alışırlar alışırlar...
    Bir süre sonra vergiler yine artırılmış. Sadrazam da şehri dolaşıp, padişaha izlenimlerini aktarmış;
    - Padişahım, suratları çok asık. Merhaba desen, yüzüne dik dik bakıyorlar. Her an kavga edecek gibiler. Galiba bu kez vergileri çok artırdık.
    - Yok yok. Merak etme sen. Alışırlar, alışırlar...
    Bir gün, vergiler yine artırılmış. Sadrazam halkın arasında dolaşıp geldiğinde, şaşkın vaziyetteymiş.
    - Padişahım hiç sormayın. Bu kez hiçbir şey anlamadım. Herkes çok neşeli, gülüyor hatta sokaklarda dans ediyorlar, oynuyorlar...
    "Aman" demiş padişah.
    - Eğer halk dansetmeye ve oynamaya başladıysa, durum çok kötü. Hiçbir şeyi umursamıyorlar demektir. Hemen vergileri indirelim. Yoksa perişan oluruz..."
    Fıkrada olduğu gibi, akaryakıta her zam yapılışında, insanların yüzü asılıyor. Zamlar devam ederse, halk oynamaya başlayacak. Haberiniz olsun...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    yoksa siz hala oynamıyor musunuz?

ya da siz hala "önder çıkaramıyoruz, önder. baksana bir önder çıksa bir organizasyon yapsa acaip protesto olur" diyenlerden misiniz?
    bense "önder" çıksa takip edecek var mı acaba diye düşünüyorum.
    takip ettikten sonra kendi elleriyle "önder"inin ipini çekmeyecek olan var mı acaba diye düşünüyorum.
    diye diye düşünüyorum ama nereye kadar.
    kendimi hindi gibi hissediyorum.
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

işte önder olmanın incelikleri burada yatıyor, önder yukarıda yazdıklarını göze alıp eyleme geçendir, arkasında kimse olmasada bildigi yolda yürüyendir, nasılsa birileri arkama takılır diye düşünendir, konumuz bu değildi ama adres doğru aslında.......

cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kusura bakmayin ama sizin dediginize onder degil hiyar agasi denir.
    Kopru ucretleri icin bir konu acildi burada 10 kisiyi gecmedi konusan. Arkasinda en ufak bir destek olmadigini bilen insan ben onderim diye cikmaz ortaya. Bilse ki bir sey yapsa ve halki cesaretlenip ona destek verecek cikar ortaya ama biliyor ki kimse kilini bile kiprdatmayacak ve bir avuc suda bogulacak.

cinedev, bildigim en güzel ve tek örneği vereyim o zaman , Atatürk işte o yüzden gerçek bir önderdi, yaptıklarına dönüp bakarsak eger arkasında o zamanlarda bu bağnaz millet yoktu, doğrudur önder olmak cümle içinde kullanmak kadar kolay değil, ama kullandıgın tabir de biraz ağır olmuş, en azından kendini önder sananlara karşı........

Hic Ataturku falan karistirmayalim lutfen bu konulara. Ataturk durduk yere cikip da ben saltanati devirecegim dusmani ulkeden atacagum hadi ben yola cikiyorum gelin arkamdan diye basarmadi bu isleri. O cok zeki cok akilli ne yapmak istedigini cok iyi bilen bir adamdi.
    Hemen her konuda Ataturk ornegi vermeyelim. Benzin zammini protesto etmek icin Ataturk olmak gerekmiyor.
    Benim bahsettigim gunumuzun gercekleri. Manevi duygulari bir yana birakip gercekleri gormemiz gerekir.

Valla bu konu haydi benzin zammını protesto edelim diye açılmadı, sadece bilgi vermek için açıldı, bahsettigin konu için protesto başlığı var zaten, bir arkadaş önder olmak ile ilgili bir yorum yaptı ben de kendi fikrimi yazdım,
    çıkıp benzer her konuda oldugu gibi bak işte hiç kimse bu işle ilgilenmiyor, sizden ne olurki gibi yorumlar yapıyorsun, birincisi Atatürkü hemen her konuda çok rahat bir şekide örnek veririm zira kendisi örnek aldıgım bir şahsiyettir, eğer daha iyi bir örnek yoksa da bence üstüne basa basa örnek olarak verilmeli kendisi bu ülkede, ikinciside illede önder olmaya yada aramaya gerek yok, demokratik toplumlarda bireyler duygu ve düşüncelerini sivil toplum örgütleri ile iletirler, öyle hadi toplanalım, asalım keselim şeklinde değil, bizim gibi yasakçı toplumlarda ise senin yaptıgın gibi arebesk edebiyatı yapılıyor devamlı, bak işte yine kimse gelmedi, biz zaten adam olmayız falan şeklinde, olmadı aramızdan bir kişi çıksın kendini boğaz köprüsünde yaksın o zaman, oldukça ses getirir bu eylem, birey olarak eger arkanda seni koruyacak bir oluşum yok ise devlete karşı yaptıgın en haklı çıkış dahi seni suçlu duruma düşürür, sivil toplum örgütleri işte bu yüzden önemlidir, burada mail üzerinden cengaverlik yapmaya o yüzden gerek yok, bu güne kadar herhangi bir konuda (devleti karşısına alacak şekilde) mail ortamından yola çıkarak kim nasıl bir eylem yapabilmiş ki ?, oturulur büyük ve geniş katılımlı bir sivil toplum örgütü kurulur ve ardından da üyeleri ile birlikte gerktigi anda gerektigi eylem yapılır, ama bu ülkede bu şimdilik hayal, çıkarsız sadece vatandaşı ve haklarını düşünen, provoke olmayan bir örgüt sadece hayal, bunun dışında yapılabilen tek şey ise sabahları korna çalmak işte

crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Alıntı johnny_rook adlı üyeden alıntı
    oturulur büyük ve geniş katılımlı bir sivil toplum örgütü kurulur ve ardından da üyeleri ile birlikte gerktigi anda gerektigi eylem yapılır, ama bu ülkede bu şimdilik hayal, çıkarsız sadece vatandaşı ve haklarını düşünen, provoke olmayan bir örgüt sadece hayal, bunun dışında yapılabilen tek şey ise sabahları korna çalmak işte
    bizim federasyonumuz var. hesapta. onlar da rant peşine düşmüş.
    sivil toplum örgütlerimizden hangisini bu konu ilgilendiriyor? bence hemen hepsini. peki bunu protesto etmek için hangisi harekete geçiyor? ben kendi adıma henüz bilmiyorum.
    nihat sırdar güzel bir protesto eylemi başlattı, sağolsun. ama bence eksik. o kornaya basılan araçlar kornaya bastıkları saatte yolda vs iseler zaten adamlar amacına ulaşmış demektir. eminim o korna onlara kuş cıvıltısı gibi geliyordur.
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

Arabesk formunda iyi korna çalmalar diliyorum o halde ben size....
    Anlaşıldı ki siz her söyleneni sanki kendinize bir saldırıymış gibi ele almaya devam edeceksiniz ve terbiyenizi yavaş yavaş bozacaksınız o yüzden fazla uzatmanın alemi yok.
    İyi günler tatlı rüyalar.

orveg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zealsun 200GY-A(Destina)
    Arkadaşlar bakın kendi aranızda bile kavga ediyorsunuz lütfenbugünlerde beraberliğimizi gösterip sesimizi yükselteceğiz ki bizi kaz sanan insanlara hadlerini bildireceğiz...

sahin23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fjs 400 silverwing
    bu ülkede yeraltı ulaşımı yeni yeni oturuyorsa, doğuda yolu olmayan köyler görmezden gelinip mevcut yollar duble yol yapılıyorsa, kışa her girildiğinde doğalgaza zam yapılıyorsa... benzinin fiyatı 3 de olur 5 de
    peki ne yapabiliriz? örneğin meclisin web sitesine girip makam araçlarına alınan benzinlerin faturalarını o makam aracını kullananın cebinden ödenmesine dair elektronik postalar yollayabiliriz...yoksa yönetici sınıf bu millete ne kadar büyük bir kötülük yaptığının farkına varamayacaktır diye düşünüyorum...

cinedev sevgili arkadaşım gerçekten bravo yani, yazdıgın yazının üstüne artık bir yorum yapmamam lazım ama merak ettim şahsına hakaret ettiğimi ve daha da ilginci bu hakaretin dozunu yavaş yavaş arttıracagımı nereden ve nasıl anladın ? bana yapmış oldugum değilde yapacagım bir eylem yüzünden kızıyorsun, sayende kendi yazımı defalarca okudugum acaba nerede hakaret etmişim diye ama ben bulamadım, sadece boşuna mail üzerinden cengaverlik yapmaya gerek yok demişimki bunu derken hepimizi kast ediyordum, istersen yaptıgın ilk yorumunun giriş cümlesini bir daha oku konuya nasıl girmişsin, sağlıcakla kal
    orveg, şunu söylemeye çalışıyorum, sesimizi ancak ve ancak bir sivil toplum örgütü vasıtası ile ve bir plan çerçevesinde çıkartabiliriz, bunun dışında yapılan her bireysel eylem (katılımcı sayısı ne olursa olsun) devlet tarafından bastırılmaya çalışılacaktır yada hak ettigi ilgiyi görmemesi için uğraşılacaktır.

masken37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben motosiklet satıcısıyım motosikletlere böyle vergi olmaz özel tüketim vargisi yüzde 8 den yüzde 22 ye çıktı çok güzel motor satılıyodu geneden satılıyo ama eskisi kadar değil bi şey daha özel tüketimden verisinden de katma değer vergisi alınıyo böyle şaçmalık olmaz

sahin23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fjs 400 silverwing
    yöneticiler vergi alması gereken adamlardan bunu tahsil edemeyince hangi sektörde canlılık görürse oraya göz dikiyor, halbuki karapara aklayanlar, kumarhane işletenler... gibi illegal yollarla vergi ödemeden krallar gibi yaşayan insanlar var,
    ey benim güzel ülkem bu da geçer

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler