Kardeşim (Yada yaşınız büyükse sayın abim) motosiklet sağ elcikte bulunan gaz kolunu ne kadar çevirirseniz o kadar giden yada gidecek bir makina.. Benim görüşüm bu ve mental olarak kendinizi hazır hissediyorsanız neden olmasın...
Ben hiç trafikte aralara girip aksiyon yapan yada yandaki lüks arabanın gazına gelip yarışmaya çalışan bir insan değilim.. Motosikletimi de daha fazla güvenlik biraz daha konfor ve biraz daha tork için değiştiriyorum..Mt-07 alsam bile öyle arka tekerliği kaydırıp , hız yapacak biri değilim.Sakin sakin takip mesafemi koruyup efendi gibi kullanacak biriyim.. 24 yaşındayım hızdan pek hoşlanmıyorum.Sadece gerektiği zamanlarda hızlı hızlanmasını yada ivmelenmesini istiyorum .. Gösteriş için işte "200 gördüm bu motorla" demek için de motosiklet alacak biri değilim.. Yoksa yirmi bin tlye daha gösterişli bir racing makina alıp daha yüksek hızlarda görebilirdim..
Duke200 de kullandım abi şöyle iyi hızlanıyor böyle gidiyor sanki 500cc lik motormuş gibi kopuyor denilen makinayı da uslu uslu 45000-5000 bin devir aralığında kullanırsan birkaç saate alışırsın...
Fazer600 de kullandım uslu uslu kullanıldığında 4000-5500 devir aralığında şöyle böyle makinalar değiller...
Ki duke 390 alırsam zaburetta arkadaşımızın da dediği gibi sürüş modları ile alışmamın çok da zor olacağını düşünmüyorum...
Yani motosikletin zevkli olduğu kadar tehlikeli olduğununda bilincinde ,markete dahi motosiklet pantalonunu giymeden gitmeyen , hayatı seven uzun yaşamak isteyen birisiyim. Bu sebeple Mt-07 de hakim olabileceğimi düşünüyorum..
Yirmili yaş grupları için MT7 şahsi fikrim sıkıntılı olacağıdır.
Denemek için binerseniz tork bağımlılık yapar.
Sen istediğin kadar akıllı ol, bu motor şımarık, hiperaktif çocuk gibi ne yapacağı belli olmaz.
Alırsan şimdiden hayırlı olsun.
Sıradan bir motosiklet değil kesinlikle, apaçi olmayan tecrübeli bir sürücü ile konuşun aynı şeyleri anlatacaktır. CB 650F kullanıcısıyım, MT-07 kullandım ve bu ne dedim. Çok manyak, çılgın bir cihaz. Sağı solu kesinlikle belli değil, 1, 2 ve 3. viteslerde anlamsızca tekere geliyor, viraja girersin ne yapacağı belli olmaz, gaz açsan deli gibi ivmelenir falan. Acemi, 20 yaşlarında bir genci üstünde hayal edemiyorum.
Aman diyeyim, yanlış yönlendirmeyelim insanları.
Amerika ile de Türkiye' yi karşılaştırmayalım, 4. dünya ülkesiyiz, halkımız da öyle.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)