Burada adamin sucu yok, karsidakine guvenerek motor kullanamayiz... tamamen sen haksissiz ondeki motoru sollasiktan sonra guvenli hiza dusmuyor islak zeminde hizli gidiyorsun.. yandan biri dalmayacak varsayimi ile suruyorsun.. adam gormedim diyor gorsem cikmazdim diyor..adamin ustune cok gitmissin adam oldukca efendi birine benziyor...defensif kullanim olsaydi bu duruma dusmeyecek ikinizinde tadi kacmayacakti ... aslinda cok guzel bir paylasim... cunku araba seni altina da alsa gormedim diyecekti..
Elit olduk simdi de, comar vakasi devam ediyor ne zaman elestiri gelse elestiri yapanlara elit damgasi vurararak siyrilmak gercekten guzel taktik. Bu ulkede hakli olmak cok bagirmak, cok konusmak anlamina geliyor. Adam efendiligiyle almis asagi seni istr kavga etmek icin gidip alttan alininca ne diyecegini sasirmissin.
İşte bunlar hep TESTESTERON.......
Motorculuk arabacilik bi yana, Allah belami versinki radikal acıdan yazıyorum "Hocam sende 5 kilo hata varsa, araçta 2 kilo hata var bilmem anlatabildimmi.
Bu arada biz kamerasizlar ne yapalım, abi kameram yok ama sen hatalisin desek olurmu
Sadece olay anına kadarki bölümünü izledim videonun.
Emniyet şeridine girmek için sinyal vermek gerekmez aslında.
Acil durumlarda kullanılan bir bölüm olduğu için herhangi bir araç o şeride dalabilir.
Solladığın motorcu var ya sana güzel bi sövmüştür bip bip yap sonra geç bari yada "şurdan araba bi dalsa paket olacak" demiştir senin için.
Yağış + duran trafikte emniyet şeridinde 75km/s +aşırı tepki..Şanslı günündeymişsin.
Forumda üslup sorunu var. Eleştiri yapalim fakat kurduğumuz cumlelere ve hitap şeklimize dikkat edelim ltfn. Olayda her 2 tarafida hatalı görüyorum. Araç kullanan arkadaş aynasına baktığını ve görmediğini söylüyor ben baktığına çok inanmıyorum fakat havanin yağmurlu olması görüşürü bir miktar bozmuş olabilir ve acil bir durumu yoksa emniyet seridini kullanmamali.Motor kullanan arkadaş kötü hava şartlarına rağmen emniyet şeridinde çok süratli gidiyor,biz her zaman tüm olası sorunları düşünerek defansif kullanmaliyiz,kaldiki yağışlı hava,yogun trafik var. Bu arada emniyet şeridi bizede serbest değil teknik olarak fakat motor araç ozellikleri olarak ani bir ihtyac durumunda seridi hiz kaybetmeden açabilir bosaltsbilir yani tıkanıklığa yol açmaz.Yinede kaza durumunda emniyet şeridini kullandığımız için kurallar karşında bizde haksız duruma dusmekten kurtarmiyor.
Geçmiş olsun, ancak keşke basıp gitseydin ya da tepkini aracın önünde 20 km - 30 km hızla giderek, kısaca gitmeyerek falan gösterseydin.
Ya da ne bileyim kişi özür dileyince uzatmamış olsaydın. Bir gün bir kardeşimiz bu yüzden ölecek / öldürülecek o günleri görmek istemiyorum.
Bir de şöyle bir başlık atılırsa " kabadayılık yapan motorcunun sonu " 2 gün sonra kimse bir şey de hatırlamaz, işte bu çok koyar.
Bu olaylar ne yazık ki her gün başımıza geliyor.
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Yaninda bayan var dua et?????
Adam gormedim demis, hala konusmak gereksiz, bende emniyet seridi kullaniyorum, benimde basima bi cok sey geliyo ama yaninda kadin olan adama boyle atar yapilmaz.
Şimdi abi aynen katılıyorum sana. Tamam adam bakmamış, eyvallah sinyalde vermemiş. Yahu emniyet şeridi oranın adı, senin orada ne işin var? Hadi girdin, o kadar süratin amacı ne? Adam görmedim demiş dahası, bir de bağırıp çağırmaya devam etmişsin. Yahu insanlar istemeden veya farketmeden kaza yapabiliyor. Ya o motoru orada o hızda kullanmayacaksın, ya da adam kusura bakma deyince dönüp gideceksin. Bir gün biri iner arabadan, o kask kamerası da kurtarmaz.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Hocam her aracına çakar taktıran "polis" olmuyor maalesef . Videonun başlığı tamamen saçmalık ve karalama. Ona bakarsak karşı komşumda aracına çakar taktırdı o şekilde geziyor ve bu onu polis yapmıyor (Bu yorumum sadece video için . Yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız.
Bak o halde şimdi enteresan bir konuya parmak bastın. Çakar taktıran araçlar ( mavi ve kırmızı renk ) polis değilse ki plakası normal olup sivil polis olabilir, bunu kim tespit edecek ? Diğer polisler bu araçları durduruyor mu ? Yoksa bu araçlar mis gibi trafikten sıyrılıp yoluna devam mı ediyor ?
Videoda anlatmak istediğim aslında " kasıtlı kırma " ile alakalı bir dipnot idi. Arkadaşın videoda kasıtlı bir kırma gözükmüyor ancak benim önüme haftada hiç yoksa 3 - 4 araç bilerek ve isteyerek kırıyor.
Benim her hafta kavga etmem gerekir o halde değil mi ?
Vermek istediğim mesaj bu idi.
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Yağışlı bir havada emniyet şeridinde şartlara göre hızlı diyebileceğimiz bir süratte başka bir motoru sollamakla başlayan hatalar silsilesi,
aracı kullanan bir motor sürücüsü de olabilir yada siz araç kullandığınızda bu hatayı yapabilirsiniz.
Bu nedenle motor üstündeyken iki kere düşünmek karşı tarafın hareketlerini de öngörmek gerekir.
videodan çıkarılması gereken ana fikir, güvenli sürüşün sadece koruyucu ekipman ile sağlanamayacağı anlayıp hava ve yol durumuna göre hızınızı ve konumunuzu belirlemenizdir.
emnıyet serıdın de hızlı gıdıp başka motor sollamıssın bunlar benım umrumda olmaz . normalde boyle konuları okuyup yada ızleyıp gecer gıderım ama yanında bayan olan bırıne bu kadar yuklenmen olmamıs .
empatı kurdum da sımdı ben de evlıyım senın gıbı bırısı gelıp bana hanımın yanında aklınca boyle gıder yapsa bılmıyorum ama dalarım herhalde ya olmadı levye ıle falan o motora bıkac ay bınmenı engellerım
Garip...
Sağladığını motorcu da gelip, sağdan mi gecilir diye atarlansaydi?
Arabacıdan yana olan var diyor yorumlarda biri =)
Yahu sizin yüzünüzden, ölen motorcuya üzülemiyorum artık. Kesin bir kuralsızlık yapmıştır diyorum.
Şimdi bu arkadaş ölse, arabacı için daha çok üzülürüm ben. Adam bir ton uğraşacak mahkemelerle vs.
Az bile yapmissiniz indirip bir guzel dovmek lazim bunlari. Sonucta emniyet seridi motorlar gazlasin diye yapilmis bir serittir.
Beyfendi yola girmemiş emniyet şeridindeymiş.Küfür etmemiş hakaret etmemiş!
VERİN PLAKETİNİ
Öncelikle emniyet şeridinden yardıra yardıra gitmen başlıca suç.Birde gelmiş burada emniyet şeridindeydim diye kendini savunuyorsun.Küfür yada hakaret etmediğini söylüyorsun.Hakaret sadece sözlü olarak yapılan bir eylem değildir.Hayatın boyunca birşey öğrenmemişsin gelmiş burada nasılsa herkes motorcu beni tebrik ederler diye yamanıyorsun.Buradaki yorumu yazan birçok insanın motor geçmişi senin hayatından uzun.Neler neler atlatılıyor.Burada gelmiş birde o insanlara karşı tavır alıyor saçma yorumlar yapıyorsun.Trafikte Şaklabanlık yapıp buradaki insanları böyle şeylerle itham ediyorsun.Herşeyden önce empati yapmayı öğren.Karşındaki adamın yerine koy kendini.Bende kaza yaptım.Ama herşeyden önce benimkide can diyerek atar gider yapmak yerine kendimi kontrol ettim,ambulansı aradım.Çirkefleşmenin lüzumu yok.
tepkini güzelce göstermişşi tebrik ederim hanfendi olmasa tam kavgalıkmış az arabaya tutulsan kaza olucakmış , siz gene bir çocuğu sevdindirin sadaka olsun
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)