Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

App plaka...!

REKLAM ALANI

Arkadaşlar motorumun plakasını önceki sahibi APP ye çevirmiş.
    Bende bunu normal ölçülerine getirmek istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. yardımcı olurmusunuz ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Trafiğin verdiği mühürlü orijinal plakayı eski sahibinden almak lazım. Aksi halde ruhsatın ve plaka numaralarının filan değişmesi lazım. Masraflı olur.

............

Alıntı Deeplord adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Eski sahibini aradım, kendisinde olduğunu, fakat biraz zarar görmüş olabiliceğini söyledi.
    Peki polisin görmesini okumasını etkileyicek kadar zarar görmüş ise, orjinalinin değişimi kolay olurmu ?
    Eski mühürlü plakanın elde olması durumunda değişimi kolay olur. O zaman plaka numarasının ve ruhsatın değişmesi gerekmez.

Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafiğin verdiği mühürlü orijinal plakayı eski sahibinden almak lazım. Aksi halde ruhsatın ve plaka numaralarının filan değişmesi lazım. Masraflı olur.
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Eski sahibini aradım, kendisinde olduğunu, fakat biraz zarar görmüş olabiliceğini söyledi.
    Peki polisin görmesini okumasını etkileyicek kadar zarar görmüş ise, orjinalinin değişimi kolay olurmu ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Teşekkür ederim zafer bey

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Ben mevcut yelken gibi olan plakamı söküp, üzerine çıkıp kaydım. Baktım zarar görmüyor pense, yan keski ile kestim yırttım kopardım ucunu.
    Çekiçle biraz ezdim sonrada 2 ye böldüm.
    Ruhsat ve bu plaka ile birlikte trafiğe gittim.
    Yıprandı değiştirmek istiyorum diyerek kayıt açtırdım. Eski parçaları verdim onlarda kesti 4 parça oldu.
    Şoförler odası 30 TL istedi yeni plakamı bastı mühürledi verdi.
    Onuda takacak vakit bulamadım halen.

Yıprandı diye sök plakanı, ruhsatınla git yenisini iste hiç uğraşma.

Romedon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-636,Bajaj PULSAR 200 RS
    Eski mühürlü plakanın elde olması durumunda değişimi kolay olur. O zaman plaka numarasının ve ruhsatın değişmesi gerekmez.
    benim plakanın orjinali düştü yolda nolacak? App bastıedım onu kullanıyom

Alıntı Romedon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim plakanın orjinali düştü yolda nolacak? App bastıedım onu kullanıyom
    O plaka numaraları, o ruhsat değişecek, o sıralar beklenecek, o paralar bayılınacak... İşten anlamayan birine satarken satılır geçilir. polis ondan hesabını sorarsa alırken düşünseydin geri zekalı lavuk denir, telefon kapatılır. Ama yeni sahibi almadan önce orijinal plakayı isterse o iş yaş. veya polis durdurup orijinal plakayı sorduğunda kıçımızın altındaki bagajdan orijinal plakayı bulup çıkaramazsak motoru bağlamak isteyebilirler. Plakanın orjinali çıkarılıncaya kadar motor trafik otoparkında yatabilir. Bir de otopark ücreti eklenebilir. Ama burası Türkiye, it uğursuz baş tacı da edilebilir. Plakasız gezene hiç bir şey olmayabilir de.
    Mengu16 bunu beğendi.

Motosikleti
    O plaka numaraları, o ruhsat değişecek, o sıralar beklenecek, o paralar bayılınacak... İşten anlamayan birine satarken satılır geçilir. polis ondan hesabını sorarsa alırken düşünseydin geri zekalı lavuk denir, telefon kapatılır. Ama yeni sahibi almadan önce orijinal plakayı isterse o iş yaş. veya polis durdurup orijinal plakayı sorduğunda kıçımızın altındaki bagajdan orijinal plakayı bulup çıkaramazsak motoru bağlamak isteyebilirler. Plakanın orjinali çıkarılıncaya kadar motor trafik otoparkında yatabilir. Bir de otopark ücreti eklenebilir. Ama burası Türkiye, it uğursuz baş tacı da edilebilir. Plakasız gezene hiç bir şey olmayabilir de.
    orjinal boyutlarda mühürlü app plaka bastırsam orjinal diye kakalayabilir miyim?

orjinal boyutlarda mühürlü app plaka bastırsam orjinal diye kakalayabilir miyim?
    Kakalayabilirsin sanırım. Ama kakalamalı mısın, yoksa kakalamamalı mısın, onu bilemiyorum. Kakalamalı mı, yoksa kakalamamalı mı sen karar vereceksin.

Motosikleti
    Kakalayabilirsin sanırım. Ama kakalamalı mısın, yoksa kakalamamalı mısın, onu bilemiyorum. Kakalamalı mı, yoksa kakalamamalı mı sen karar vereceksin.
    orjinal ebatta mühürlü app plakanın bi farkı var mı ki orjinalden?

Bilmiyorum walla.

shadow slx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 R6
    3 sene önce aldığımda motorda plaka bile yoktu, kendim bastırıp taktım, kullanıyorum, birkaç çevirmede katlanık vaziyette olduğundan ceza da yedim hatta, ama mühürüne bakan olmadı. yine de belli olmaz bunların işine.

blue4XL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Önce MCT250, şimdi Yamaha
    orjinal ebatta mühürlü app plakanın bi farkı var mı ki orjinalden?
    Farkı, app plakadaki mühür sahte olmasıdır. Şöförler odası kendi yapmadığı bir plakayi asla mühürlemez. Söförler odasindan onayli diye size verilen (bazi yerlede "kakalama" da denir !) aslinda yasal değildir ve başınızı ağrıtabilir.

essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Cezası 412 tl.Sonra vay efendim,duymadım görmedim bilmiyordum falan yemiyorlar artık.

Herkes kanuna uymak zorunda !!!
    blue4XL bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)