Bir ay içersinde 4 defa motoru devirdim
Reklamlar
-
Arkadaşlar iki yıldır motosiklet sürücüyüm yaklaşık 15 bin km tecrübem var fakat son bir ayda çeşitli sebeplerden ötürü tam 4 defa motoru devirdim çok şükür hepsi ufak çaplı kazalardı ama en sonuncusunda bileğim çıtladı ve şuan kolum alçıya alındı.. artık motora binmeye çekiniyorum sanki binersem tekrar kaza yaparım diye bir kaygı durumundayım. Sizce ne yapmalıyım.. sanki bu iş bana göre değil diye içimde bir ses var aileminde geçirdiğim kazardan haberi yok bileğimin üzerine düştüğümü söyledim. :(
Reklamlar
-
İstemiyorsan kullanma.
Bunun 'iş' ya da herkese göre olması gerekmiyor zira.
Bir de şu var. İyi ve eğitmli bi kullanıcıysan,bilerek çok risk almadıysan kesinlikle normal değil bence.
Şeker, tansiyon, vertigo,meniere, anksiyete gibi denge problemine yolaçabilen bilmediğin bi rahatsızlığın
olabilir onun dışında. Mesela bende on küsur hastalık var neredeyse.
Denge problemine yol açan da var, teşhis koyulamayan da..
Duruma göre 10 gün falan mola veriyorum,
Hastalığa ilşkin en ufak belirti varsa üzerimde kullanmıyorum. Motosikleti büyütecektim
vazgeçtim falan..Ve motosiklet iyi geliyor, başka şeyler kötü yapıyor böyle bi döngü..
( Bu arada çevreye zarar vermek olasılığım az, aniden belirti veren türden değil rahatsızlık)
Hastalığın yoksa ve yine de binmek istiyorsan eğitim almanı tavsiye ediyorum..
Düşmeler için de geçmiş olsun..
-
Şöyle belirteyim korku korkuyu doğuruyor.
kendimden yola çıkarak bazı şeylerden bahsedeyim.Bende 4 senedir motosiklet üstündeyim çeşitli modellerle. Hatırlayamadığım kadar km yapmışımdır. Bazı dönemlerde benimde başıma geliyor misal 4 yada 5 ay önce her zamanki gibi işe giderken ışıklarda durdum ışıklardan sonrası sola dönüş hergün geçtiğim güzergah. Yeşil yandı kalktım sola dönerken pat yerdeydim Düşmeden önce yanımdaki araba sürücüsü ile küçük bir sohbet ederken hayırlı olsun sıfır almışsın dedi bende yok sıfır değil 1.5 senelik motosiklet dedim ya yok sıfır o ben anlarım dedi (temizliği severim) neyse dedim ve sonrasında kaza yaptım ben her ne kadar nazara bağlasamda kesinlikle benimde hatam vardı belki ama olayın mehaveti ile hatırlayamıyorum.
Bu olaydan sonra dönüşlerim o kadar kötü olduki anlatamam resmen dönmeye korkuyorum korku korkuyu doğururdan bahsettiğim olay bu yani üstüne gitmedikçe korkunu yenmedikçe olmuyor hatalar birbirini kovalıyor. Gerek tecrübe gerek yetenek ne derseniz işte bunun bir şekilde üstesinden geldim şu an eskisinden daha iyiyim dönüşlerde fakat korkuya yenilip ben dönemiyorum deseydim bu iş kötüye gidicekti.
Velhasıl kelam kendimizi geliştirmenin ne sınırı ne zamanı var sizde korkunuza yenilip hatalar zinciri oluşturmuşunuz . Yenmeniz başarmanız gerekli bu her ne kadar düşe kalkada olsa kimse emeklemeden koşamıyor.
Saygılarımla.
-
MeLaNq0Liq adlı üyeden alıntı
Şöyle belirteyim korku korkuyu doğuruyor.
kendimden yola çıkarak bazı şeylerden bahsedeyim.Bende 4 senedir motosiklet üstündeyim çeşitli modellerle. Hatırlayamadığım kadar km yapmışımdır. Bazı dönemlerde benimde başıma geliyor misal 4 yada 5 ay önce her zamanki gibi işe giderken ışıklarda durdum ışıklardan sonrası sola dönüş hergün geçtiğim güzergah. Yeşil yandı kalktım sola dönerken pat yerdeydim
Düşmeden önce yanımdaki araba sürücüsü ile küçük bir sohbet ederken hayırlı olsun sıfır almışsın dedi bende yok sıfır değil 1.5 senelik motosiklet dedim ya yok sıfır o ben anlarım dedi (temizliği severim) neyse dedim ve sonrasında kaza yaptım ben her ne kadar nazara bağlasamda kesinlikle benimde hatam vardı belki ama olayın mehaveti ile hatırlayamıyorum.
Bu olaydan sonra dönüşlerim o kadar kötü olduki anlatamam resmen dönmeye korkuyorum korku korkuyu doğururdan bahsettiğim olay bu yani üstüne gitmedikçe korkunu yenmedikçe olmuyor hatalar birbirini kovalıyor. Gerek tecrübe gerek yetenek ne derseniz işte bunun bir şekilde üstesinden geldim şu an eskisinden daha iyiyim dönüşlerde fakat korkuya yenilip ben dönemiyorum deseydim bu iş kötüye gidicekti.
Velhasıl kelam kendimizi geliştirmenin ne sınırı ne zamanı var sizde korkunuza yenilip hatalar zinciri oluşturmuşunuz . Yenmeniz başarmanız gerekli bu her ne kadar düşe kalkada olsa kimse emeklemeden koşamıyor.
Saygılarımla.
Yazılarınız için teşekkür ederim
Çok doğru hata hatayı korku korkuyu doğuruyor..
-
böyle sorunlar akıl alarak çözülmez bence, olayı insan kendinde bitirir. sürmek istiyorsan sürersin.
ben rüyamda askere gidiyordum, traktörün kasasında askere gidiyorduk. motosikletimde ayrı kalacağıma çok üzülmüştüm rüyamda.
ben traktör sürdüm leonardo davinci
-
Ayrıca denge sorunu değilde dikkatsizlik sonucu diyelim bir süre binmeyeceğim. Motora..
-
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
böyle sorunlar akıl alarak çözülmez bence, olayı insan kendinde bitirir. sürmek istiyorsan sürersin.
ben rüyamda askere gidiyordum, traktörün kasasında askere gidiyorduk. motosikletimde ayrı kalacağıma çok üzülmüştüm rüyamda.
ben traktör sürdüm leonardo davinci
Ona bakarsan Ben rüyamda defarca racing motorla tek teker yaptım 😂 yani bende motosiklet sevgisi inanılmaz derecede fazla ama son yaptığım kazalar gözümü korkutuyor..
-
geçmiş olsun kardeşim. sana tavsiyem trafiğin akış hızından biraz hızlı hareket etmen.dönüşler içinse aynaya güvenme başını saniyelik olarak dönüş yapacağn yere çevir o şekil kontrol ederek geçiş yap.
-
geçmiş olsun kardeşim sana tavsiyem iki teker üzerinde çok dikkatli olman seni sevenlerin bekler iki teker komaya sokar adamı ALLAH bir daha kaza göstermez inşallah.
-
-
Düşme sebebini bilmiyorsan aynen kulllanma, ne bileyim bakışı kaçırırsın, tekerlek kayar, hatalı fren olur,çıkan aracı görmessin.Hata nerdeydi belirsiz yazılarında.Dikkat eksikliğiyse buna odaklan ve ara ver.
Arkadaşların dediği gibi kullanmakta tedirginliği atmana yardımcı olur.Bi kaza sonrası bende de hafif bi tedirginlik olmuştu, bir hafta sonra geçti mesela..Fakat düşme sebebini ve kullanırken dahi hatalarını net belirlemelisin..
Sağlıkla..
-
Düşmek gülünç bir durum değil,ama 4 defa düşüp üstüne konu açıp gelen tepkileri ölçmek çok gülünç bir şey.Yani insan 4 defa düştüm diye niye konu açar ki .Düştüm ben diye konu açsan geçmiş olsun derler dikkat et derler.4 . ye düştüm diye konu açarsanda kıçıyla gülerler.Hoşunamı gidiyor gülünmek kardeşim hangi kafalardasın yahu off
-
Macit250 adlı üyeden alıntı
Düşmek gülünç bir durum değil,ama 4 defa düşüp üstüne konu açıp gelen tepkileri ölçmek çok gülünç bir şey.Yani insan 4 defa düştüm diye niye konu açar ki .Düştüm ben diye konu açsan geçmiş olsun derler dikkat et derler.4 . ye düştüm diye konu açarsanda kıçıyla gülerler.Hoşunamı gidiyor gülünmek kardeşim hangi kafalardasın yahu off
Düşmek elbette gülünç verici bir durum değil ve bende bu konuyu insanlar bana gülsün diye de açmadım sadece bir ay içerisinde üst üste kaza yapınca bir anlamda gözüm korktu ve bunu çevreme anlatırsam muhtemelen motoru bırak diyecekler bende buraya yazarak bir anlamda güzel yazan arkadaşların yazılarından motive olurum diye açtım bu kadar celelenmeye gerek yok yani ..
Ayrıca diğer arkadaşlara yazılarından ve iyi dileklerinden ötürü teşekkür ederim..
-
Motosiklet Eğitmeni
Konu bana hiç komik gelmedi Macit!
Bir insan kısa süre içerisinde bir kaç defa düşüyorsa konu bir kez düşme ile aynı düzeyde tartışılmaz.
Ciddi sağlık problemleri olabilir.
Eğer düşme sebebini bilmiyorsan kendini bir kontrolden geçirtmende fayda var kardeşim.
Öyle tek tük değil, onlarca örnek gördüm.
Bu nedenle ciddiye alsan iyi olur.
Ha yoktur bişey, o zaman ilk dalga geçen ben olacam söz.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
1 ayda 10213213 kerede düşebilirsin .Bu senin beceriksiz ve şaşkın olduğun anlamına gelmez.Ama ulusal bir forumda düştüm diye insan neden konu açar ben onun peşindeyim.Düştün bizene yani,bende bu konu altına yorum yazmak zorunda değilim mesela.Ama sen konuyu açıyorsun bu hakkı bana veriyorsun.Düşünsene foruma 150000 kişi kayıtlı günde 3000 kişi bir sebebden düşüyor ve ben düştüm bla bla diye yazıyor.Komik geldi bana açıkcası.
Kaygın var ise evden çıkma ,bir psikologdan yardım al.İnşAllah daha beter bir şekilde paylaşımın olmasın.Sonuçda düşman değiliz.Hepimiz kardeşiz.:ok dikkat et kendine.Eksiklerini tamamla.Ama önce psikolojini düzelt ,sonra motosiklete bin.Düşücemmi acaba tribinden kurtul.Allah hepinizi korusun.
-
-
bu konu bu forumda 100 bininci kez açılan konu olan 'kaç cc ile başlayayım' adlı konunun tekrar açılması kadar komik gelmedi bana
-
Geçmiş olsun diyeyim, sonra da ekleyeyeim: bir yerde yanlışlık yapıyorsun. düşün tart bir daha sürene kadar hatanı bul yoksa sonu iyi değil gibi görünüyor...
-
Bu konuyu açmak hiç de komik değil. Üst üste olduğunda motor sürme motivasyonunu etkiler ve konu açmak da yerli yerinde bir karardır. Başka hobi forumlarında da onlarla ilgili motivasyon ve psikoloji ile ilgili bir çok başlık açılır ve tartışmalar yapılır.
Zaten bu işi bir çok insan zevk için yapıyorsa olay duygusaldır. Duygularımızı etkileyen şeyler de bu olayın kapsamındadır. Adamın konu açmış olması senin istediğin şeyi yapacağın veya güleceğin anlamına gelmez.
Konuyu açan sayın kardeşim, bahsettiğin durum bence çok can sıkıcı. Ancak yavaş yavaş üstüne giderek çözebilirsin. Bir dönem böyle denk gelmiş. Bundan sonra bir dönem mesela 2 sene boyunca hiç düşmeyebilirsin.
Haa bu olay belki de farklı düşünmene yol açar. Ben tekrar bunu yaşamak istemiyorum deyip motoru da bırakabilirsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)