cenkyenmez adlı üyeden alıntı
İş yerinde olduğum için mesajınızı ve diğer arkadaşların mesajlarını çok hızlı hızlı okudum, gözden kaçırdığım bir şey var ise affola.
Bende heralde 8-9 ay önce sizle aynı düşünceler ile sıfır crypton T110 aldım. Çok acemiydim hatta ehliyeti de ikinci sınavda alabilmiştim. Hem kendim için hem de artçım için kask mont eldiven aldım, 33 litrelik topcase aldım ve cub ile motosiklet serüvenime başladım.
O zamanki nişanlım, şimdiki eşimle birlikte ben 86kg, eşim 55kg, topcase bajajda 5kg, heybe çantalarda toplam 5kg, benim önümdeki boşlukta 5kg ile yaz sıcağında izmir-ayvalık, izmir-çeşme, izmir-kuşadası, izmir-seferihisar git gel yaptık. Hatta ayvalık gezisini küçük cc gezi olarak konu açmıştım.
Rodajını çok özenerek gerçekleştirdim ve bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırdım. Ve hala da bakımlarını aksatmıyorum 6500km'ye geldi ve hala çok iyi gidiyor. Bir problemim yok.
Cubların 1.vitesleri çok torkludur ve çıkamayacağı yokuş yoktur şeklinde abartsam yeridir. Bahsettiğiniz dikliği tam anlamadım ancak 2.vites 40km/saat hızla istediğiniz yokuşu çıkabilirsiniz.
Uzun turlarda ortalamanızı 70km/h tutup, 70-80km de bir 10dk dinlendirirseniz dünya'nın diğer ucuna bile gidebilirsiniz.
Titreşimi scooterlara göre biraz fazla olabilir ancak abartılacak kadar değil, çok uzun turlarda sele üzerine katlayarak plaj havlusu koyuyoruz tüm sorun ortadan kalkıyor. Vitesler doğru kullanıldığında scooterlara göre biraz daha az yakar.
T115'i çok detaylı incelemedim ancak bayide gördüm, kesinlikle hava soğutmalı ve karbüratörlü. T110'da hava soğutmalı ve karbüratörlüdür. Soğuklarda 1dk civarı jikle ile durduğu yerde ısıttıktan sonra rölanti normale dönüyor. Motoru çok zorlamadığınızda da kesinlikle şişmiyor. T110'da ayak marşı var 115'i hatırlamıyorum.
110 ile 115'in farkları olsada genel hatları benzerdir diye düşünüyorum, sorunuz olursa cevaplayabilirim.
Özetle crypton'u öneriyorum.