Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

köpekler neden motosiklete saldırır?

REKLAM ALANI
    meendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung RX 125 sm
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Köpeğin ısıracagı yer bacak zaten, benim ısırmıştı sağ arkadan gelen köpek sağ bacagımı ısırdı. Kalabalıklardı 6-7 tane öndekilere bakarken arkadaki ısırdı malesef 6 tane kuduz açısı oldum.
    buna benzer bir durumu bu akşam ben de yaşadım. ilerdeki köpekleri görüp yavaşlamış tin tin giderken arkadan bir tanesi pantolonun paçasını dişledi. 1-2 cm daha kavrasa ayak bileği gitmişti. genelde sadece kovalarlar ama sonuçta hayvan ne yapacağı belli olmaz, dikkatli olmak lazım.

(olay Kadıköy Yazıcıoğlu iş hanının olduğu sokakta oldu. akşam vakti oradan geçenler dikkatli olsunlar)
    ...garip... bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    falcon flash 100
    kendi tecrübemi anlatayım. motorla giderken köpek havlayarak geldi yanımda koşmaya başladı. bende gazı kökleyip kaçayım dedim. çıkan motor sesinden ürken hayvan olanca gücünle sol baldırımdan ısırdı. nerdeyse bir ağız dolusu baldırımdan parça koparacaktı. hastaneye gittim. sağ ve sol koldan, sağ ve sol kalçadan toplam dört iğne yaptılar sonra iki iğne daha oldum. tavsiyem kaçmak için aniden gaza yüklenme yavaşla yine gelirse devamlı kornaya bas yavaşça geç. ısırılırsan evcil bile olsa mümküm olduğu müddetçe kedi ve köpeğe dokunma.

Motosikleti
    Artık Yok...
    niye kaçıyorsunuzki zaten köpek kolay kolay ısırmaz şu yaşıma kadar 6 köpek besledim özellikle besleyince dillerini bakışlarını ifadelerini hangisi saldırır hangisi saldırmaz bunu çok daha iyi idrak ediyorsunuz.. sokak köpeklerinin çoğu zaten hatta hepsi küpeli hayvanlar yani saldırgan değiller.. ısırma olayına gelince yıllar önce kilyosun orda ev bekçi köpeği bir kurt ben yoldan giderken benim aracımın arka tamponunu dişledi gündüz vakti ilk anlamadım eve gittiğimde fark ettim tamponda bir tane delik vardı..

Benide köpek ısırdı bende göbeğimden iğne oldum ama hayvanlara sevgim azalmadı düşmanda bellemedim hiç .. boşverin hayvanlar iyidir inanın hayattaki bazı 2 ayaklı insan görünümlü lerden daha insanlar..

bir hayvanın sadakati sevgisi insana bin basar.. öz evladı adama kazık atar en yakını bırakıp giderde o hayvan bir lokma yemeğin olsada yanından ayrılmaz..
    Erhan Tosun ve pridefirus bunu beğendiler.

oxus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 650 - Yuki Scrambler - Kymco Downtown
    köpekten değil ağzından salyalar akan cahil sürücülerden korkmak lazım
    pridefirus ve logaritma bunu beğendiler.

pridefirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Yamaha x max 250
    Motora doğru koşup havlıyorlar sadece durunca yada motoru stop edince arkasını dönüp gidiyorlar ama çok korkan biri olursa düşme tehlikesi var maalesef bunun için aslındq bisikletçilerinde kullandığı köpeksavar denen düşük frekansta yüksek ses çıkaran ucuz yollu bi alet var motorunuzada takıp korna gibi kullanabilirsiniz
    Bizim sokağa girerken motoru stop ediyorum ses olmayıncada saldırmıyorlar ayrıca evler müstakil hırsızlık olaylarıda azaldı
    Bir hayvansever olarak hep mi biz onlara zarar verecez hep mi biz yakıp yıkacaz onlarında yaşamaya hakkı var ama saldırmalarını desteklemiyorum tabi

Selçuk Keleş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLX 250 (Atılgan)
    Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
    Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    İş yerimin bulunduğu sitede 4 tane azman var , her sabah 3 poğaça alır birini bunlara pay yapardım artık yolumu gözler oldular, motoru aldığım ilk gün site çıkışında bana bir sardılar kask var kafada bağırıyorum ama nafile, neredeyse ısıracaklardı hemen motoru stop ettim kaskı çıkardım verdiğim poğaçaları haram mı edeyim ne yapıyorsunuz lan diye bağırdım, hepsi kuyruk sallamaya başladı o gün bu gündür motorun sesini duysalar kenara geçip oturuyorlar,

Bayrampaşa metrosu yanına yeni yapılan axis alışveriş merkezi civarında akşamları dikkat edin, başı boş çok köpek var birisi havladığı zaman ordu gibi saldırıyorlar, 3 defa yakalandım durmak yavaşlamak pek çare değil,
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

turkmath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 - Kawasaki z250sl
    Bazen ne yazık ki tam asfaltın ortasında konumlanabiliyorlar. Böyle havlasalar rüzgarlarıyla beni motordan düşürebilecek iki kangal köpeğinin ortasından geçtim geçenlerde. Issız bir ilçe yoluydu, kaçacak yer yoktu ve gittikçe yaklaşan o bakışlar aklımı başımdan almıştı İçe doğru yapmak, diz bağı çözülmesi, kalp gümlemesi vs. ne varsa yaşadım. Ama geçtim sonuçta... Tüm köpekler ve ortamlar için geçerli uygun bir kaçış stratejisi olduğunu zannetmiyorum.

Motosikleti
    ffffff
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    niye kaçıyorsunuzki zaten köpek kolay kolay ısırmaz şu yaşıma kadar 6 köpek besledim özellikle besleyince dillerini bakışlarını ifadelerini hangisi saldırır hangisi saldırmaz bunu çok daha iyi idrak ediyorsunuz.. sokak köpeklerinin çoğu zaten hatta hepsi küpeli hayvanlar yani saldırgan değiller.. ısırma olayına gelince yıllar önce kilyosun orda ev bekçi köpeği bir kurt ben yoldan giderken benim aracımın arka tamponunu dişledi gündüz vakti ilk anlamadım eve gittiğimde fark ettim tamponda bir tane delik vardı..

Benide köpek ısırdı bende göbeğimden iğne oldum ama hayvanlara sevgim azalmadı düşmanda bellemedim hiç .. boşverin hayvanlar iyidir inanın hayattaki bazı 2 ayaklı insan görünümlü lerden daha insanlar..

bir hayvanın sadakati sevgisi insana bin basar.. öz evladı adama kazık atar en yakını bırakıp giderde o hayvan bir lokma yemeğin olsada yanından ayrılmaz..
    benim dediklerim çoban köpeği eşşek kada rkopek

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Çözüm=Tepik :D

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    Arkadaşla balığa gidiyorduk. Ben artçıydım. Şehir dışına çıkınca kaç yerde köpek saldırdı. Arkadaş tecrübeliymiş. Köpek pusuya yatıor. Biz tam önünden geçerken havlamak üzereyken ve koşmaya yeltenmişken tam o esnada köpeğe bi bağırdı. Köpek dumur oldu. Şaşırıp kovalamaktan vazgeçti. Her seferinde işe yaradı.

blue4XL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Önce MCT250, şimdi Yamaha
    Bu sabah erken saatlerde arabamla bir sokaktan caddeye çıkmak üzere iken döneceğim tarafta bekleyen 2 sokak köpeği saldırı hazırlığı yaptı ve arabanın tekerine doğru yanaştı. Araba kullanırken köpekler saldırdığında onları ezmeyecek şekilde sağa sola çok az direksiyon kırar, hızımı da artırır oradan uzaklaşırım. Forumdaki bu başlığı önceden okuduğumdan, kafamda bir şimşek çaktı, tepkilerini ölçmek istedim ve hemen durdum. Arabam çalışır vaziyette, farlarım yanıyordu Durunca onlar da durdu. Beklemeye başladım. Bana yakın olan arabanın önünde caddeye bakarak diğer arabaları takibe başladı. Bir dakika sonra ikisi de oturdu. Bu kez ben saldırıp saldırmayacaklarını görmek ve bana yakın köpeği ezmemek için çok az ve yavaşça geri geri gittim ve caddeden sağa dönmek üzere ileri hareket ettim. Her ikisi yine saldırı pozisyonuna geçti. Hızım yavaş olduğu için hemen durdum. Onlar da durdular. Bir kaç dakika bu şekilde geçti. Benim her ileri hareketimde onlar da bana yöneldiler. Arabanın farlarını söndürdüm. Geri vitese alıp, geri geri yavaşça oradan uzaklaştım. Peşimden gelmediler. Kendimi belgesel yapan bilim adamı gibi göstermiş olmayayım, tespit ettiğim noktalar şunlar:
    1) Köpek kendinden kaçanı kovalıyor. Onu alt etmek için de kovaladığı varlığın koşma organına (araba, motor için tekerleklere) saldırıyor.
    2) Durursanız bir şey yapmıyor.
    3) İleri hareket ederseniz yeniden saldırabiliyor.
    4) Köpek, ondan kaçtığını düşündüren yada diğer köpeklerin kovaladığını gördüğü her cismi kovalıyor.
    Peki, motosikletli iken ne yapmalıyız?
    1) Mümkünse durmalı ve köpeklerin uzaklaşmasını beklemeliyiz.
    2) Yolumuzun ilerisinde bize saldırmadan önce görürsek ve beklemek için vaktimiz yoksa, mümkünse yolumuzu değiştirmeli, mümkün değilse aradan veya onlardan mümkün oldukça uzakta hızlıca yanlarından geçmek için kendimizi hazırlamalıyız. Bu seçenekte "nereye bakarsan oraya sürersin" altın kuralını unutmayıp, köpeğe değil, kaçacağımız noktaya odaklanmaya özen göstermeliyiz.
    3) Her zaman kafamızda bir köpek planı bulundurmalı, rastladığımızda da panik yapmak yerine ne yapacağını bilecek olmanın rahatlığını yaşamalıyız.
    4) Kendimizden uzaklaştırmak için debriyaj manetini çekip, (maalesef bu seçenek otomatik vitesli motosikletler için geçerli değil) bir kaç kez gaz vererek motor ve egzozdan çıkan sesle onların kızgınlığını bastırabililir miyiz, onu bilmiyorum. Denenmemiş bir önderidir ve henüz hipotez aşamasındadır. :D

Motosikleti
    Yamaha D'eligt
    köpeksavar diye bir alet de var ama o alet işe yarar mı, yarsa bile motorda her zaman el altında olur mu şüpheli. Ben küçükken abimle bisikletle bizi çok köpek kovaladı. buna çare olarak bakkalda satılan barutlu tabancalardan aldık. köpek yaklaşınca patlatıyorduk. korkuyordu. işe yarıyordu yani.

Motosikleti
    CBR 125 R
    blue4XL bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    hiç üşenmeyip motordan inip, okkalı bi tekme geçiriyorsun vızıklayarak kaçıyor. bi daha da yanına yanaşmıyor.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Giderken bacaklarimi isiracaklarmis gibi geliyor, ondan korkuyorum ben.

Sahi, ısırır mı bacaktan bir parça?
    Hocam ısırıyor valla bende tekerleğe filan gıcıklar sanırdım, 1 tanesi paçamı tutmak için uğraştı hatta direk benim paçayı kapmaya uğraştı

yakalayamadı
    Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...

Motosikleti
    mct 250 honda titan,mr 150 ydi satıldı
    kardeşim benimde başıma gelmişti çocuğumun okuluna veli toplantısına gidiyordumki kocaeli herekeye vardığımda her taraftan köpekler havlamaya beni sanki yiyecek gibi benim peşime deli gibi koşmaya başladılar baktım olacak gibi değil beni düşürecekler hızımı düşürdüm ve durdum başımdan kaskı çıkardım ve köpeklerin üstüne hoşt diye bağırıp yürümeye başladım ve köpekler benden kaçmaya başladı sende onları gördüğün zaman debriyaja bas ve mümkünse motordan in bak göreceksin tam tersiyle karşılaşaksın.tekerin düz bassın hayırlı akşamlar kardeşim.

Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Köpeklerin dönen hareket eden şeylere tiki var . Köpek görünce yavaşlayın gaz verince daha çok hırçınlaşır mümkünse durun dikkati dağılır

öğlen, ansızın yanından geçtiğim havhavı, fena ürküttüm. acaba neyin hülyasındaydı. haylaz.
    tekrar ordan geçerken bana ne yapar, korkusundayım.
    https://www.google.com/maps/@39.8894003,32.9103148,3a,75y,84.08h,77.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1s7-j-arNg8gE2GQv-Sg080w!2e0!7i13312!8i6656

Motosikleti
    Forza 250
    O bana yaklaşırken ben de ona sürerim. Sonra bi anda bacağımı köpeğe doğru çıkartırım ve kaçar :D

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)